Haber

Türkiye ve Katar Güçlü İlişkiler Sürdürüyor

Türkiye’nin Doha Büyükelçisi Mehmet Mustafa Göksu, uluslararası siyasette tırmanan kriz ve çatışmalara rağmen Türkiye ve Katar’ın her düzeyde güçlü, istikrarlı ve uyumlu çıkarları olduğunu belirtti.

Büyükelçi Göksu, Katar resmi ajansı QNA’ya yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Katar ziyaretinin iki ülke arasındaki stratejik ve güçlü ortaklığı teyit ettiğini ve bunu ileriye taşıyacağını ifade etti.

Göksu, ziyaret kapsamında iki ülke liderlerinin stratejik bağlar, Yüksek Stratejik Komite’nin dokuzuncu oturumu için hazırlıklar, yatırım fırsatları ve büyüyen ekonomik ve ticari ilişkileri ele alacaklarını bildirdi.

Bölgesel ve uluslararası konuların da ele alınacağını kaydeden Göksu, ziyaretin ayrıca 6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde Türkiye’nin yanında yer alan Katar Düzeni’ne, hükümetine ve halkına teşekkür etmeyi amaçladığını ifade etti.

Göksu, “Ülkeler arasındaki ilişkilerde bölgesel ve uluslararası düzeyde yaşanan büyük değişimlere ve uluslararası siyasette tırmanan kriz ve çatışmalara rağmen Türkiye ve Katar, her düzeyde güçlü, istikrarlı ve uyumlu ilişkilerini sürdürdü.” sözlerini kullandı.

Büyükelçi, iki ülke arasındaki stratejik çıkarların bölgede istikrarı koruduğunu ve birçok zorluk ile siyasi, güvenlik ve ekonomik risklere karşı gerçek bir garanti oluşturduğunun söylenebileceğini sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri’ni (BAE) kapsayan Körfez gezisi kapsamında bugün Katar’da.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu