Haber

Rusya Savunma Bakanı Şoygu Batılı Devletlerin Dayatmalarını Reddetti

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, ABD öncülüğündeki Batılı devletlerin dünyaya dayatmalarını ve siyasi baskılarını reddettiklerini söyledi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Shoigu, başkent Moskova’da Nikaragua Genelkurmay Başkanı Julio Cesar Aviles Castillo ile görüştü.

Nikaragua ile Rusya arasında askeri teknoloji alanındaki projelerin ele alındığı görüşmede, her iki ülkenin de bu alanda kapsamlı işbirliği geliştirmeye kararlı olduğu doğrulandı.

Bakan Şoygu, Nikaragua ile uluslararası alanda iş birliğine değer verdiklerini, küresel ve bölgesel güvenlikle ilgili konularda aynı konumda olduklarını belirterek, “Batılı devletlerin etkisiyle dünyaya yayılan dayatma ve siyasi baskıları reddediyoruz. ABD’nin diplomasi yerine şantaj ve tehditlere yönelmesiyle buna Nikaragua ve benzer düşüncelere sahip olanlarla karşı çıkıyoruz.” Çıkacağız.” dedi.

Nikaragua Genelkurmay Başkanı Castillo da ABD ve müttefiklerinin Rusya ve Çin’in yanında yer alan ülkelerdeki durumu istikrarsızlaştırmaya çalıştığını söyledi.

Shoigu, Burkina Fasolu mevkidaşı ile görüştü

Rusya Savunma Bakanı Shoigu, Burkina Faso Savunma Bakanı Kassoum Coulibaly ile de görüştü.

Görüşmede iki ülke arasındaki askeri teknik işbirliği ele alındı. İki bakan söz konusu alanda işbirliğini güçlendirme konusunda mutabakata vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu