Haber

Galatasaray Milli Ara Sırasındaki Düşük Formundan Kurtulmak İstiyor

Galatasaray, Bayern Münih ve Hatayspor’a üst üste aldığı yenilgilerin ardından form düşüklüğü yaşıyor. Sarı-kırmızılı ekip, milli arayla bu kötü durumdan kurtulmak istiyor.

Geçen sezonu lig şampiyonu olarak tamamlayıp UEFA Şampiyonlar Ligi’ne yükselen Galatasaray, son haftalarda aldığı yenilgilerle form düşüklüğü yaşıyor. Teknik Direktör Okan Buruk’un öğrencileri, Şampiyonlar Ligi’nin 4. haftasında önce Bayern Münih’e, ardından Süper Lig’in 12. haftasında Hatayspor’a mağlup oldu. Bu yenilgilerin ardından kötü duruma son vermek isteyen sarı-kırmızılılara milli aranın iyi geçmesi bekleniyor.

ICARDI’DA SON DURUM

Süper Lig’in 9. haftasında Beşiktaş maçında Ghezzal ile yaşadığı kavga sonrası sakatlanan İcardi’nin durumu milli aradan sonra incelenecek. Sarı-kırmızılı takımın Arjantinli forvetinin milli takımdaki tedavisinin tamamen iyileşerek devam etmesi ve oyuncuya izin verilmesi bekleniyor.

Bir süredir sakatlıklarla sahada olan 30 yaşındaki forvet, sırasıyla Rizespor, Kasımpaşa, Bayern Münih ve Hatayspor maçlarında sahadaki yerini aldı ancak bu maçlar öncesinde gösterdiği performansın gerisinde kaldı. . Bu 4 müsabakada da Rizespor’un deplasmanda 1-0 kazandığı galibiyetin golüne asist yapan tek oyuncu İcardi oldu.

SOL BEK KRİZİ

Sarı-kırmızılı takımın sol bekteki sorunu devam ediyor. Süper Lig’in 5. haftasında oynanan Başakşehir maçında sakatlanan Galatasaray’ın 20 yaşındaki sol beki Kazımcan Karataş, 3 maçlık periyotta sahalardan uzak kaldı ve 8. haftadaki Antalyaspor maçıyla formasına yeniden kavuştu. Ligin. Hatayspor maçına kadar 2 Şampiyonlar Ligi ve 3 lig maçı olmak üzere 5 maçta etkisiz performans sergileyen ve bu anlamda verilen şansları iyi değerlendiremeyen genç oyuncu, taraftarlardan eleştiri aldı. Sarı-Kırmızılılar’ın özellikle geçen hafta alınan Hatayspor yenilgisinde sahadaki etkisiz oyunculardan biri olan 20 yaşındaki sol bek, sosyal medyada da yoğun eleştirilere maruz kaldı.

Öte yandan yaz transfer döneminde Almanya Bundesliga ekibi Leipzig’den 1,5 milyon Euro karşılığında kiralanan İspanyol sol bek Angelino’nun Galatasaray’daki kariyeri beklenenin çok altında geçti. Geçen sezonu Hoffenheim’da kiralık olarak geçiren 26 yaşındaki oyuncu, 35 maçta 1 gol, 12 asistle oynadı. Sarı-kırmızılı takımda çıktığı 17 maçta sadece 1 gol ve 1 asistle katkı sağlayan İspanyol oyuncu, sarı-kırmızılı takımda etkisiz kaldı. Geçtiğimiz haftalarda oyun içi değişiklikleriyle sol bek pozisyonunda Abdülkerim Bardakcı’yı çalıştıran teknik direktör Okan Buruk’un bu alana nasıl çözüm bulacağı da merak konusu.

TORREIRA, BOEY VE ABDULKERIM MÜKEMMEL

Galatasaray’daki düşük form dışında 3 oyuncu da bireysel performans sergilemeye devam ediyor. Orta sahanın dinamosu Lucas Torreira, savunmanın omurgası Abdülkerim Bardakcı ve sağ bekin vazgeçilmez ismi Sacha Boey, Galatasaray formasıyla aynı formda oynamaya devam ediyor. Geçen sezon şampiyonluk yolundaki kilit isimler arasında yer alan Torreira, Abdülkerim ve Boey, bu yıl da kaldığı yerden devam ediyor. Ulusal orta-orta lig ve Şampiyonlar Ligi serüveninde 12 haftalık süreçte neredeyse kusursuz bir performans sergileyen bu oyuncular, taraftarlardan da tam not aldı.

habersaraykent.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu