Haber

Saadet Partisi’nin birden fazla maaş alan kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılması önerisi reddedildi.

Saadet Partisi’nin, kamuda birden fazla maaş alan kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılmasına ilişkin önerinin TBMM Genel Kurulu’nda AKP ve MHP’li milletvekilleri tarafından reddedildi. Saadet Partisi Kümelenme Başkan Yardımcısı Bülent Kaya, “Yasal olan her şey hak değildir, yasal olan her şey helal değildir. Dolayısıyla kamuda birden fazla atamanın, birden fazla maaşın boyutunun araştırılması gerekiyor. Eski milletvekilleri gibi.” , bakanlar, meclis liderleri, belediye başkanları, belediye başkan yardımcıları.” “Kamu sektöründe danışman, yönetim kurulu başkanı, yönetim kurulu üyesi gibi unvanlarla görevlendirilen ve kendilerine dağıtılan bu siyasilerin bu konularda görevlendirilip görevlendirilmediğini kamuoyunun takdirine sunuyorum. Zurnacılara, davulculara yönelmesinler diye” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda, Saadet Partisi grubunun, kamuda birden fazla görevlendirilen ve maaş alan kamu görevlileri hakkında soruşturma yapılmasına ilişkin önerinin gündeme getirilmesi, AKP ve MHP’li milletvekilleri tarafından reddedildi.

Teklifle ilgili konuşan Saadet Partisi Grup Başkanvekili Bülent Kaya, “Yasal olan her şey hak değildir, yasal olan her şey helal değildir. Dolayısıyla kamuda birden fazla atamanın, birden fazla maaşın boyutlarının araştırılması gerekiyor” dedi. Eski milletvekilleri, bakanlar, meclis başkanları, belediye başkanları, belediyeler “Danışman olarak atanan siyasetçilerin, yönetim kurulu başkanlarının, yönetim kurulu üyelerinin, başkan yardımcısı gibi unvanlara sahip olup olmadıklarını kamuoyunun takdirine sunuyorum. Kamuda kendilerine dağıtılanlar, zurnacıya, davulcuya yönelmesinler diye bu konularda görevlendiriliyorlar” dedi.

İYİ Parti Aydın Milletvekili Ömer Karakaş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in kamu tasarruf genelgesi yayınladığını hatırlatarak, “Sayın Bakanımız bu genelgeyi yayınlarken meslektaşlarının yüksek maaşlarından haberi bile yok. Bakan yardımcıları, bürokratlar.” , sayısını bile bilmediğimiz yüzlerce Cumhurbaşkanlığı danışmanı, TÜPRAŞ, PETKİM, Eximbank, Türk Telekom gibi birçok komiteden yönetim kurulu üyeliği adı altında her ay en az 10 emekli maaşı ek para cebe atıyorlar. Emeklilerimize hayır amaçlı verilen 5 bin liralık ikramiyeyi bile vermeyen hükümet. 11 maaş. “Çalışan Cumhurbaşkanlığı danışmanları var. Bu arkadaşlarımız yönetim kurulu üyesi olarak bu kadar fahiş maaşlar almak için ne yapıyorlar?” diye sordu.

NECİP FAZİL’İ HATIRLATTI: KURTTAN DAHA KÖTÜ YAPTIN

HEDEF Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, birden fazla maaş alan bürokratları sayarak, “Bu nasıl iş? Allah’tan korkmuyor musunuz? Buraya Necip Fazıl’ın şiirlerini okuyarak geldiniz sayın vekil. Ne yaptı?” destansı şiirinde şöyle diyor: Allah’ın 10 kulu beklesin.” “10 kişi. Bir kişiye tam 9 pul, 9 kişiye 1 pul. Bu paylaşımı kurt yapmaz, kuzulara helal olsun. Bunu söyledin, kurttan beterini yaptın” dedi.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, birden fazla maaş alan kişilerin örneğini verdi. Yavuzyılmaz şunları söyledi:

“AK Parti Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alparslan. Aynı zamanda Kuveyt Türk Katılım Bankası yönetim kurulu üyesidir. Bakan yardımcısının aylık maaşı 85 bin 401 liradır. Bankadan aldığı aylık huzur hakkı 18 bin 796 dolar. Güncel kurla 528 bin lira. Burada da belgeleri mevcut. Kuveyt Türk Katılım Bankası genel kurul üyesidir. Aylık toplam geliri 613 bin lira. Yani 53 asgari ücrete eşdeğer.Aynı zamanda AK Parti Vakıflar Genel Müdürü Sinan Paksu, genel müdür maaşı 53 bin 528 lira.Bankadan yönetim kurulu üyesi olarak aldığı aylık huzur hakkı ücreti ise 528 bin lira Türk lirası Aylık toplam geliri 581 bin lira. 51 asgari ücrete tekabül ediyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcılarının dördü de Türk Telekom’da çalışıyor. Ömer Fatih Sayan, yönetim kurulu başkanı, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı. Bakan Yardımcısı Enver İskurt aynı zamanda Türk Telekom yönetim kurulu üyesi. TTMobil Yönetim Kurulu Başkan Vekili Osman Boyraz TTMobil Yönetim Kurulu Başkanı Dursun Ünüvar Burada bitmiyor. Türk Telekom’un iştiraki olan TTNet’in internet şirketinin yönetim kurulu başkanı kimdir? Şahap Kavcıoğlu, BDDK Başkanı. BDDK Başkanı’nın bir internet şirketinin yönetim kurulunda ne işi var? Bu beceriksizliktir.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu