Haber

800’den fazla oyuncudan ‘soykırımı durdurun’ daveti

Yapımcılar ve oyuncular, “Filmkrant” internet sitesinde paylaşılan yazılı açıklamalarında hükümete şunları yazdı: “Soykırımı durdurun”davet yaptı.

Açıklamada, “Uluslararası savaş hukuku ihlal edilirken ve İsrail askeri harekatını hızlandırırken hükümet şimdi ne yapacak?” denildi. Soru soruldu.

Yapımcılar ve oyuncular yaptıkları açıklamada, şiddetin durdurulması için davet veya kınamanın yeterli olmayacağına inandıklarını belirterek, şunları söyledi:

“İsrail’in, yardım görevlilerinin, gazetecilerin ve sağlık çalışanlarının öldürülmesi, tüm altyapının yok edilmesi ve su, gıda, elektrik ve ilaçların kesilmesi de dahil olmak üzere sivillere yönelik bu toplu cezalandırması, uluslararası insancıl hukukun ihlali anlamına gelmektedir. Bu durum uluslararası insancıl hukukun ihlalidir.Birleşmiş Milletler, Dünya “Sağlık Örgütü, Sınır Tanımayan Doktorlar ve Uluslararası Af Örgütü tarafından şiddetle kınanmıştır. Bu arada İsrail medyası Gazze’nin ‘yok edilmesi’ çağrısında bulunuyor, İsrail daha da ağır bombalama tehdidinde bulunuyor ve kara saldırısı yakın görünüyor.”

Söz konusu açıklamada Hollanda’nın İsrail’e koşulsuz desteğine dikkat çekildi, “İsrail’in derhal ateşkes uygulamaması ve Gazze’ye insani yardım garantisi vermemesi halinde hükümete, Avrupa Birliği’ne ekonomik ve siyasi yaptırımlar uygulaması yönünde baskı uygulamaya çağırıyoruz.”İfadesi kullanıldı.

ulukislahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu