Haber

Başkentte başıboş köpekler 5 koyunu öldürdü

Başkentte başıboş köpekler 5 koyunu öldürdü

ANKARA – Başkentte ağıla giren sokak köpekleri 5 koyunu telef etti.

Ankara’nın Çubuk ilçesine bağlı Oyumiğde Mahallesi’nde sokak köpekleri, geçimini hayvancılıkla sağlayan Mustafa Karaoğlu’nun evinin bahçesindeki ağıla girince koyunlara saldırdı. Karaoğlu’nun ağılındaki 6 koyundan 5’ini sokak köpekleri buzağılara ve tavuklara dokunmadan öldürdü.

Ahırından gelen seslerin çoban köpeklerinden geldiğini düşünen Karaoğlu, sabah saatlerinde hayvanları sağım için dışarı çıkınca durumu fark ettiğini söyledi.

“Köpekler yüzünden bahçeme götüremiyorum”

Köylerinde çok fazla sokak köpeği olduğunu belirten Karaoğlu, “Köpekleri yol kenarlarına atıyorlar, acıkınca da koyuna, hindiye, tavuğa saldırıyorlar. Kümesimde 100 tane tavuk var. Ben besleyemem. Köpekler yüzünden bahçeme çıkarıyorlar, insanlar köpeklere bakamıyor, getirip köyümüze bırakıyorlar. yol kenarı Gerekirse insanlara saldırırlar” dedi.

“Bahçedeki köpekleri görmeseydim kurdun boğulduğunu düşünürdüm”

Koyunlardan 5’ini ağıllarında kestiklerini ve çevreye zarar vermesinler diye toprağa gömdüklerini belirten Karaoğlu, “Koyunlar sırtlarından, boyunlarından ve bacaklarından yaralanmıştı. Avluda, kurdun boğulduğunu sanırdım. Ama kurtlar bu şekilde onları boğup parçalamazlardı. Ağıla giren iki köpeğin de küpeleri vardı. “Köyümden 11 koyun aldım, 5 tanesini dağıttım. . Köpeklerden 5’i telef oldu” dedi.

“Bu köpekler toplanmalı”

Hem kendi sağlığından hem de hayvanlarının sağlığından endişe ettiğini dile getiren Karaoğlu, “Belki yine köpekler gelir, bu sefer buzağılarımı yerler. Buradan devlete seslenmek istiyorum. Bir kanun çıksın. Kanun çıkarsa bu köpekler toplanmalı.Belediyenin çok yeri var.Orada belli bir alan çevrilmeli ve beslenmeli.”Sokak köpeklerinden dolayı hayvanlarımızı dışarı çıkaramıyoruz. Saldırıyorlar, hayvanlar aç” dedi.

konyaalti-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu