Haber

Ankara Büyükşehir Belediyesi, UNESCO Dünya Miras Süreci ve Yerel Yönetimler konulu eğitim programı düzenledi

Ankara Büyükşehir BelediyesiTarihi Kentler Birliği ve Çevre ve Kültür Varlıklarını Koruma ve Tanıtma Vakfı (ÇEKÜL) işbirliğiyle “UNESCO Dünya Miras Süreci ve Yerel Yönetimler” konulu eğitim programı düzenlendi.

Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanlığı ev sahipliğinde ve Ankara Kent Konseyi Stand Salonu’nda gerçekleştirilen eğitime Antalya, Alaşehir, Mardin, Midyat, Karadeniz Ereğli, Denizli, Foça ve Safranbolu gibi birçok il ve ilçe katıldı.

Eğitimde; Dünya mirası listesine başvuru süreci, aşamaları, yasal çerçevesi ve iç mevzuat tarihçesi, temel kavramlar, UNESCO kriterleri ve kazanımları, savunma izleme ve özel çevre korumanın kapsamı, yerel yönetimlerin koruma alanları, yönetim ve planlamadaki görevleri Bu bölgelerin UNESCO ve doğal mirasla ilgili diğer kuruluşları. Uluslararası kuruluşlarla işbirliği ve Türkiye’deki somut olmayan kültürel miras ele alındı.

“TARİHE SAYGIYLA YAPTIĞIMIZ PROJELER”

Ankara’nın tarihinin çok köklü bir geçmişe sahip olduğunun altını çizen Kültür ve Tabiat Varlıkları Dairesi Başkanı Bekir Ödemiş, “Ankara’da, Milli Koruma Kurulu’nun belirlediği doğal, arkeolojik ve tarihi kent karmasından oluşan 755 adet sit alanı bulunuyor. Bakanlar Kurulu Kararı. Yine 2.400 kültür varlığı.” Kayıtlı bir yapımız var. Ankara’da var olan doğal zenginliklerin tarihi ve kültürel mirasını bilinçli bir şekilde korumak için burada tanıştığımız arkadaşlarımızla birlikte çalışıyoruz. Yürüttüğümüz projeler sıradan belediye kent hizmetleri değil, tarihe saygı projeleridir. Türkiye’yi mümkün olduğu kadar saygılı bir şekilde temsil ediyoruz. “Tüm iş ve süreçlerimizi, Türkiye’nin taraf olduğu uluslararası anlaşmalara ve evrensel koruma ilkelerine uygun olarak sürdürmeye çalışıyoruz” dedi.

Kaynak: ANKA / Kültür ve Sanat

ayranciajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu