Ekonomi

S&P küresel sukuk ihracının 170 milyar dolara ulaşmasını bekliyor

S&P, “Sukuk Görünümü 2024: Dikkatli Bir Şekilde İyimser” başlıklı bir rapor yayınladı.

Derecelendirme kuruluşunun söz konusu rapora ilişkin açıklamasında, bazı temel İslami finans ülkelerinde artan finansman ihtiyaçları ve gevşemelerin etkisiyle küresel sukuk ihracının 2024 yılında 160 milyar dolar ila 170 milyar dolar seviyesine ulaşmasının beklendiği kaydedildi. küresel likidite koşullarının

Küresel sukuk ihracının 2023’te bir önceki yıla göre yüzde 6,1 azalarak 168,4 milyar dolara gerilediği, ihraç hacmindeki azalmanın temel olarak Suudi Arabistan bankacılık sistemindeki sıkılaşan likidite koşullarından ve Endonezya’nın düşük mali açığından kaynaklandığı bildirildi. Döviz cinsinden sukuk ihraçlarındaki artışla bu durumun bir ölçüde telafi edildiği bildirildi.

Açıklamada, dijitalleşmenin sukuk ihracını kolaylaştırarak bazı fırsatların önünü açabileceği ancak bunun yasal belgelerin uyumlaştırılmasını ve İslam hukukunun standart bir şekilde yorumlanmasını gerektireceği ifade edilerek, ilgili düzenlemelerin kabul edilmesi gerektiği kaydedildi. İslami finans kurumlarının standart uygulaması, sukuk araçlarının niteliğini ve risk özelliklerini önemli ölçüde değiştirebileceği için orta vadede ihraç hacimlerini azaltabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu