Haber

Jerusalem Post: Türkiye İsrail’e yaptırım uygulamaya hazırlanıyor

İsrail gazetesi Jerusalem Post, İbranice yayın yapan bir medya kuruluşunu kaynak göstererek, Türkiye’nin Gazze’deki savaş nedeniyle Tel Aviv’e ekonomik yaptırım uygulamaya hazırlandığını iddia etti.

İDDİA: “EKONOMİK YAPTIRIM KARARI ALINDI”

Haberlerde, “Türkiye, İsrail karşıtı diplomatik duruşunu önemli ölçüde değiştirdi ve İsrail’e karşı doğrudan ekonomik adım atma kararı aldı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce de diplomatik alanda İsrail’i hedef almıştı; son hamlesiyle İsrail’i, gideceği ülkeler listesinden çıkaracak. Türkiye ihracat yapıyor.”Söylendi.

Haberde yine Ulaştırma Bakanlığı’nın yayınladığı resmi verilere değinilerek, 7 Ekim’den bu yana Türkiye ile İsrail arasında günde ortalama 8 geminin sefer yaptığı hatırlatıldı.

“TÜRKİYE, İSRAİL’LE İŞ YAPAN FİRMALARA DESTEĞİ KESECEK”

“Bu karar, Türkiye’nin İsrail’le ticareti desteklemeyi bırakacağı ve İsrail’le faaliyet gösteren işletmelere verdiği desteği geri çekeceği anlamına geliyor. Bu karar aynı zamanda Türk işletme sahiplerine, İsrail ile ticaret yapmayı tercih etmeleri halinde devlet yardımı verilmeyeceğine dair açık bir mesaj da veriyor.” Haberde şöyle denildi; İsrail’in Türkiye’nin ihracat listesinde 13’üncü sırada yer aldığı ve toplam ihracatın yüzde 2,1’ine karşılık geldiği vurgulandı.

RESMİ AÇIKLAMA YOK

Ne Türkiye’den ne de İsrail’den gelen iddiaya ilişkin resmi bir açıklama yapılmadı.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu