Teknoloji

Yenilenen Tasarım 2025 Volkswagen Golf Tanıtıldı: Yeni GTI Tanıtıldı

Volkswagen’in bu seneki popüler modeli Golf 50 yaşında giriyor. 1974 yılı Mayıs ayında üretimine başlanan Golf serisi, 50. yılında önemli değişikliklerle gelecek.

Araçla ilgili bazı bilgiler CES 2024’te ortaya çıkarken geçtiğimiz günlerde eskiz görselleri de yayınlanmıştı. Artık 2025 model Golf GTI, Volkswagen tarafından resmi olarak tanıtıldı.

Yapay zeka, yeni renkler, yeni kabin

Yeni Golf GTI’nın genel görünümü her anlamda gelişti Bunu söylemek mümkün. Yeni modelde yenilenmiş bir görünüm, biraz daha güçlü bir motor, yeni renk seçenekleri, çeşitli iç tasarım değişiklikleri ve yapay zeka desteği bulunuyor. Bu anlamda Volkswagen’in 50. yıl dönümünde iyi bir performans sergilediğini söylemek mümkün.

Turboşarjlı 2,0 litrelik 4 pistonlu sıralı motor 262 beygir gücü güç üretecek. Mevcut modeller 241 beygir güç üretebiliyor. Bu motor artışıyla birlikte manuel şanzıman seçeneği de ortadan kalkıyor, manuel modeller artık serinin bir modülü olmayacak.

Aracın ön tamponunda, Ayrıca LED farlarda ve arka lambalarda Küçük değişiklikler göze çarpsa da genel olarak Golf GTI biraz daha çağdaş bir tasarıma kavuşuyor. Ayrıca aracın yeni siyah tavanı ve biri gümüş, biri siyah olmak üzere iki farklı maviden oluşan yeni renk seçenekleri dikkat çekmek isteyenler için birebir. Ayrıca araçta dilersek ışıklı VW amblemi de bulunabiliyor.

İç tasarımda düğmeler geri dönüyor

2025 Volkswagen Golf GTI’ın en dikkat çekici özelliklerinden biri de direksiyondaki dokunmatik tuşlar. gerçek, fiziksel düğmeler İle değiştirildi. Ana ekrandaki dokunmatik kaydırma çubukları da aydınlatılarak kullanımları kolaylaştırıldı.

Bilgi isyanı ekranı 12,9 inç MIB4 yazılımını kullanan bir ünite ile değiştirilirken menü tasarımı da yenilendi. Ayrıca yapay zeka kullanılarak sesli asistanın daha fazla komutu algılaması ve bazı sorulara cevap vermesi sağlandı.

Volkswagen’in önümüzdeki günlerde yeni model hakkında daha fazla bilgiyi kamuoyuyla paylaşması bekleniyor. Yeni Golf GTI hakkında ne düşünüyorsunuz?

kadisehri-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu