Ekonomi

Bankalarda yükselme yarışı başladı! Emekliler de yararlanabilecek

Asgari ücret ve memur maaşları yükselirken bankalar kolları sıvadı. Promosyonlar 15 bin TL’ye kadar sürdü. Birçok banka 7 bin 500-10 bin TL maaş alanlara 7 bin 500 TL, 10 bin ve üzeri maaş alanlara ortalama 9 bin TL promosyon veriyor.

Temmuz ayında maaşlara yapılan zam sonrası bankaların promosyonlarını güncellemesi bekleniyordu. Bazı bankalar terfi tedbirini küçük dokunuşlarla güncellese de özellikle emekliler umduklarını bulamadı. Şimdi terfi yarışı yeniden kızışıyor.

EMEKLİLER DE FAYDALANABİLİR

En düşük memur maaşının 22 bin TL olması üzerine harekete geçen bankalar, kurumlarla yeniden masaya oturmaya hazırlanıyor. Sonuç olarak, maaşların yanı sıra terfiler de artacaktır. Bazı bankalar promosyon fiyatını şimdiden 15 bin TL’ye indirdi. Maaşını taşıyan çalışan öğretmenlerin yanı sıra emekliler de 3 yıl kalma sözü vererek promosyondan yararlanabilecek.

“BEDEL ÖDENİRSE BAŞKA BANKAYA HAREKET EDİLEBİLİR”

Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Tarkan Varlıklı, “Daha fazla promosyon veren bankalara geçiş imkanı da var. Cayma dediğimiz şeyi biliyorsunuz. Burada 3 yıllık anlaşma yapılıyor. Başka bankaya geçmek isteyen emeklilerimiz yasaklı haklarını geçebilirler. 3 yıllık sözleşme 1 yıl önce 24 aylık promosyon ücretini öderlerse başka bankaya geçiş yapabilirler.”söz konusu.

TAAHHÜT SÜRESİ KISALTILDI

ATV Haber’in haberine göre bazı bankaların taahhüt süresini kısaltabileceği de söyleniyor. 3 yıl yerine 1,5 yıl üzerinden de anlaşma yapılabilir. Bankaların önümüzdeki günlerde yeni promosyon oranlarını ve kurallarını açıklamaları bekleniyor.

KAYNAK: ATV HABERLERİ

canakci-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu