Haber

Farkındalık için şehrin ışıkları pembeye döndü!

BURSA (İGFA) – Türk Kanser Derneği verilerine göre, kadınlarda en sık görülen kanser türü olan meme kanserinde erken teşhisin değerini vurgulamak amacıyla sokak lambaları pembe renkle süslendi.

Bursa, Balıkesir, Çanakkale ve Yalova’da elektrik dağıtım hizmeti veren UEDAŞ, toplumsal farkındalık faaliyetleriyle dikkat çekiyor. UEDAŞ, tüm dünyada ‘Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı’ olarak kabul edilen Ekim ayı kapsamında meme kanserinde erken teşhisin önemini vurgulamak amacıyla hizmet bölgesindeki sokak lambalarını 6’ncı kez pembe aydınlattı. . BUİKAD iş birliğiyle yürütülen Pembe Lambalar projesi, erken teşhis konusunda kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla hayata geçiriliyor.

“Erken Teşhis Farkındalığını Aşılamayı Amaçlıyoruz”

Meme kanserinde erken teşhisin önemine dikkat çeken UEDAŞ Genel Müdürü Gökay Fatih Danacı, “Proje 2018 yılından bu yana Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında hayata geçiriliyor. Şehirde yaşayan herkesin gün içerisinde en çok karşılaştığı sokak lambalarıyla hayat kurtarın.

Hizmet alanımızı meme kanserini temsil eden sembolik pembe renkle birleştirerek bilinçaltında kalıcı iz yaratmaya değer veriyoruz. Böylesine hayati bir konuda BUİKAD’ın desteğini çok değerli buluyorum.” dedi.

Toplumsal konulara duyarlı yaklaşmanın önemine dikkat çeken BUİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Şeyda Şençayır, “Böylesine önemli bir konunun UEDAŞ ile paydaşı olmaktan gurur duyuyoruz. Dünyada her gün 2,3 milyon kadın bu konuda bilinçlendiriliyor. Ben ve ekip arkadaşlarım bu farkındalığa önem veriyoruz. Bir kişiye bile ulaşabilirsek mutlu oluruz. “Yapabiliriz, yapabilirim, hissediyorum ve harekete geçiyorum diyoruz” dedi.

maltepe-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu