Haber

Tunç Soyer’den 14 Mayıs mesajı: İzmir’in 21 yıllık birikmiş tüm haklarını birer birer alacağız

İzmir Büyükşehir Belediyesi meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “14 Mayıs’tan sonra inşallah 21 yıl sonra ilk kez İzmir iktidar belediyesi olur. İktidar belediyesi olmakla belediye olmamak arasındaki farkı çok iyi biliyorum. Bu farkı kesinlikle rakamlarla anlatmak niyetinde değilim. En basit tabirle mayıstan sonra İzmir’in hakkını İzmir’e vereceğiz. Sadece mevcut haklarımız değil. İzmir’in 21 yıllık birikmiş tüm haklarını birer birer alacağız. Kimse şüphe etmesin. İzmir için bu fırsatı sonuna kadar ve büyük bir gururla kullanacağız” dedi.

ANKA’ya göre; Soyer, yaptığı konuşmada İzmir’in ve tüm Türkiye’nin bugün olduğundan çok daha iyisini hak ettiğini belirterek, “Bunun için öncelikle siyasetin dilinin değişmesi gerekiyor. Ülke halkını kutuplaştıran, ötekileştiren, birbirine düşman eden bu dil, birlikte mücadele etmemiz gereken en büyük düşmanımızdır. Bu düşmanı çok iyi tanıyalım, görelim yeter. Çeşitli bahanelerin arkasına saklanarak meşru olduğunu ilan eden bu tarzın, belli bir grubun kendi gücünü artırma çabasından başka bir şey olmadığını biliyoruz. Onun için biz dört yıldır İzmir’de faaliyetlerimizi yürütüyoruz, bir yandan da bu yağmacı siyasetle mücadele ediyoruz. Sığ siyasetin bize, gençlerimize, çocuklarımıza ve şehrimize bunu yapmasına asla izin vermedik. Artık vermeyeceğiz. Kavgamız sadece hırsız ve hırsız çeteleriyle oldu. Bundan sonra da o kargaşayla devam edeceğiz” dedi.

Soyer yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“2020-2022 ortasında yatırım projelerine ayrılan pay şu şekilde: 2020’de 42,8, 2021’de 31,9, 2022’de 31,6. 2021 ve 2022’de her türlü zorluğa rağmen bu oranları yakaladık. Görev süremiz boyunca İzmir’e kazandırdığımız toplam yatırım maliyeti 1,8 milyar Euro yani bugünkü değeriyle 38,6 milyar Türk Lirası. Çoğunuz biliyordur ama burada bir kez daha belirteyim. Bu oranlar Türkiye’deki birçok kamu kurumu ve belediyenin çok üzerindedir. Bunu mümkün kılan tüm İzmir Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum. Bütçe disiplini açısından iki ana göstergeden bahsetmek istiyorum. Birincisi uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları tarafından Belediyemize verilen kredi notudur. Fitch’in değerleme raporuna göre İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kredi notu göreve geldiğimiz günden bu yana en yüksek seviyede yani AAA’da. Daha da önemlisi döviz cinsinden değerlendirdiğimizde tüm bu zor şartlara rağmen borçlarımızı azaltmış olduk. 1 Nisan 2019’da görevi devraldığımızda dış borcumuz 649 Milyon Euro olarak gerçekleşti. 31 Mart 2023 prestiji ile bu tedbir 587 Milyon Euro’dur. Son dört yılda 470 milyon Euro borç ödemesi yaptık, 459 milyon Euro yeni kredi aldık.

İZMİR’DE MUHTEMELEN ‘U’ HARFLİ METRO HATLARI YOK: Bu borçların büyük çoğunluğunun kendi kendini geri ödeme kabiliyeti olan metro yatırımlarımız için alındığını bir kez daha belirtmek isterim. Elbette İzmir’de üzerinde ‘U’ harfi olan metro hatları olsa ve Belediyemiz kısıtlı imkanlarla bu borç yükleri altında kalmasa gönül isterdi. Maalesef olmadı. Belediyemizin imkanlarıyla böyle büyük yatırımlar yapmak zorunda kaldık ve tabi ki bu görevi gururla sürdürüyoruz. 14 Mayıs’tan sonra bu durumun değişeceğini ve yüzümüzün güleceğini biliyorum. İzmir hak ettiğinin beşte birini değil, hepsini alacaktır. İzmir hakkını alacaktır. Özetle İzmir Büyükşehir Belediyesi, ülkemizin içinden geçmekte olduğu büyük ekonomik krize rağmen bütçe disiplini açısından en saygın kamu kurumlarının başında gelmektedir. Bu başarıda İzmir’de seçilmiş tüm Meclis üyelerinin payı olduğuna şüphem yok ve bu başarıdan gurur duyamayız.”

‘3 ŞUBATTAN BERİ NEDEN İMZALANMADI?’

Narlıdere Metrosu ile ilgili konuşan Lider Soyer, hükümete tepki göstererek, “İkinci stratejik hedefimiz, yaşam kalitesi kapsamında yürüttüğümüz en temel proje, İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu ve diğer metrolar. yatırımlar. İzmir’i demir ağlarla öreceğiz dedik, pandemi ve ekonomik krize rağmen sözümüzü adım adım hayata geçirmeye başladık. Yüzde 12 ile aldığımız Narlıdere Metrosu’nda yüzde 96’ya ulaştık. Söz verdiğimiz gibi metro hattını bu yıl, Cumhuriyetin 100. yılında tamamlayarak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Şu anda yürüyen merdivenler kuruluyor. Arkadaşlarımız istasyonlarda son rötuşları yapıyor. Çok hararetli bir çalışma konusu. 700’den fazla çalışanımız Narlıdere Metrosu’nu taahhüt ettiğimiz tarihe getirmek için çalışıyor. Narlıdere Metrosu için toplam harcamamız 287 milyon Euro. Narlıdere metrosu için 3 Şubat 2023 tarihinde 30 milyon Euro’luk kredi yetkilendirme sözleşmesi imzaladık. İmzaladık, kredi hazır, 30 milyon Euro gelecek metro yatırım programında rastgele hazine garantisine gerek yok. Ayın günü, imza değil. 3 Şubat’tan beri imzalanmadı, neden imzalanmıyor? söz konusu.

‘OTOGAR-HALKAPINAR METROSU BÜTÇE 3 BİN LİRA’

Otogar – Halkapınar Metro Hattı üzerinden bir kez daha hükümete fatura edilen Soyer, “Bu vesileyle merkezi hükümetin 2023 yatırım programında Otogar-Halkapınar Metrosu için ayırdığı bütçeyi sizlerin beğenisine sunmak istiyorum. bir kez daha tüm İzmirlilerin dikkatine Otogar-Halkapınar Metrosu 2014 yılından bu yana dokuzuncu kez yatırım programına alındı ​​ancak bütçesi sadece üç bin lira. İzmir’in hak ettiği şehir yaşamının kaynağını nerede olursa olsun bulup İzmirlilerin beğenisine sunmaya devam ediyoruz.İzmir’i şehir içi ulaşımda bir dünya kenti yapmak için var gücümüzle çalışıyoruz.Kaybolan yılları telafi etmek için elimizden geleni yapıyoruz. Çıktığımız bu yoldan geri dönüş yok.Bütün zorluklara rağmen İzmir’i demir ağlarla örmeye devam edeceğiz.

‘İZMİR 21 YIL SONRA İLK KEZ GÜÇ BELEDİYESİ OLACAK’

Önder Soyer konuşmasının sonunda 14 Mayıs seçimlerini değerlendirerek şunları söyledi:

“14 Mayıs’tan sonra… 21 yıllık aradan sonra İzmir’in ilk kez hükümetin belediyesi olmasını çok istiyorum. İktidar belediyesi olmakla belediye olmamak arasındaki farkı çok iyi biliyorum. Bu farkı kesinlikle rakamlarla anlatmak niyetinde değilim. En basit tabirle mayıstan sonra İzmir’in hakkını İzmir’e vereceğiz. Sadece mevcut haklarımız değil. İzmir’in 21 yıllık birikmiş tüm haklarını birer birer alacağız. Kimse şüphe etmesin! İzmir için bu fırsatı sonuna kadar ve büyük bir gururla kullanacağız. Önümüzdeki 12 ayda İzmirlilerin siyasi tercihleri ​​nedeniyle İzmir’de popüler olan ne varsa bu kente kazandıracağız” dedi. (HABER MERKEZİ)

haberbeylikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu