Haber

Memleket Partili Baltalık, “Türk kadını toplumda farklı roller üstleniyor”

Ülke Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla yaptığı mesajda kadının toplumda anne, iş insanı, işçi gibi farklı misyonlar üstlendiğini söyledi.

İl Başkanı Baltalık, toplumda kadının var olduğunun bilinmesi gerektiğine değinerek, “Kadını 365 gün kadın olarak aşağılayan zihniyetin verdiği mesajları kabul etmiyorum. Kadının toplumdaki gelişimi bizim gelişimimiz için en önemli misyondur.Toplumumuzun unutmaması gereken şey kadının evindedir.Anne farklı rollerde farklı görevler üstlenebilir, bazen bir fabrikada işçi, bazen bir iş kadını, bazen bir iş kadını. polis memuru, bazen bir asker.

Vatan Partisi’nin vatandaşlık kavramını geliştirmek için yola çıktığını belirten Baltalık, şöyle devam etti;

“Yerel yönetimler, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörle birlikte sosyal politikalar anlamında farklı söylemlere son vereceğiz. Bu temelde yapacağımız en değerli şey kadın ve erkeğin bir olduğunu anlatmaktır. toplumsal arenada bir arada.Cinsiyet eşitsizliğine karşı her alanda aktif ve etkili çalışmalarımızı sürdüreceğiz.Kadın akademisi.Bürokrasiden siyasete, iş dünyasına kadar her alanda ‘cam tavan sendromunu’ ortadan kaldıracak ve önünü açacağız. kamusal ve toplumsal alanda etkin ve eşit bireyler olarak yer almaları için Kadınlarımızın toplumsal hayata ve sivil toplum kuruluşlarına katılımlarını sağlayacak eğitim faaliyetleri düzenleyeceğiz. yere değil, omuzlarında göğe yükselmek” mottomuzdur. – KIRŞEHİR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu