Haber

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan: Özgür Özel de ‘iyi Kürt, kötü Kürt’ ayrımı yaptı

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Sözcüsü Ayşegül Doğan, partisinin 31 Mart yerel seçimlerine ilişkin tutumunu şöyle özetledi: “Çok net söyleyebilirim; şu an için hiçbir partiyle net bir güç ittifakı yok.”

T24’ten Cansu Çamlıbel’eYerel seçimler, DEM Partisi’nin tutumu, CHP ile temaslar ve Kürt siyasetinin iç dinamikleri üzerine röportaj veren Doğan, seçim sonrası ‘üçüncü yol siyasetinden sapma’ eleştirilerine ilişkin “Biz de bu konuda kendi eleştirimizi yaptık” dedi. 14-28 Mayıs seçimleri.

‘Maalesef ÖZGÜR ÖZEL DE DEVLETİN YAPTIĞINI YAPIYOR; İYİ KÜRTLERLE KÖTÜ KÜRTLERİN FARKI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın PKK lideri Abdullah Öcalan üzerinden siyasi plan yaptığını hatırlatan Doğan, şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamayla yapmaya çalıştığı şey, devletin onlarca yıldır yaptığının aynısı; ‘iyi Kürtler, kötü Kürtler’ arasında ayrım yaratma çabası. Bu 1990’lardan beri Kürtlere yapılıyor. bir nevi güvercinler, şahinler ya da konuşulur ve konuşulmaz Kürtler. Bunu sadece hükümet yapıyor.” O değil. Mesela Özgür Özel’in geçen sefer de bunu yapması üzücü. Üzücü dememin nedeni değişim argümanıyla gelip aynı yerde sıkışıp kalmasıdır.

‘İNSANLARIN KİMLİKLERİNE NEREDE SALDIRIYORSANIZ SESLERİ GÜÇLENİR’

“40 bin kişinin katiliyle yazışmaktansa Demirtaş’ı selamlamayı tercih ederim” dedi. Bu sözlerin Kürt tabanında olumlu karşılık bulacağını sanıyorlarsa her iki taraf da yanılıyor. Biz Kürtler nereden baksak sorun ortada; Kürt meselesine gelince iktidar da muhalefet de aynı perspektiften yaklaşıyor. O yüzden Kürtler bugün Kürt kimlikleriyle daha da gurur duyuyorlar çünkü hep buradan vuruldular. “İnsanların kimliklerine saldırdığınız her yerde sesleri daha güçlü çıkacaktır.”

‘Şu an itibariyle herhangi bir partiyle güç birleştirme kararı yok’

DEM Partisi Eşbaşkanları ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşmeyi hatırlatan Doğan, “CHP ile DEM arasındaki müzakereler ne aşamada?” diye sordu. sorusuna şu yanıtı verdi:

“Her iki siyasi partinin de komiteleri çalışacak. Şunu çok net söyleyebilirim; şu anda hiçbir partiyle net bir güç ittifakı yok.”

Doğan: “İstanbul kararını ne zaman vereceksiniz?” Soruyu yanıtladı: “İl ve ilçelerdeki tutumumuzla ilgili henüz açıklamadığımız net bir durum yok. Net olmadığı için açıklamıyoruz. Bu konuyla ilgili tartışma ve müzakereler devam ediyor.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu