Ekonomi

Garanti BBVA, eLogo ve Agra Fintech işbirliğiyle e-Defter paylaşımında yeni dönem

Müşterilerinin hayatını kolaylaştıran hizmetlerine bir yenisini daha ekliyor. Garanti BBVA, eLogo ve Agra Fintechile işbirliği içinde tüzel ve bireysel şirketler için e-Defter bilgi paylaşım entegrasyonuuyguladı.

Garanti BBVA’nın KOBİ ve ticari müşterileri, güvenle tuttukları e-Defter’lerini eLogo’nun geliştirdiği web portalı üzerinden imkân ölçüsünde güvenle ve kolayca sisteme yükleyebilecek. Sisteme yüklenen e-Defterler de Agra Fintech’in FinBind bilgi köprüsü aracılığıyla otomatik olarak bilanço ve gelir tablosu formatına dönüştürülerek en hızlı şekilde Garanti BBVA ile paylaşılacak.

Konuyla ilgili görüşlerini paylaşıyor Garanti BBVA Genel Müdür Yardımcısı Işıl Akdemir Evlioğlu “Bankacılık, bugün dünyanın en güçlü ve dijital segmentlerinden biri. Teknolojinin ve bilginin gücüyle dijital bankacılık kanalları, bir iş uygulama platformu olmanın çok ötesinde bir yere evriliyor. Bu kapsamda bankacılık hizmetlerine erişimde her seviyedeki müşterilerimizin hayatını kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçiriyoruz. Müşterilerimizin paylaştığı veriler doğrultusunda onları daha yakından tanımak ve daha doğru teklifler ve danışmanlıklar sunmak istiyoruz. eLogo ve Agra Fintech İşbirliği ile hayata geçirdiğimiz e-Defter veri paylaşım entegrasyonu da bu çalışmalardan biriydi. Hukuki müvekkillerimizin sürdürülebilir bir finansal yapıya sahip olabilmeleri için finansal sağlıklarının iyileştirilmesine katkı sağlamaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz.”

  eLogo Genel Müdürü Başak Kural, Önde gelen entegratör eLogo’nun hizmet şirketi olma yolunda bankacılık ve finansal hizmetler alanında değerli işbirliklerine imza atarak farklı projelere imza attığını paylaşarak; “e-Defter bilgi paylaşım entegrasyonu projesinde Garanti BBVA ile iş birliği yapmaktan mutluluk duyuyoruz. eLogo olarak bu proje ile e-Defterlerini sadakatle tutan işletmelerin e-Defterlerini en kısa sürede Garanti BBVA ile paylaşmalarını sağlıyoruz. Böylece müşterilerimizin kendilerine özel avantajlı bankacılık ürünlerine hızlı bir şekilde ulaşmalarını hedefliyoruz. Özellikle FinTech ekosisteminde müşteri ihtiyaçları doğrultusunda çözümler geliştirmeyi ve deneyimi en üst düzeye çıkaran kullanıcı dostu hizmetleri önemsiyoruz. Hizmet verdiğimiz işletmelerin finansal süreçlerinin iyileştirilmesine katkı sağlayacak çözümler sunmaya önümüzdeki dönemde de devam edeceğiz.”

Agra Fintech Kurucu Ortağı Taner Toraman Müşterilerin finansal bilgilerini elden veya e-posta yoluyla bankalara ilettiklerini hatırlatan “Bu durum, şirketlerin finansal bilgilerinin güvenliğini, gizliliğini ve analizini sağlamayı zorlaştırıyordu. Agra olarak geliştirdiğimiz FinBind HUB (veri köprüsü hizmeti) ile süreçler kısalmakta, veri güvenliği sağlanmakta ve müşterilerin bilgi üzerindeki kontrolü artmaktadır. Banka müşterilerinin izin vermesi durumunda FinBind üzerinden finansal veriler “insan gözü görmeden” banka sistemlerine aktarılmaktadır. Veriler, yalnızca finans kuruluşundaki ilgili kişilerin görebileceği şekilde uçtan uca şifreli olarak iletilir. Agra dahil üçüncü şahıslar bilgileri görüntüleyemez. Müşterilerine hızlı ve güvenilir bilgi aktarım hizmeti vermek isteyen özel entegratörler ve bankalar için geliştirilen FinBind HUB, ilk olarak Garanti BBVA tarafından hayata geçirildi ve   eLogo’nun desteği ve liderliğinde finans departmanına katkıda bulunmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Türkiye’nin önde gelen entegratörleri, ERP firmaları ve bankaların katılımıyla platformumuz büyümeye devam edecek.”

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

acigolajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu