Haber

Antalya Büyükşehir’den Serik Belek turizm bölgesine dev yatırım

Antalya Büyükşehir Belediyesi, ASAT Genel Müdürlüğü ve BETUYAB iş birliğiyle 240 milyon TL yatırım bedeli ile çalışma yürütüyor. Çalışma kapsamında yetersiz kalan içme suyu hatlarında yenileme yapılacak. Ayrıca Belek bölgesini besleyen TİGEM içme suyu üretim tesisi, 5 adet depo ve 3 adet pompalama merkezinin elektrik, mekanik ve yapısal olarak yenilenmesi sağlanacaktır.

Antalya Büyükşehir Belediyesi, Antalya Su ve Atıksu Yönetimi Genel Müdürlüğü (ASAT), BETUYAB iş birliğiyle Serik’in Belek İlçesi’ndeki oteller bölgesinde yeni bir içme suyu limiti çalışması başlattı. Otel tesisleri bünyesinde bulunan içme suyu borularının tamir ve bakımı ile güzergahlardaki kopma ve arızaların artması nedeniyle başlatılan çalışmada, ekonomik ömrünü tamamlamış yaklaşık 5 kilometrelik içme suyu limiti yenilenecek.

ALTYAPIYA 110 MİLYON TL YATIRIM

Çalışmalar kapsamında 7 bin 500 metreküp içme suyu deposu ile 1500 metre 500 metre, 900 metre 350 metre ve 3 bin 600 metre 700 metre dayanım maliyeti yüksek düktil boru üretilecek. 5 kilometrelik yeni içme suyu hattı, otel tesisleri içinde kalan ve müdahale edilmesi zor hale gelen boru bordürlerinden kaydırılacak. 110 milyon TL yatırım bedeli olan proje ile bölge halkının ve turizm tesislerinin sağlıklı ve saf içme suyuna kavuşması sağlanacak.

ASAT’IN ÖZKAYNAKLARIYLA İNŞA EDİLMİŞTİR

Çalışma kapsamında ayrıca ASAT Genel Müdürlüğü, Belek bölgesini öz kaynaklarıyla besleyen TİGEM içme suyu üretim tesisi, 5 depo ve 3 pompalama merkezinin elektrik, mekanik ve inşaat tadilatlarını da yapacak. ASAT Genel Müdürlüğü, KDV dahil 130 milyon TL’ye mal olan bu proje ile Belek bölgesinde 240 milyon TL’lik alt yapı çalışmasını gerçekleştirecek.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu