Haber

İmamoğlu’ndan ‘Toprağım mahvoldu’ diyen kadına çağrı: ‘Tatilde değilim, beni arasın’

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) Şehir Restoranları’nın 10’uncusu Pendik Batı İlçesi’nde açıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, açılış törenine Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel ve CHP Pendik Belediye Başkanı adayı Tarık Balyalı ile katıldı.

AK Parti’nin İstanbul adayı Murat Kurum’un TOKİ mağdurlarına ilişkin imajına ilişkin yorum yapan İmamoğlu, “Toplumla yüz yüze gelmeye, sürekli burun buruna sohbete alışmak biraz zaman alıyor. Diyalogun şekli kolay değil. Biraz zamana ihtiyacı var. Bir alışma sürecinden geçecek.” “Zaten o kadar yaşayacak. Muhtemelen 31 Mart’tan sonra görevine dönecek” dedi.

Kurum’a şunları söyledi: “Beykoz’da arsam var, 5 yıl boyunca kentsel dönüşüme girecekti. Beyefendinin tatilden dönüp imza atmasını bekliyoruz. İmamoğlu’na “Kurtarın bizi” diyen kadının sözleri de soruldu.

Ekrem İmamoğlu, “İlk gün sordum öyle bir yer yok. Buradan arıyorum. Hanımefendi lütfen bizi arayın. Tatilde değilim, İstanbul’dayım. Gün içinde beni aramazsa” dedi. Bunun sağlam bir kurgu olduğuna inanacağım.”

Restoranlara ilişkin konuşan İmamoğlu, şunları söyledi:

“Kent Restoran burada açılacak. Gönlümüz şunu istiyor: İstanbul’da çok fazla Kent Restoranı açmayı elbette istemiyoruz. Ancak günümüz şartlarında öğrencilerimizin ve özellikle de birçok vatandaşımızın acil bir ihtiyacının burada karşılandığının bilincindeyiz. Aslında yoksulluk toplumun şu anda yaşadığı derin bir sorundur ve biz de kamuoyunun vicdanı olarak burada halkımıza güç veriyoruz. Görürüz; Yüzde 70’e yakın öğrenci ve çoğunluğu emekli büyüklerimiz olmak üzere hizmet veren bir hizmet alanına dönüştü. Bu hizmet alanı zorunluluktan doğdu. Bu ülke zenginleştikçe adil paylaşım günlerine ihtiyacı var. Zenginleşmenin ve adil dağıtımın olacağı yer; Bu ancak adalet ve demokrasiyle mümkündür. Çünkü bu senin dileğin. Çocuklarınızın güzel bir ülkede, güzel bir İstanbul’da büyümesini istiyorsunuz. “Bunu da biliyoruz.”

SADECE YEMEK 40 TL TATLI EKSTRA: Burada gördüğünüz üç öğünün fiyatı 40 lira. Sadece tatlı ekstra. Ona ekmek ve su veriyoruz. Ve kırk lira. Genel olarak gıda kalitemiz oldukça yüksek ve besleyicidir. Burada tüm süreç planlanırken arkadaşlarım özellikle beslenme kısmına önem veriyor ve ona göre menü hazırlanıyor. Burada tabii ki önemli bir çaba var. 10’uncu restoranımızı açtığımızı söyleyeyim. Burada günde 700 kişiye hizmet veriyoruz ve 700 öğün yemek sağlıyoruz. Her gün 7000’den fazla kişiyi burada ağırlıyoruz. Elbette sayıyı artırmak istiyoruz ama elbette sürdürülebilir olmaya, kaliteyi ve doğru noktada açılmayı da ihmal etmemeye çalışıyoruz. Bu bağlamda arkadaşlarım araştırmacıdır. Talebin çok olması hizmetimizin ne kadar özgün olduğunu gösteriyor. Ama bir yandan da bizi üzüyor. Böyle bir ihtiyaç var.

Tabldot dağıtımının ardından ilk müşteri masasına konuk olan İmamoğlu, çoğunluğu üniversite öğrencisi gençlerle öğle yemeği yedi. Bu arada İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Diş Hekimliği Fakültesi 2. sınıf öğrencisi Simay Gök ile Hatay’dan geldiğini belirten İmamoğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı. Hatay’da 6 Şubat 2023 depremine yakalandığını belirten Gök, “Depremde yurtların açık olması çok güzel bir şeydi. Deprem sırasında Hatay’daydım. 1 ay çadırda kaldım. İnan bana; Burada bir vatanım olduğunu bilmek, sürekli ‘Ne zaman istersen gelebilirsin’ denilip çağrılmak… İşte o psikolojiye daha fazla dayanamadım. Ben de buraya gelip sizin de söylediğiniz gibi yarı zamanlı bir işte çalışmaya başladım. Aklımı kaybettim. İnan bana; Çadırda bu kadar uzun süre kaldıktan sonra sıcak bir yatakta uyumak çok pahalı geliyor. Bunun için çok teşekkür ederim. Diğer yurtlardaki birçok arkadaşım da bu konuda mağdur oldu. Yurtları gerçek bir ev gibi hissedebilirsiniz. “Bunun için teşekkür ederim” dedi. Gök’e geçmiş olsun dileklerini dile getiren İmamoğlu, “6 Şubat’ta Hatay’da olacağız. Yıldönümünde gidip bir lisenin temelini atacağız. Kırıkhan’da bir lise yapıyoruz. “Samandağ sahilindeki bir mezarın çevresini düzenliyoruz” diye yanıt verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu