Haber

İYİ Parti Milletvekili Zorlu, özel okulların yüksek ücretlerini Meclis gündemine taşıdı

DÜZGÜN Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Severli, özel okulların 2024-2025 eğitim öğretim yılı fiyatlarını Meclis gündemine taşıdı. Güçlü, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e, “Özel okulların yeni kayıt ücretleriyle ilgili bu rakamlar doğru mu? Doğruysa bu fahiş artışa karşı bakanlığınızın bir yaptırımı var mı?”

İYİ Parti Sözcüsü ve Ankara Milletvekili Kürşad Zorlu, özel okulların 2024-2025 eğitim-öğretim yılı için velilerden talep ettiği ücretleri Meclis gündemine taşıdı. TBMM Başkanlığı’na soru önergesi sunan ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yanıt vermesini isteyen Zorlu, şunları söyledi:

“Eğitim sisteminin sorunlarından biri de özel okulların durumudur. Son dönemde özel okulların 2024/2025 yılı ücretlerinde yüzde 100, hatta yüzde 200 oranında artış olduğu kamuoyuna açıklandı. Kayıt, hizmet, giyim, yayın ve eğitim adı altında bir önceki yıla göre “Sık sık anılmaya başlandı. Milli Eğitim Bakanlığı, 2023/2024 eğitim-öğretim yılı için tavan artış oranını yüzde 65 olarak belirledi. Devletimizin hem velilerimizin hem de kurumlarımızın mağdur olmaması için önlem alması gerekiyor.”

Zorlu, Bakan Tekin’e şu soruları sordu:

“-Bakanlığınızın bu yıl da tavan artış oranı çalışması var mı?

-Özel okulların yeni kayıt fiyatlarına ilişkin bu rakamlar doğru mu? Doğruysa bu fahiş artışa karşı bakanlığınızın bir yaptırımı var mı?

-Taban fiyatlarında ve kiralarda yaşanan yoğun artış nedeniyle özel okullara vergi, SGK, öğretmen maaşı vb. devlet teşvikleri gelecek mi?

-Özel okul teşvikleri daha önceki yıllarda da verilmişti, bu dönem için bakanlığınızın böyle bir çalışması var mı?

semdinliajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu