Haber

TEV Bursu başvurusu: Öğrencilere 2500 TL geri ödemesiz burs verilecek

TEV eğitim bursu bu yıl da yükseköğretim öğrencilerine verilmeye devam edecek. Lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencilerine destek veren TEV, eğitim bursu koşullarını açıkladı.

Yerli öğrencilere karşılıksız burs sağlayan TEV, 2023-2024 eğitim-öğretim dönemi için yükseköğretim bursunu 2 bin 500 TL olarak belirledi. Kuralları karşılayan her öğrenci bu bursa başvurabilecektir.

TEV BURSU NE KADAR?

TEV bursu aylık 2 Bin 500 Türk Lirasıdır. Burslar ekim-haziran ayları arasında olup toplamda 9 ayı kapsamaktadır. Burs alan öğrencilerin başarısı her yılın sonunda kontrol edilir ve bir sonraki yılın bursu buna göre devam eder.

TEV BURSU BAŞVURU TARİHLERİ

TEV Bursu başvuru tarihleri ​​4 Eylül’de başlıyor ve 24 Eylül’de sona eriyor.

TEV BURS KOŞULLARI

TEV bursuna başvurmanın ilk şartı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktır. İkinci koşul ise gelir kapsamında gerçekten ekonomik desteğe ihtiyaç duyulmasıdır. Diğer bir kural ise devlet üniversitesinde lisans öğrencisi olmaktır.

Aynı zamanda bu burstan yararlanabilmek için üniversitedeki derslerin belirli bir başarı düzeyinin üzerinde olması gerekmektedir. Notun kural olarak 4.00 üzerinden en az 2.50 olduğu bu burs için; ortaöğretim öğrencileriiçin 0,00 üzerinden en az 2,80 puan alınması gerekmektedir.

Diğer taraftan DGS ile geçenlerin 4,00 üzerinden en az 2,80 puana sahip olmaları gerekmektedir. Ayrıca bu bursu alabilmek için başka bir kurumdan burs almamış olmak gerekmektedir.

KİMLER BAŞVURU YAPAMAZ?

  • 25 yaş üstü olanlar

  • Uzaktan eğitim veya açık öğretim öğrencisi olmak

  • mahkum olanlar

  • TEV’den burs alan bir kardeşe sahip olmak

  • Özel bir üniversitede okumak

  • Genel ortalamasının 2,50’nin altında olması

  • 1’den fazla başarısız derse sahip olmak

  • Dört yıllık lisans mezunu olup ikinci kez öğrenim görmek

TEV BURSUNA NASIL BAŞVURU YAPILIR?

TEV eğitim bursuna başvurmak isteyen öğrencilerin yukarıda belirtilen tüm kuralları karşılaması gerekmektedir. Tüm koşulları sağlayan adaylar belirtilen tarih aralığında başvuruda bulunabilirler. Başvurunuzu TEV’in resmi internet sitesindeki formu doldurarak yapabilirsiniz.

Başvuru formunda adaya ait kişisel bilgiler yer almaktadır. Doğrudan buradan başvurun buradanUlaşabilirsin…

SONUÇ NASIL BELİRTİLECEK?

TEV’in eğitim burslarına talep oldukça yüksek. Bu noktada sonucun nasıl belirlendiği oldukça merak ediliyor. Burs sonuçları şu şekilde belirlenir:

Eğitim kurumu burs komiteleri oluşturur. Adaylar mülakata katılır ve burs komitesi ile görüşür. Bu toplantı sonucunda ekonomik durum dikkate alınarak adaylar arasından yedek ve yedek isimler belirlenir.

Burs kazananlara TEV tarafından bilgi verilmektedir.

solhanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu