Ekonomi

Avrupa Birliği: “Halkınız yürek burkan bir çile çekiyor”

Brüksel’de düzenlenen AB Liderler Zirvesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatını kaybedenler için bir dakikalık saygı duruşuyla başladı.

Liderler ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hitaben bir mektup yayınladılar. Mektupta, “Halkınız yürek burkan bir çile çekiyor” yazıyor. AB liderleri de bu sözü kullanarak depremlerde hayatını kaybedenler için taziyelerini iletti.

Düşüncelerinin sevdiklerini kaybedenler ve yakınlarından haber bekleyenlerle olduğunu belirten AB başkanları, yaralılara acil şifalar dileyerek, zamanla yarışan kurtarma ekiplerinin çalışmalarına saygılarını dile getirdi.

Liderler, “AB ve üye devletler, bu trajedi karşısında Türkiye ve Suriye halklarıyla tam dayanışma içindedir.” terimini kullandı.

Depremin ardından hızlı bir şekilde yardım sağlamak için ellerinden geleni yaptıklarını kaydeden cumhurbaşkanları, AB Konseyi ve AB devir teslim lideri İsveç’in uluslararası toplumdan mali destek toplamak için Mart ayında bir bağış konferansı düzenleme girişiminde bulunduğunu hatırlattı.

Liderler mektupta, “Türk yetkililerle yakın koordinasyon içinde desteğimizi artırmaya hazırız. Düşüncelerimiz sizinle ve halkınızla birlikte olmaya devam edecek” denildi. değerlendirmesini yaptı.

Zirve bildirisindeki deprem bölümü

AB Başkanlar Zirvesi sonuç bildirgesinde depremlere de yer verildi. Manifestonun bu kısmı liderler tarafından kabul edildi ve yayınlandı.

“Türkiye ve Suriye’de Deprem” başlıklı bölümde taziye ve dayanışma sözlerine yer verildi.

AB’nin sarsılmaz dayanışması kapsamında Türkiye’ye 1600 kişilik arama kurtarma ekiplerinin gönderildiği kaydedilen açıklamada, AB’nin yardımları artırmaya hazır olduğu belirtilirken, AB liderlerinin örgütlenme girişimini memnuniyetle karşıladı. bir bağış konferansı.

Açıklamada, Suriye’deki depremzedelere insani erişimin sağlanması için herkesin davet edildiği, insani yardım çalışmalarını desteklemek için ek kaynak tahsis edildiği ve insani yardımın BM himayesinde hızlı bir şekilde ulaştırılması için davette bulunulduğu belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu