Ekonomi

Autohome hisseleri ilk çeyrek kazançları ve gelirlerindeki artışla yükseldi

PEKİN – Çin’deki otomobil tüketicileri için önde gelen bir çevrimiçi hedef olan Autohome Inc. (NYSE: ATHM), analist beklentilerini aşan ilk çeyrek kazançları ve geliriyle yıla sağlam bir başlangıç yaptığını bildirdi.

Kazanç açıklamasının ardından Autohome’un hisse senedi fiyatı %1,78 oranında arttı.

Şirket 2024’ün ilk çeyreği için 4,07 RMB düzeltilmiş EPS açıkladı ve bu rakam analist tahmini olan 3,40 RMB’den 0,67 RMB daha yüksekti. Çeyrek geliri 1,57 milyar RMB’lik konsensüs tahminini aşarak 1,61 milyar RMB olarak bildirildi.

Şirketin geliri geçen yılın aynı çeyreğindeki 1,53 milyar RMB’ye kıyasla mütevazı bir artış göstererek sürdürülebilir büyümeyi yansıttı. Autohome’a atfedilebilir net gelirde 2023’ün ilk çeyreğinde 405,5 milyon RMB’den 2024’ün aynı döneminde 394,5 milyon RMB’ye hafif bir düşüş olmasına rağmen, düzeltilmiş net gelir bir önceki yıla göre (YoY) 483,5 milyon RMB’den 493,9 milyon RMB’ye yükselerek bir iyileşme gösterdi.

Autohome’un CEO’su Tao Wu, güçlü çeyreği kullanıcı tabanındaki istikrarlı genişlemeye ve yeni iş girişimlerinin başarılı bir şekilde başlatılmasına bağladı. Şirketin içerik stratejisine odaklanması, kullanıcıları çekmede etkili oldu ve ortalama mobil günlük aktif kullanıcı sayısı bir önceki yıla göre %8,1 arttı.

Bay Wu ayrıca Autohome Space’in genişletilmesi ve şirketin Autohome’un uzun vadeli sektör rekabetçiliğini güçlendirmesi beklenen ulusal “yenisi için takas” politikasına verdiği yanıtın altını çizdi.

Autohome’un CFO’su Bay Craig Yan Zeng, şirketin veri ürünlerinin güçlü performansını ve yeni enerji araç marka gelirlerinin güçlü büyümesini vurgulayarak finansal sonuçları yorumladı. Ayrıca, yeni perakende işinin şirketin en üst düzey gelirlerine katkısına dikkat çekti ve şirketin hissedarları için sürdürülebilir uzun vadeli getiri sağlarken birinci sınıf ürün ve hizmetler sunma taahhüdünü yeniden teyit etti.

Çin’deki otomobil tüketicileri için önde gelen çevrimiçi hedef olan Autohome, otomobil üreticileri ve bayilerin internet kullanıcılarıyla etkileşime geçmesi ve işlemleri kolaylaştırması için kapsamlı bir platform sağlamaya devam ediyor.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu