Teknoloji

Modern Sistemlere Daha Fazla Klasik NES ve PS Oyunu Gelecek

Modern sistemlere daha fazla klasik NES ve PS oyunu bekleyenlere gün doğdu. Son yaşanan gelişmeye bakılırsa Implicit Conversations, Microsoft, Nintendo ve Sony ile iş birliği yapıyor. Detaylar haberimizde.


İlginizi Çekebilir: Xbox Partner Preview 2024 Sunumu Sırasında Neler Gördük? 


Modern Sistemlere Daha Fazla Klasik NES ve PS Oyunu Bekleyenlere Müjde

Implicit Conversations, eski Ubisoft ve Sony çalışanları tarafından ortaklaşa bir şekilde kurulmuştu. Stüdyoyu kuran Sony çalışanlarının, Japon teknoloji devine katılmadan önce PS2 emülatörü PCSX2 üzerinde de çalışmışlardı.

Geçtiğimiz günlerde TimeExtension tarafından yapılan röportaj sonrasında, stüdyonun PS2 oyunlarını PS5 konsoluna getirmek için çalıştığı bilgisi bir anda dikkat çekmişti. Her ne kadar site tarafından bu bildiri bir hata olarak nitelendirilmiş olsa da, Reddit kullanıcıları tarafından resmi Implicit Conversations LinkedIn sayfası bulundu. İlk keşif anında “PS1, PS2 ve PSP oyunlarını PS4 ve PS5’e getirmek için Sony Interactive Entertainment / PlayStation ile çalışıyoruz” ifadesi yer alıyordu.

TimeExtension sitesinin bu kısmı sonradan neden değiştirdiği merak konusu. Dahası ise stüdyo internet sayfasını daha sonradan güncelledi ve yukarıdaki ifade de “NES, PS1, PS2 ve PSP oyunlarını PS4, PS5, Nintendo Switch ve Xbox’a getirmek için iş sahipleri ile çalışıyoruz” olarak güncellenmiş durumda.

Şu an için elbette Microsoft, Nintendo veya Sony tarafından yapılmış resmi bir açıklama yok. Ancak söz konusu gelişmenin ardından, fazla beklemek durumunda olmayabiliriz. Gelişmeleri takipte olacağız.

gencajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu