Haber

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yarıyıl Tatilinde Çocuklara Eğlenceli Aktiviteler Sunuyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 22 Ocak’ta başlayıp 5 Şubat’ta sona erecek yarıyıl tatilinde çocukların eğlenceli ve kaliteli vakit geçirebilmesi için farklı etkinlikler hazırladı. Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde düzenlenen etkinlik serisinde festivaller, kamplar, kamplar yer alacak. etkinlikler, teknoloji, bilim etkinlikleri ve seyahatler; Çocukların bilgisayar, tablet ve telefona bağımlı kalmadan tatil yapmalarını sağlayacak. Etkinlikler Anamur’dan Tarsus’a kadar her ilçede ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Bu sayede kırsal kesimde yaşayan çocuklar yarıyıl tatili faaliyetlerinden geri kalmamış olacak.

Çocuk Festivalleri programının kapsamı; Masal Kahramanları İnteraktif Dans, Drama Oyunları, Sahne Senin Sesin, Kukla Oyunu Curcuna, Klasik Yarışlar ve Koca Ayak Dev çocuk tiyatrosu. Olaylar; 23 Ocak’ta Aydıncık Lütfi Elvan Kültür Merkezi, 24 Ocak’ta Anamur Belediyesi Şair Abdülkadir Bulut Kültür Merkezi, 25 Ocak’ta Bozyazı Düğün Salonu, 26 Ocak’ta Gülnar Belediyesi Düğün Salonu, 27 Ocak, 28 Ocak’ta Tarsus Gençlik Kampı. 31 Ocak’ta Darısekisi Örnek Yörük Köyü, Tarsus Kültür Parkı, 2 Şubat’ta Mut Taşhan ve 3 Şubat’ta Yenişehir Fuar Cafe Next Amfitiyatro’da çocuklarla buluşacak.

TARSUS GENÇLİK KAMP GÜNLERİ

Tarsus Gençlik Kampı’nda 20 Ocak – 4 Şubat tarihleri ​​arasında özel yarıyıl tatili kadın ve çocuk kampı düzenlenecek. 2 gün 1 gece sürecek kampta 20-26 yaş arası 7-10 yaş grubu ağırlanacak. Ocak ayında 11-15 yaş grubu 27 Ocak-1 Şubat tarihleri ​​arasında, 16-17 yaş grubu ise 3-4 Şubat tarihleri ​​arasında ağırlanacak. Ücretsiz kamp aktiviteleri arasında macera parkı, çocuk oyunları ve eğlenceli aktiviteler yer alacak. Kampa katılmak isteyenler 0 530 947 96 27 numaralı telefondan randevu alarak kayıt yaptırabilirler. Kamp, yarıyıl tatilinde de çocuklu ailelere 13.00-16.00 saatleri arasında randevusuz hizmet vermeye devam edecek.

PLAJDA AKTİVİTELER ÇOCUKLARI BEKLİYOR

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin eski Polis Evi karşısındaki sahilde yer alan Etkinlik ve Sanat Merkezi, çocuk etkinliklerine de ev sahipliği yapacak. Etkinlikler sabah 08.00’de başlayacak ve 17.00’ye kadar sürecek. Planlanan faaliyetler kapsamında; Survivor Parkuru, Eğlenceli Basketbol, ​​Bocce, Geleneksel Sokak Oyunları, Kompost ve Tarım Atölyesi, Çocuklara Yönelik Taş Boyama, Zumba ve Resim Etkinlikleri çocukların doyasıya eğleneceği aktiviteler olacak.

Merkezde, sahilde ve Tarsus’ta etkinliklerin gerçekleştirileceği bir diğer nokta ise Kadın ve Çocuk Bilim ve Teknoloji Atölyesi olacak. Teknolojiye meraklı çocukların çok şey öğreneceği etkinlikler dizisi kapsamında 1. ve 2. sınıflar için Algoritmik Etkinlikler, 3. ve 4. sınıflar için VR Etkinlikleri, 5. ve 6. sınıflar için Robot Etkinlikleri, 7. ve 2. sınıflar için 3D Tasarım Etkinlikleri yer alıyor. 8. sınıflar. Lise öğrencilerine yönelik STEM etkinlikleri düzenlenecek. Bu aktiviteler sayesinde çocuklar eğlenirken öğrenecekler.

Silifke Gazi Çiftliği yarıyıl tatilinde etkinliklerin yapılacağı yerlerden biri olacak. Gazi Çiftliği’nde Salı-Perşembe-Cumartesi günleri İngilizce Oyun Atölyesi, hafta içi her gün Çocuklara Yönelik El Sanatları Atölyesi ve Çarşamba-Cumartesi günleri Çocuk Yoga Etkinliği gerçekleştirilecektir. Silifke’de yaşamayan ancak Gazi Çiftliği’ni merak eden çocuklara yönelik de turlar düzenlenecek. 24 ve 27 Ocak tarihlerinde ‘Doğa Bizi Çağırıyor Gezisi’ ile Silifke Gazi Çiftliği ziyaret edilerek tarihine yolculuk yapılacak.

Yarıyıl tatilinde gerçekleştirilecek etkinliklerin bir diğer adresi ise Faziletli olacak. Masal Atölyesi ve Sinema Etkinliği 25 Ocak ve 1 Şubat tarihlerinde Erdemli’de gerçekleştirilecek. Yarıyıl tatillerinin vazgeçilmezi sinema da Mevlana Çocuk Atölyesi’nde çocukları bekliyor olacak. 26 Ocak ve 2 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek sinema etkinliğinde çocuklar, kendilerine ikram edilen patlamış mısır ve soda eşliğinde film izlemenin keyfini çıkaracak.

Çocuk Atölyeleri bu etkinliklerin yanı sıra Eğitici Oyunlar ve Drama Atölyeleri, Sanatsal Çalışmalar Atölyeleri, Sosyal Sorumluluk Atölyeleri, Ücretsiz Etkinlikler, Satranç Atölyesi, Dinamik Dans ve Koreografi Dansları gibi rutin programlarına devam edecek.

ortahisar-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu