Ekonomi

Bakan Nabati: Enflasyon yokuş aşağı gidiyor

AK Parti Mersin Milletvekili Adayı Nebati, Edip Buran Spor Salonu’nda düzenlenen 28. Dönem AK Parti Mersin Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda enerjide dışa bağımlılığı azaltacak adımlar attıklarını belirterek, yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı güçteki toplam kurulu gücü yüzde 38,6’dan yüzde 54,5’e çıkardıklarını söyledi.

Karadeniz’de keşfettikleri doğal gazı 20 Nisan’da devreye alarak AK Parti hükümeti olarak bir Türkiye hayalini gerçekleştireceklerini anlatan Nebati, şöyle devam etti:

Şimdi gidip 7’ler koalisyonuna sorarsanız…

“Ülkemizin ilk nükleer santral projesi olan Mersin Akkuyu Nükleer Santrali’ni yakın zamanda ülkemizin hizmetine sunacağız. İlk elektrik üretimini 2024 yılında yapacağız. Mersin’deki bu tesis yaklaşık 10 enerji sağlıyor. ülkemizin elektrik ihtiyacının yüzde 100’ünü kendisi karşılıyor ve çevreye zararlı sera gazları üretiyor.Şimdi gidip 7 kişilik koalisyona sorsanız asırlık ortak kazanımlarımızın bir tanesini bile gündeme getirmezler. asla takdir etmeyecektir.

Enflasyon her geçen gün gerçek belini kırıyor.

Enflasyon sorunu üzerine kara propaganda yapmak ve oy peşinde pembe rüyalar yaymak dışında, ulusal davalarımızdan neredeyse hiçbirinin arkasında durmuyorlar. Küresel sarsıntıların eşlik ettiği, tüm dünyanın olduğu gibi bizim de sorun haline gelen enflasyonla mücadelemizde elbette taviz vermiyoruz. Nitekim geçen yıl Kasım ayından itibaren düşmeye başlayan ve Mart ayında yüzde 50,5 seviyelerine ulaşan enflasyon, her geçen gün daha da kötüye gidiyor.”

Enflasyonu tek haneye indirene kadar…

Enflasyon tek haneli seviyelere düşene kadar mücadeleden vazgeçmeyeceklerini ifade eden Nebati, “‘Enflasyon düştükçe işsizlik artar’, ‘Eğer enflasyon düşerse işsizlik artar’ gibi halkımızı yok sayan bir yaklaşım benimsemiyoruz. üretim küçülür, durgunluk olsa da’. Geçmişten bugüne bazı temsilcilerin içirmeye çalıştığı acı ilaçlarla, ezbere reçetelerle değil, kademeli, bütüncül ve insan odaklı bir anlayışla ilerliyoruz. ” değerlendirmesini yaptı.

“Türk Yüzyılı sağlıklı nesillerin yüzyılı olacaktır”

Nebati, Yüzyıl Türkiye’sinde eğitim sisteminin beşeri ve fiziki kalite göstergelerini en üst düzeye çıkaracaklarını söyledi. “Türkiye’nin yüzyılı sağlıklı nesillerin yüzyılı olacaktır. Sağlıkta hizmet sunum kalitesini yükselteceğiz, medikal teknoloji, ilaç sanayi ve sağlık turizminde kapasitemizi geliştireceğiz.” Nebati dedi ki:

Çok daha eşitlikçi bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

“Yeni dönemde ilaç ve medikal sektörlerinde savunma sanayinde atılım yapacağız. Böylece ülkemiz katma maliyeti yüksek, Ar-Ge yoğunluğu yüksek bu sektörlerde değerli bir üretim üssü haline geleceğiz. Gelir Ek Ailesini hayata geçirerek” Destekleme Sistemi, her hanenin geliri belli bir seviyenin üzerinde, çok daha eşitlikçi bir Türkiye’yi hep birlikte inşa edeceğiz.

2028’de ihracatımızı en az 400 milyar dolara çıkaracağız

Büyüyen Türkiye’nin büyüyen refahından tüm çalışanlarımızın hak ettikleri payı almalarını sağlayacağız. 2024-2028 dönemi için yıllık ortalama yüzde 5,5 büyüme hedefliyoruz. Böylece 2028 yılı sonunda milli gelirin 1,5 trilyon dolara, kişi başına gelir seviyesinin ise 16 bin dolara çıkmasını bekliyoruz. Şu anda 255 milyar dolar olan ihracatımızı 2028’de en az 400 milyar dolara çıkaracağız.

Tarımsal üretimi geliştireceğiz

Bu büyüme ve ihracat artışı sayesinde 5 yılda 6 milyon yeni istihdam yaratarak işsizlik oranımızı yüzde 7’ye indireceğiz. Kadın ve genç istihdamına özel önem vermeye devam edeceğiz. Bütçe disiplinini temel unsurumuz olarak korumaya devam edeceğiz. Hızlı tren hattımızı 13 bin 400 kilometreye, toplam demiryolu ağımızı da 28 bin 600 kilometreye çıkaracağız. Milli sorun olarak gördüğümüz tarımsal üretimi iyileştirip, tarımda verimliliği ve katma maliyeti artıracağız.”

korgun-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu