Haber

Oklar hedefi buldu, turnuvanın şampiyonları belli oldu

– Oklar amacını buldu, turnuva şampiyonları belli oldu

SİVAS – Sivas’ta düzenlenen Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası sona erdi.

4-6 Ağustos tarihleri ​​arasında Sivas’ta düzenlenen Klasik Türk Okçuluğu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası sona erdi. Muhsin Yazıcıoğlu Spor Külliyede düzenlenen şampiyonada okçular klasik kıyafetlerini giyerek atışlarını gerçekleştirdiler. İki gün süren şampiyonaya 24 ilden 47 kulüp ve 226 kemancı katıldı.

Geleneksel Türk Okçuluğu Genç Erkekler Ferdi kategorisinde Mesut Karagöz birinci, Eren Acer ikinci, Semih Ege Ateş üçüncü oldu. Genç Bayanlar Bireysel kategorisinde Dilara Ecem Deniz birinci, Eylül Akyüz ikinci, Hira Ceren Erkayıran üçüncü oldu.

Genç Bayanlar Takımı müsabakalarında Okçular Vakfı Klasik Okçuluk Spor Kulübü birinci olurken, Genç Erkeklerde Gazanfer Gençlik ve Spor Kulübü kupanın sahibi oldu. Çekimlerin ardından dereceye giren kemancılara protokol üyeleri tarafından ödülleri takdim edildi.

Cengiz Toksöz: “Ata sporumuzu yaymak istiyoruz”

Ödül töreninde konuşan Türkiye Klasik Türk Okçuluğu Federasyonu Lideri Cengiz Toksöz, “Milli Mücadele’nin önemli şehirlerinden biri olan Sivas’ta bu yarışmayı yapmaktan büyük heyecan duyuyoruz. Federasyon olarak bu kadim geleneği yaymak için yarışmalarımızı düzenliyoruz. ve ata sporumuz. Tüm kemancılarımıza başarılarından dolayı teşekkür ediyor, başarılarını takdir ediyoruz. Başarılarının devamını dilerim” dedi.

Hilmi Alım: “Gençlerimizi sporla buluşturuyoruz”

Sivas Belediye Başkanı Hilmi Alım yaptığı konuşmada, “Sivas olarak federasyonumuzun öncülüğünde Geleneksel Türk Okçuluğu Gençler Açık Hava Puta Türkiye Şampiyonası’nı başarıyla gerçekleştirdik. Belediye olarak gençlerimizi sporla buluşturmak için birçok etkinlik düzenliyoruz. , ve bunu yapmaya devam edeceğiz.”

Birinci olan sporcular heyecanlarını dile getirerek, emeği geçenlere teşekkür etti. Ödül töreni sonunda kemancılar ve protokol üyeleri toplu fotoğraf çektirdi.

ardesen-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu