Haber

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Spor Kompleksinde İncelemelerde Bulundu

Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, İlkadım Spor Kompleksi inceledi. Devam eden yatırımları değerlendiren Başkan Mustafa Demir, “Samsun geleceğe ortak güçle yürüyor.”

Ekonomik ömrü sonunda yıkılan Samsun Anadolu Lisesi Kapalı Spor Salonu’nun yerine 3 kat olarak inşa edilen İlkadım Spor Kompleksi projesi hızla yükselmeye devam ediyor. Projede hentbol, ​​basketbol ve voleybol antrenman alanları, fitness salonu, olimpik yüzme havuzu, sauna, Fin hamamı ve resmi turnuvaların yapılabileceği 1.160 seyirci kapasiteli maç salonu yer alıyor. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir, Gençlik ve Spor Bakanlığı ile 23 Ağustos’ta imzalanan ek protokolle çalışmaların hızlandırıldığı proje alanında incelemelerde bulundu.

“Proje 100 bin nüfusa hizmet verecek”

İncelemelerinin ardından açıklama yapan Lider Demir, şehirlerin hızlı kalkınmasında ortak gücün önemine vurgu yaparak, “Bu kentte işlerin ortak güçle daha hızlı arttığının en güzel örneklerinden biri İlkadım Spor Kompleksi projemizdir. Bu projeyle ilgili olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı Spor Toto Teşkilatı ile ek protokol imzaladık. Protokolle 100 milyon liralık destek alacağız. Gençlik ve Spor Bakanımız Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Teşkilat Başkanı Mehmet Ata’ya Öztürk, TBMM Plan ve Bütçe Kurulu Başkanı Mehmet Muş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz. “AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan’a ve milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu proje çok önemli. Yüz bin nüfusa hizmet verecek. Bireysel ve takım sporlarına imkan veren, ikinci katında yüzme havuzu bulunan bu muhteşem projeyi en kısa sürede tamamlayıp halkımızın hizmetine sunacağız.” dedi.

“Samsun bu konuda örnektir”

Başkan Demir, Samsun’un birlik ve beraberlik açısından örnek olduğuna da dikkat çekerek, “Şehirlerin gelişmesinde ve kalkınmasında genel siyasi aktörlerin, kent bürokrasisinin, hükümeti temsil eden isimlerin, ilçe belediyelerinin, tüm kurum ve kuruluşların işbirliği ve bunların işbirliği, Birlikte gelecek vizyonuna odaklanmak kalkınma açısından olumlu etki yaratır.Samsun olarak örnek şehirlerden biriyiz, bu konuda Türkiye’nin en iyi şehirlerinden biriyiz.AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yusuf Ziya Yılmaz, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Mehmet Muş, milletvekilleri, ilçe belediye başkanları, tüm kurum ve kuruluşlar. “Büyükşehir Belediyemizde büyük bir sinerji ve iş birliği var. Belediye bürokrasisi çok yetenekli ve yetkin. Başarılı çalışmaların ve projelerin, bu şehrin geleceğe hızla ilerlemesinin sırrı budur” dedi.

“Yatırımlar hızla devam ediyor”

Başkan Demir, Samsun’un ortak güçle geleceğe daha hızlı ilerlediğini belirterek, “Yatırımlar hızla devam ediyor. Sanayi bölgelerinin gelişmesi, OSB’lerin oluşması. Yeni bir Serbest Bölge ilan edildi. 3 bin dönüme çıkacak. Liman.” Önüne yeni OSB tahsis aşamasında.Havza ilçesi Bekdeğin Mahallesi’ndeki OSB alanı 20 bin dönüme çıkıyor.OSB Vezirköprü’de kuruldu, Alaçam Terme’de kuruluyor. Bafra’da tahsis aşaması Çarşamba’da tamamlandı.Samsun çok cazip bir şehir.Bölgenin merkezi.Özellikle sanayi üretiminde Türkiye’nin en değerli noktalarından biri.Bu konuda elimizden geleni yapıyoruz. Bunlar Samsun’un tüm dinamiklerinin katkısıyla, tüm imkanlarla gerçekleşiyor. Vizyon, tecrübe, fırsat ve yetenekler tek bir yerde birleştirildiğinde şehre yakışan tüm yatırımlar kısa sürede yapılabilir. “dedi. – SAMSUN

buldanajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu