Haber

Çeviköz’den Lefkoşa Büyükelçisine tepki: “Devletimizi temsil ettiğini unutarak siyasi propaganda faaliyetlerinde bulundu.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu CHP Küme Sözcüsü Ünal Çeviköz, “KKTC’ye atanan Büyükelçi, devletimizi temsil ettiğini unutarak siyasi propaganda faaliyetlerinde bulunmuş ve gerçeği yansıtmayan sözlerle hitap ettiği kitleyi yanıltmıştır. Söz konusu faaliyet üzüntüyle karşılanmıştır.Sağlık Bakanlığı misyon şefinin atanmasında liyakat esas alınacak olup, Büyükelçilerimiz herhangi bir siyasi partinin değil, Devletimizin temsilcisi olarak görev yapacaklardır.

TBMM Dış İlişkiler Komisyonu Grup Sözcüsü ve İstanbul Milletvekili Ünal Çeviköz, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi’nin AKP’yi savunan açıklamalarına tepki gösterdi. Çeviköz’ün konuyla ilgili yazılı açıklaması şöyle:

“AKP iktidarı döneminde Türkiye Cumhuriyeti dış politikasında yaşanan mağduriyetlerin değerli bir bölümünü siyasi atamalarla liyakatsiz atanan büyükelçiler oluşturmaktadır. Profesyonellikten uzak, iktidarın sesi olma çabasıyla yapılan siyasi atamaların Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni değil, AKP Hükümeti’ni etkilemesi, ülkemizin diplomatik geleneği ve siyasi yapısı açısından üzücü bir duruma yol açmaktadır. KKTC’ye atanan Büyükelçi maalesef bu dokunaklı hatanın kurbanı olmuş ve Devletimizi temsil ettiğini unutarak siyasi propaganda faaliyetleri yürüterek partimize katılmıştır. kendisiyle ilgili gerçeği yansıtmayan sözler kullanarak hitap ettiği kitleyi yanıltmaktadır. Söz konusu faaliyet tarafımızca üzüntü ile karşılanmıştır. Millet İttifakı iktidarında Dışişleri Bakanlığı misyon şefinin atanmasında liyakat esas alınacak ve Büyükelçilerimiz herhangi bir siyasi partinin değil, Devletimizin temsilcisi olarak görev yapacaklardır.”

Kaynak: ANKA / Günümüz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu