Haber

Depremin uydu görüntüleri yayınlandı!

Türkiye merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde iki depremle sarsıldı. Sarsıntıların ardından büyük yıkım meydana geldi. ABD merkezli uzay teknolojisi şirketi Maxar, iki sarsıntının ardından yıkımı gösteren uydu görüntülerini paylaştı.

ABD’li şirket yıkım öncesi ve sonrası paylaştı

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat’ta biri 7,7, diğeri 7,6 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Merkez üssü Pazarcık ve Elbistan olan sarsıntılar Hatay, Malatya, Adıyaman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Malatya, Osmaniye, Gaziantep ve Kilis’i de etkiledi.

#Türkiye’deki #deprem’den son görüntülerimiz. Hava durumu ve bulut örtüsü, etkilenen alanların yeni görüntülerinin elde edilmesinde bir faktör olmuştur. Elimize ulaştıkça yeni görüntüler yayınlayacağız. Burada görülen, #Islahiye, Türkiye’nin öncesi (4 Ekim 2022) ve sonrası (7 Şubat 2023) genel görünümüdür. pic.twitter.com/CAvQvjb1bZ

— Maxar Technologies (@Maxar) 7 Şubat 2023

ABD merkezli Maxar şirketi, depremin uydu görüntülerini sosyal medyada paylaştı. Şirket, Türkiye’de 10 ili yerle bir eden depremlerin ardından yaşanan değişimi gözler önüne serdi. Paylaşımda, Gaziantep’in İslahiye ilçesine ait 4 Ekim 2022 ve 7 Şubat 2023 tarihli uydu görüntülerine yer verdi.

Dünyaca ünlü futbolculardan Türkiye’ye beyin sarsıntısı desteği!

Ancak şirket, depremden etkilenen bölgelerde hava ve bulut nedeniyle uydu görüntüsü almakta zorlandıklarını belirtti. Yeni görseller ellerine geçtiğinde paylaşacaklarını duyurdu. Ayrıca Çin merkezli Spacety şirketine ait Chaohu-1 uydusu da facianın görüntülerini ortaya çıkardı.

Uzmanlar, afet bölgesindeki durumun belirsizliği ve artçı sarsıntıların devam etmesi nedeniyle uzaktan algılama uydularının temel bilgi edinme aracı haline geldiğini söyledi. Ayrıca görüntülere bakıldığında merkez üssüne yakın yerlerin de ağır hasar gördüğünü görmek mümkün.

Kaynak: Shiftdelete / Teknoloji

haber-kocakoy.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu