Haber

Tmmob: “Temel İhtiyaçlar Gerekli, Başta Hijyen Malzemeleri, Konserve-Hazır Gıda, Battaniye, Su”

TMMOB Ankara İdaresi, deprem bölgesine gönderecekleri yeni yardım tırı için çağrıda bulunarak, “Bu akşam Elbistan’a gidecek olan dayanışma tırımız için hijyen malzemeleri, gıda (konserve ve hazır gıda), battaniye gibi temel ihtiyaç malzemeleri temin edilmektedir. , suya ihtiyaç var.” yapılmış.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta meydana gelen iki büyük deprem 10 ili etkiledi. Depremin ikinci gününden itibaren depremzedelere yardım malzemesi ulaştıran TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, yardımlara devam edeceklerini açıkladı.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu tarafından yapılan davet şöyle:

“Deprem bölgelerindeki tahribatı gözlemlemek ve genel tespitler yapmak üzere bir ön değerlendirme ekibi oluşturduk. Hasar tespit çalışmalarında görev almak isteyen üyelerimizi davet ettik. Bir yandan üyelerimizin arama ve inceleme konusundaki mesleki bilgi ve deneyimleri, Bölge halkına yardım eli uzatmak ve yaralarını bir nebze de olsa sarmak için bölgedeki kurtarma faaliyetlerini bir ayağı olmaya yönlendirirken, aynı zamanda çok geniş çaplı bir yardım kampanyası başlattık.

Şu ana kadar 9 tırımız Ankara’dan sallantılı bölgelere ulaştı. 09.02.2023 tarihinde (bugün) tırlarımızdan biri akşam saatlerinde Kahramanmaraş-Elbistan’a hareket edecektir.

Bu akşam Elbistan’a gidecek olan dayanışma tırımız için; Hijyen ekipmanları, mama (konserve ve hazır mama), battaniye ve su gereklidir.

Dayanışma faaliyetimize destek veren üyelerimiz başta olmak üzere tüm vatandaşlarımıza teşekkür ederiz. Tüm vatandaşlarımızı mevcut ihtiyaç listelerimiz üzerinden sürdürdüğümüz dayanışma seferberliğimizi yaygınlaştırmaya, deprem bölgesinde bilgi ve birikimlerini bizlerle ve koordinasyonumuzu paylaşarak dayanak noktası olmaya çağırıyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu