Haber

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Antalya’da 101 belediye başkan adayını açıkladı.

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Antalya’da düzenlenen Aday Tanıtma Toplantısı’nda 3’ü büyükşehir, 3’ü il olmak üzere toplam 101 belediye başkan adayını açıkladı.

Kepez ilçesindeki Fazilet Beyazıt Kültür Merkezi’nde düzenlenen aday tanıtım toplantısı Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı.

Yapıcıoğlu burada yaptığı konuşmada, 129 gündür değişmeyen gündem maddelerinden birinin Gazze olduğunu söyledi.

Yaklaşık 4,5 aydır Gazze’ye ölüm yağdığını belirten Yapıcıoğlu, Filistinlilerin tüm saldırılara rağmen topraklarını terk etmediğini vurguladı.

İsrail’in her türlü hukuku, ahlakı ve savaş kurallarını hiçe sayarak soykırımını sürdürdüğünü belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“Savaşta bile çocuklar ve hastaneler vurulmuyor. Savaşta kullanılması yasak olan bazı silahlar var. Bu yağmacı cinayet şebekesi bir çocuk hastanesini fosfor bombalarıyla vurdu. Savaşta bile sivilleri açlığa, susuzluğa mahkûm edemezsiniz. Ama yardımların girmesini engellemek için sınır kapısını vurdular, bir şekilde girebilecek yardım konvoylarını vurdular.” . Başka ne olabilir? Gazze’de Gazzeliler ölmüyor. Gazzeliler ‘Rabbimiz Allah’tır’ dedikleri ve vatanlarını terk etmedikleri için Gazze’de şehit oluyorlar. Şehitler ölmedi. Gazze’de insanlık ölüyor, tüm insanlığımız, tüm İslam. “Orada dünyanın haysiyetini, haysiyetini bombalıyorlar.”

Yapıcıoğlu, İsrail’in saldırılarına karşı güç ve orduyu elinde bulunduranların üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğine dikkat çekti.

“İsraf ve israfın önüne geçeceğiz”

Yapıcıoğlu, zulme boyun eğmemek, zalimlere diz çöktürmek ve oradaki halka yardım edebilmek için siyasi, askeri ve ekonomik olarak güçlü olmak gerektiğini belirtti.

Yapıcıoğlu, seçim gündemine ilişkin ise, “Maddi ve manevi olumsuz koşullar var. Ancak biz diyoruz ki umutsuzluk, vazgeçmek yok. Sadece çaba ve çalışma var. Düzeltilemeyecek hiçbir şey yok. Yeter ki” Çünkü güçlü bir irade var. İçinde bulunduğumuz durumdan çıkmamız yeterli.” Yollar bilinsin. Dayanışma içinde olursak Allah bize mutlaka bir çıkış yolu gösterecektir. Aslında bize gösterdi, ‘Toplanın, birleşin, güçlerinizi birleştirin’ dedi. Bu manevi krizden ve ekonomik darboğazdan çıkış yolu nedir? İsrafın ve israfın önüne geçeceğiz. Haramdan uzaklaşacağız, faizi terk edeceğiz. Yapacağız.” değerlendirmesini yaptı.

“Güvenli şehirler, güvenli caddeler HÜDA PAR ile mümkün olacak”

31 Mart’ın HÜR personelinin yönetime gelmesi veya pay alması için bir fırsat olduğunu belirten Yapıcıoğlu, şöyle konuştu:

“İsraf ve israf bizim belediyecilik anlayışımızda yoktur. Adam kayırmacılık sona erecektir. HÜDA PAR’ın devraldığı belediyelerin girişlerine ‘rüşvet alan da veren de lanetlidir’ hadisi asılacaktır. Şeffaf bir yönetimle milletin Para son kuruşuna kadar milletin hizmetinde kullanılacak Kamuoyunu ilgilendiren konularda milletin görüşü alınacak Geniş bir istişare ağı kurulacak ve son kuruşuna kadar yapılan her harcama Milletin parası olduğu için hesabı millet tarafından sorulacak.HÜDA PAR’ın yönettiği şehirlerde çocuklar parklara, okullara ve oyun alanlarına korkusuzca gidecek.Sokaklarda tehlike olmayacak.İnsanları tehdit eden hiçbir şeye izin verilmeyecek. “Güvenli şehirler, güvenli caddeler HÜDA PAR ile mümkün olacak. Belediye alamadığımız ama meclis üyesi gönderdiğimiz yerlerde meclis üyelerimiz milletimiz adına denetçi olacak, oradaki idareyi ve harcamaları denetleyecekler.”

Yapıcıoğlu, bir ailenin zorunlu ihtiyacı kadar kullanıma sağlanan su için herhangi bir ücret alınmayacağını, sosyal belediyecilik anlayışıyla yönettiği ilçelerde tek bir kişinin bile açlık çekmeyeceğini, desteklerin artacağını belirtti. gençlere yuva kurmaları için veriliyor.

Konuşmaların ardından Yapıcıoğlu, Antalya’da Abdulbaki Özdemir’i, Konya’da Çetin Acu’yu, Denizli’de Yunus Akbay’ı, Karaman’da Yunus Yılmaz’ı, Burdur’da Fehmi Gönül’ü ve Isparta’da Hasan Koç’u ziyaret etti. Onu aday gösterdi.

haberdelice.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu