Sağlık

Saç her gün yıkanır mı? Kaç gün yıkanmalı?

Esmanur GÜLBAHAR – Onur POLAT – Duysun Herkes / BURSA (İGFA) –Uzman Dermatolog Mediha Yılmaz verdiği brifinglerde saç sağlığı ile ilgili önemli konulara dikkat çekti.

Saçlarımızı yıkarken çok sıcak su kullanmamamız ve tahriş edecek şekilde yıkamamamız gerektiğini belirten Yılmaz, “Yaz döneminde saçların her gün yıkanmasına izin veriyorum ama yıkamak daha doğru olur. kış döneminde daha sık. Günlerce yıkanmanın amacı; kimyasallara maruz kalmayı azaltmak için. Nasıl yıkadığımız da çok önemli. Saçlı deride çok sayıda yağ bezi vardır, saç derisi yağlı hastalarda günlük yıkama uygundur. Saçın sık sık yıkanması yağlanmayı tepkisel olarak artırır, günlük yıkamadan fazlası önerilmez. Kullanacağımız eserler de çok değerli. Yağlı saçlara uygun şampuanlar tercih edilmelidir. Çok sıcak yıkamak yağ bezlerini harekete geçirdiği için biraz ılık yıkamak gerekir.” söz konusu.

“GÜNLÜK 100 TEL SAÇ DÖKÜLMESİ NORMALDİR”

Saç dökülmesi hakkında değerli bilgiler veren Yılmaz, “Saçlarımız hiç dökülmez diye düşünmemeliyiz. Saçlarımızın günlük bir döngüsü var ve her gün bir miktar saç kaybediyoruz. Bu miktarı yüz tel ile sınırlıyoruz. Kabul ediyoruz. Günde 100 tel kadar dökülme normaldir.Zaman zaman 100 teli aşan saç dökülmelerinde dermatoloğa başvurulmasını tavsiye ederim.” terimleri kullandı.

“DÖKÜLMEK İÇİN ÇOK SEBEP OLABİLİR”

Saç dökülmesinin birçok nedeni olduğunu vurgulayan Yılmaz, saç sağlığı için sağlıklı beslenmenin gerekli olduğunu belirterek, “Saç için en önemli vitamin ve elementler demir ve D vitaminidir. Özellikle toplumumuzda kadınlarda demir eksikliği görülmektedir. “D vitamini ve demir dışında B12, folik asit eksikliği, triot hastalıkları, geçirilmiş ateşli hastalıklar, kullanılan ilaçlar ve stresli durumlar saç dökülmesini etkiler.”

Saç tellerinin dış etkenlerden büyük ölçüde etkilendiğini belirten Yılmaz, “Güneş ve havuz, saç ve cildi oldukça fazla etkiliyor. Doğrudan saç üzerinde özel bir güneş kremi yoktur. İnsanlar şapka kullanabilir. Yoğun güneş ve havuz maruziyetinden sonra saçı besleyen uygun saç kremleri kullanılabilir. dedi.

egirdirajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu