Haber

Güney Afrika, Gazze’deki Durum Nedeniyle İsrail’deki Diplomatları Geri Çağırdı

Güney Afrika hükümeti, Gazze’deki duruma ilişkin kaygılarını dile getirmek üzere İsrail’deki tüm diplomatlarını geri çağıracağını duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı bakanlarından Khumbudzo Ntshavheni, basın toplantısında Tel Aviv’deki tüm diplomatik personelin istişareler için Pretoria’ya geri çağrılacağını söyledi ancak daha fazla ayrıntı vermedi.

Dışişleri Bakanı Naledi Pandor bir basın toplantısında şunları söyledi: “Filistin topraklarında çocukların ve masum sivillerin öldürülmesinin devam etmesinden son derece endişeliyiz ve İsrail’in tepkisinin niteliğinin toplu cezalandırmaya dönüştüğüne inanıyoruz.”

“[Düşmanlıkların] kapsamlı bir şekilde durdurulması çağrısını sürdürürken Güney Afrika’nın endişelerini gidermenin önemli olduğunu hissettik.”

İsrail, terör örgütünün büyük oranda sivil halk arasında yer aldığını belirterek, Gazze’de sivillere zarar vermek yerine Hamas’ı ortadan kaldırmayı hedeflediğini söylüyor. Kuzeydeki kampanyasını yoğunlaştırırken, Gazze’nin kuzeyindeki tüm sivillere güneye çekilme çağrısında bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu