İş

Hırvatistan’dan kadın girişimcilere yönelik Avrupa turnesi başladı

Uluslararası Sanayici Hanımlar Derneği (USİKAD) Hırvatistan’a bir heyet düzenledi. Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği gözetiminde gerçekleştirilen toplantılarda kadın patron ve girişimci sayısını artırmak amacıyla kurulan USİKAD’ı tanıtan Başkan Müge Öz, eğitim ve danışmanlık desteği sağladıklarını söyledi. USİKAD heyeti, Avrupa’da kadın girişimcilerin sesinin daha güçlü çıkması için birlikte çalışmak üzere HGK Baş Ekonomisti Goran Šaravanja ve İş Dünyasını Uluslararasılaştırma Merkezi’nden Ante Perica ve Marija Dolores Rotim ile bir araya geldi. Ayrıca Türkiye ile Hırvatistan arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik temaslarda da bulunuldu. .

Toplantıda konuşan Goran Šaravanja, HGK’nın genel olarak iş dünyasındaki girişimcileri, patronları ve kadınları desteklemenin gerçek adresi olduğunu, HGK Genel Sekreteri Marina Rožić’in aynı zamanda Eurochambres kadın ağının da lideri olduğuna dikkat çekti. EWN ağının zorlukları belirlemeye, çözümler geliştirmeye ve mentorluk ve kadınların yönetim organlarına daha güçlü dahil edilmesine yönelik girişimleri teşvik etmeye odaklandığı belirtildi.
Šaravanja: “Eurovhambers kadın ağı, önemli bilgiler edinmek ve yeni ilişkiler kurmak için ideal olan birçok uluslararası etkinlik düzenliyor, bu yüzden doğru yerdesiniz. Ayrıca HGK, yeni bağlantılar ve ilişkiler kurmak isteyen herkese her zaman açıktır, ve özellikle amacı kadınları desteklemek, ekonomik bağları teşvik etmek ve ticari varlıkları birbirine bağlamak olanlar.” Deklarasyonu verdi.

“Kullanılmayan potansiyel”

Kadınlar Avrupa nüfusunun yüzde 52’sini oluşturmasına rağmen, AB’deki serbest meslek sahiplerinin yalnızca yüzde 34,4’ünü ve yeni girişimcilerin yüzde 30’unu temsil ediyor. Bu nedenle kadınların girişimcilik potansiyeli, ekonomik büyüme ve yeni iş yaratılmasında yeterince kullanılmayan bir kaynaktır.

habergolkoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu