Ekonomi

Biden’ın yeni “gizli belgeler” iddiası

NBC News, “konuya aşina bir kaynağa” atıfta bulunarak, Biden’ın 2009-2017 ortalarında lider yardımcısı olduğu dönemden yeni bir dizi eyaletle ilgili yeni bir dizi “gizli belge” bulunduğunu bildirdi.

Yeni belgelerin bu kez farklı bir lokasyonda bulunduğu kaydedilen haberde, Biden’ın Penn Biden Diplomasi ve Global’deki ofisinde “gizli belgelerin” bulunması üzerine grubunun farklı yerlerde arama yapmaya başladığı kaydedildi. Affiliate Center 2 Kasım 2022’de Washington’da. Raporda Beyaz Saray’ın konuyla ilgili soruya yanıt vermediği belirtilirken, Adalet Bakanlığı herhangi bir yorumda bulunmadı.

Biden’ın danışmanlarından biri olan Richard Sauber, 9 Ocak’ta Biden’ın Penn Biden Center’daki kişisel ofisinde, başkan yardımcılığı görevinden kalan “gizli bilgiler içeren az sayıda belge” olduğunu söyledi.

2 Kasım 2022’de belgelerin “kilitli bir dolapta” bulunduğunu belirten Sauber, belgeler bulunur bulunmaz Biden’ın şahsi avukatlarının Beyaz Saray ve ulusal arşivlerle ilgili devlet kurumlarıyla temasa geçtiğini duyurdu. Ofisinden gizli belgelerin çıktığını duyunca “şaşırdığını” söyleyen Biden, belgelerin içeriği hakkında bilgisi olmadığını kaydetti. Beyaz Saray yetkililerine göre, Adalet Bakanlığı söz konusu belgelerle ilgili soruşturmasını sürdürüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu