Haber

Paris 2024 Olimpiyat Oyunlarına hazırlanıyor: Şehirdeki bazı otellerde fiyatlar 10 kat arttı

Ülke basınında yer alan haberlere göre, önümüzdeki yıl 26 Temmuz-14 Ağustos tarihlerinde Paris’te yapılacak Olimpiyat Oyunları öncesi kentteki otellere yoğun rezervasyon talebi geliyor.

Paris’inDünyanın bazı bölgelerindeki otel yöneticileri, yoğun talebi fırsata çevirerek, organizasyonun yapılacağı dönem için oda ücretlerini 10 kata kadar artırdı.

Paris Olimpiyatlarını kapsayan tarihler için otellerin yüzde 20’si şimdiden doluluk oranına ulaşırken, rezervasyonların bedeli geri ödemesiz olarak peşin ödendi.

Başkentteki bazı oteller, bu yıl temmuz-ağustos döneminde 200 euro civarında olan oda fiyatlarını, gelecek yıl aynı tarihler için yaklaşık 2 bin euro olarak belirledi.

Turistler tepki gösteriyor

Paris çevresindeki şehirlerin yanı sıra ülkenin kıyı kentlerinde de otel fiyatları önemli ölçüde arttı.

Marsilya’daki bazı oteller, gecelik konaklamaDüzenleme dönemini kapsayan tarihlerde fiyatını 4 kat, Lyon’daki bazı otellerin oda fiyatlarını ise 7 kat artırdı.

Turistler, fahiş zamların ancak elle tutulur bir kısmının kalmasına izin vereceği gerekçesiyle duruma tepki gösterdi.

Yetkililer şu anda bir analiz bulamadılar

Araştırmalar, etkinliğe ev sahipliği yapacak tüm şehirlerde otel fiyatlarının fahiş bir şekilde arttığını gösterdi.

Le Parisien gazetesinin yaptığı araştırmaya göre, söz konusu tarihler için otellerde olduğu gibi. Airbnbgibi platformlarda konaklama fiyatları

Buna göre, Paris’te konaklama hizmeti veren 12 tesiste bu yıl 5-6 Ağustos tarihlerinde kahvaltı dahil gecelik oda fiyatı, gelecek yıl aynı tarihler için ortalama yüzde 857 arttı.

Fahiş fiyatlar nedeniyle ilgili bakanlığa çok sayıda şikayet gönderilmesine rağmen yetkililerin sorunun çözümüne yönelik etkili bir çözüm üretmediği belirtiliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu