Haber

Gazze’de hayatını kaybeden gazeteciler anısına fidan dikildi

Mamak Belediyesi ve Anadolu Yayıncılar Birliği (AYD) iş birliğinde İsrail’in Gazze saldırısında hayatını kaybeden gazeteciler için fidan dikildi.

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, AYD Genel Başkanı Sinan Burhan, AK Parti Ankara Milletvekili Zehranur Aydemir, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve bazı Ankaralılar, Mamak’taki Üreğil Millet Bahçesi’nde fidan dikmek için bir araya geldi.

Burada konuşan Burhan, “İsrail Filistin’de soykırım yaptı” dedi.

İsrail medyası ve İsrail’den beslenen medyanın Filistin’i kararttığını belirten Burhan, “Bu karalamaya ‘dur’ demek için değerli dostlarımızla böyle bir etkinlik gerçekleştirdik.” söz konusu.

Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilerin anısına fidan dikileceğini anlatan Burhan, Gazze’de her gün şehit olan gazetecilerin de unutulmamasını istedi.

Mamak Belediye Başkanı Köse de Filistinlilerin 70 yıldır İsrail şiddetine maruz kaldığını belirtti.

Mamak Belediye Meclisi’nin geçen haftaki olağanüstü toplantısında Gazze Belediyesi ile kardeş belediye olma kararı aldığını hatırlatan Köse, şöyle konuştu:

“İnşallah bu ateşkes sağlandığında ve saldırılar durduğunda belediye ekibimiz ve Meclis üyelerimizle birlikte imar ve inşaat için Gazze’ye gideceğiz. Hayatın normale dönmesi, yaşam koşullarının iyileştirilmesi, çocukların oraya gitmesi için çalışmalara başlayacağız. Tekrar mutluyum ve herkese hizmet ediyorum.”

Köse, basın özgürlüğünün kutsal olduğunu belirterek, gazetecilerin güvenliğinin her zaman ön planda olması gerektiğini vurguladı.

AK Parti Ankara Milletvekili Aydemir, hatıra ormanının bulunduğu millet bahçesine gelenlerin Gazze’de yaşananları unutmayacağını belirtti.

Konuşmaların ardından Gazze’de hayatını kaybeden gazetecilerin anısına üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu fidanlar dikildi.

Mamak Belediyesi Mehter takımının çeşitli marşlar seslendirdiği etkinlik, dualarla sona erdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu