Haber

İsrail Gazze’deki çocuk hastanesinin girişini bombaladı: Yaralı ve yaralılar var

İsrail ve Filistinİsrail arasındaki çatışmalar bu kez de 29’uncu gününe girdi Nasr Çocuk Hastanesi girişi bombaladı Saldırıda ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

İsrail Ordu Sözcüsü’nün dün abluka altındaki Gazze Şeridi’nde yaptığı yazılı açıklamada “Yerdeki askerlere saldırmaya hazırlanan Hamaslı teröristleri taşıyan ambulans”Kendisinin hedef alındığı iddia edildi.

İsrail Ordu Sözcüsü, ambulansın Gazze Şeridi’nin en büyük sağlık kompleksi olan ve geçtiğimiz ay barınma merkezine dönüşen Şifa Hastanesi’ni hedef aldığını itiraf etti.

Saldırılar gece boyunca devam etti

İsrail, gece boyunca Gazze’nin kuzey ve güneyindeki farklı şehirlere karadan ve havadan saldırılarını sürdürdü.

Gazze’nin batı ve kuzeyindeki El Şati ve Cebaliye mülteci kampları ile Beyt Lahiya ve Beyt Hanun kentleri ile güneydeki Han Yunus ve Refah şehirlerinde çok sayıda ev bombalandı. Saldırılarda çok sayıda ölüm ve yaralanma yaşandı.

Son durum nedir?

İsrail, Gazze’den düzenlenen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail saldırılarında 3 bin 826’sı çocuk, 2 bin 405’i kadın olmak üzere 9 bin 227 Filistinli öldürüldü, en az 23 bin kişi de yaralandı.

kurtunajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu