Teknoloji

Mayıs ayının son haftasında çıkacak PC oyunları: 23-30 Mayıs 2023 #2

 
Mayıs ayının son haftalarında çıkacak olan PC oyunlarının devam oyunu.
 
– Demiryolu İmparatorluğu 2 (25 Mayıs: simülasyon, ulaşım, yönetim)
 
 
Gaming Minds Studios tarafından geliştirilen ve Kalypso Media tarafından yayınlanan bir simülasyon, ulaşım, yönetim oyunu olan Railway Empire 2, 25 Mayıs’ta piyasaya çıkmaya hazırlanıyor. Geniş bir dünyada, her ulaşım maddesine tek tek erişebileceğiz ve bu oyun içerisinde çeşitli çevresel detaylara erişebileceğiz. Oyunda büyük maceralara atılabileceğiz, bu maceralar sırasında kendi imparatorluğumuzu kurmaya çalışacağız ve tüm dünyaya ulaşımı sağlayacak çeşitli yollar ve demiryolları inşa edebileceğiz.
1800’lü yıllara dayanan bu binada eski tarz görüntü bizi bekliyor olacak. Yani daha yenilikçi ve renkli bir imaj yerine eski sanayi devrimi imajı bize aktarılacak ve bu dönemde çeşitli makinelerle birlikte kendi imparatorluğumuzu ortaya çıkarabilecek, geliştirebilecek ve büyütebileceğiz. Oyundaki amacımız çeşitli detaylara sahip demiryolları ve yollar üretmek olacak, bu yollar ile birlikte tüm dünyaya erişim sağlayabileceğiz ve bu erişim ile kendi ulaşım ağımızı yani ulaşım imparatorluğumuzu kurabileceğiz. .
 
 
Oyunda her bölgeye erişim sağlamak ve o bölgeye yol yapmak çok değerli olacak. Aslında oyunun asıl amacı da bu. Oyunda her noktaya ulaşım sağlayarak kendi ulaşım ağımızı büyütüp genişletebileceğiz ve ayrıca daha fazla para kazanabileceğiz. Her şekilde birlikte harcayabileceğimiz çeşitli miktarlarda para olacak ve bu parayla birlikte kendi şirketimizi büyütebileceğiz. Oyunda aslında bir şirket olarak yer alacak ve bu şirket bünyesindeki yönetimsel unsurlar tamamen bize ait olacak. Hem gelirler hem de giderler tarafımızca hesaplanacaktır. Dolayısıyla oyundaki ekonomik sistem kısaca elimize geçecek.
Şirketimizi dünya ve kıtalara yayma girişimimizde başarılı olmak için elbette irili ufaklı her ayrıntıya dikkat etmek gerekecektir. Bu bağlamda harcadığımız para miktarı ile yapacağımız yolları planlamamız gerekiyor. Bundan dolayı oyunda oldukça detaylı bir içerik bizleri bekliyor olacak. Oyunda her detaya hakim olmak ilk etapta sorun olabilir ama ilerleyen süreçlerde bu detaylara daha yeterli bir şekilde hakim olabileceğiz bu sayede oyundaki imparatorlarımızı genişletebileceğiz.
Demiryolu şirketi olarak başladığımız bu dünyada sanayi devrimi teması ile dönemin puslu atmosferi bizlere aktarılacaktır. Dumanlı atmosferlerle birlikte aslında bir sanayi devrimi içinde olduğumuzu anlayabileceğiz. Hem atmosfer hem de renk paleti çok hoş bir formda seçilmiş ve bu tema bu unsurlarla birlikte çok hoş bir formda yansıtılmış. Bundan dolayı oyunda hem görsel detayın hem de atmosferin çok hoş olacağını söyleyebilirim.
 
 
Küçük bir demiryolu şirketi ile çıktığımız bu serüvende kendimizi daha da geliştirebileceğiz, büyütebileceğiz ve büyütebileceğiz. Oyunda çeşitli yollar yapabileceksiniz ve yolların ortasında farklı unsurlar bulunacak. Oyunda düz demiryolu yolları inşa etmekten daha fazla içeriği bu oyunda deneyimleyebileceğiz. Örneğin bir yerden bir yere ulaşmak için farklı büyüklükte köprüler kurabileceğiz, bu köprüleri en az maliyetle kurabileceğiz ve bu köprülerden elde edilen geliri evimize yazdırabileceğiz. Oyunda sadece sıradan ve düz yollar ve demiryolları inşa etmeyeceğiz, aynı zamanda çeşitlilik köprüleri ve yapıları da inşa edebileceğiz.
Girişimci olarak yer aldığımız üretimlerde elbette firmamıza karşı çeşitli rakip firmalar olacaktır. Rakip firmaları yenmek, bu firmalardan daha fazla para kazanmak ve kendimizi daha ön plana çıkarmak için çeşitli atılımlar yapmak gerekecektir. Bu nedenle oyunda kendimize bir strateji ve plan yapmamız gerekiyor. Bu strateji ve plana göre kendi atılımlarımızı yapabileceğiz ve büyük imparatorluğa ulaşma konusundaki kendi deneyimlerimizi oyuna aktarmaya başlayacağız. Oyunda hatasız para harcamak zorunda kalacağız. Bundan dolayı parayı doğru ve verimli harcayarak kar elde edecek ve imparatorluğun yolu bize açılacak.
 
 
Serinin ilk oyununun ardından gelecek olan bu yeni ve ikinci oyunda daha fazla mekanik ve içerik bizlere aktarılacak. Dolayısıyla oyunda daha fazla özellik, daha fazla içerik ve daha fazla çeşitlilik bizlere sunulacak. Oyundaki bu detaylar ile birlikte kendi imparatorluğumuzu kurabilecek ve tüm dünyaya hakim olmaya başlayacağız. Geliştirici ekibe göre oyunda 60’tan fazla lokomotif markası yer alacak. Yeni bir dönem başlatabileceğimiz bu üretimde, bu lokomotifleri ve arkalarındaki vagonları istediğimiz gibi kontrol edip, yükleyip, yolcuları bu vagonlarla birlikte taşıyabileceğiz. Yani oyunda kuracağımız ulaşım ağı ile birçok yükü taşıyabileceğiz.
Oyunda kurduğumuz bu ulaşım ağı ile yolcuları bir arada taşıyabilecek, çeşitli sipariş ve yükleri bu vagonlara yükleyebilecek ve yeni lokomotiflerle işlerimizi daha hızlı gerçekleştirebileceğiz. Oyunda taşıdığımız ve kurduğumuz bu ulaşım ağı ile çeşitli meblağlarda paralar kazanabileceğiz ve bu parayı şirketimizi büyütmek için kullanabileceğiz. Oyunda en büyük demiryolu şirketi olmaya çalışacağız, bu kapsamda çeşitli reklam ve kampanyalar düzenleyebileceğiz ve kurduğumuz ulaşım ağı ile ne kadar kaliteli bir şirket olduğumuzu kanıtlamaya çalışacağız.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi rakip firmalar oyunda yer alacak ve bu rakip firmalara karşı kendimizi ön plana çıkarmak ve buradayız diyebilmek için çeşitli saldırılar ve stratejiler gerçekleştirebileceğiz. Bu kapsamda yolumuzu sağlam ve sağlam araçlarla birlikte açmaya başlayacağız. Oyunda şehirleri ulaşım ağı ile birbirine bağlayabileceğiz, bu ulaşım ağını istediğimiz yerde sonlandırabileceğiz ve istediğimiz zaman yolları bağlayabileceğiz. Yani oyundaki her detay aslında bizim elimizde ve yapacağımız yollar, köprüler, demiryolları tamamen bize ait olacak.
Daha detaylı içeriğe sahip bu yapımda kıtaları birbirine bağlayabileceğiz ve genişleyen bu harita içerisinde kendi ulaşım ağımızı kurmaya başlayacağız. Ayrıntılı yol yapım mekanikleri, kendi ekonomimizi yönetebileceğimiz envanter sistemi ve daha fazla detay oyunda bizleri bekliyor olacak. Oyun içerisinde bizlere sunulacak olan içerik içerisinde çeşitli raylı sistemler yer alacaktır. Bu raylı sistemler arasından 8 farklı yapı karşımıza çıkacak ve bu yapılardan istediğimizi seçip bu rayları ulaşım ağına dahil edebileceğiz. Bu nedenle oyunda her detay farklı formlarda karşımıza çıkacak ve her detayın dallanıp budaklandığını görebileceğiz.
 
 
Oyunda elbette bir demiryolu imparatorluğu kurabileceğimiz bir hikaye modu da olacak ve bu hikaye modu kapsamında harika bir maceraya atılacağız ve bu modda çeşitli görevler yapmaya başlayacağız. Oyunda yine seçebileceğimiz altı farklı karakter olacak ve bu altı farklı karakterden istediğimizi seçerek maceraya başlayabiliyoruz. Bir yandan oyunda çeşitli özelleştirilebilir seçenekler olacak ve araçları ve ulaşım ağını istediğimiz biçimde özelleştirip halkın kullanımına sunabileceğiz. Öte yandan oyunda hikaye modu dışında bir de ücretsiz oyun modu bulunacak. Bu ücretsiz oyun modunda her türlü kaynağı harcayabileceğiz, oyunun bize sunduğu tüm fırsatlardan yararlanabileceğiz ve oyunun içini dışına çıkarabileceğiz.
Bu stilistik simülasyon ve ulaşım ağı oyunlarını seviyorsanız, bu prodüksiyona göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. 25 Mayıs’ta biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanan oyun, şu anda Steam sayfası açık durumda. Dilerseniz oyunu Steam sayfasından takip edebilirsiniz.
 
– Yüzüklerin Efendisi: Gollum (25 Mayıs: aksiyon, macera, rol yapma, gizlilik)
 
 
Daedalic Entertainment tarafından geliştirilen ve Daedalic Entertainment tarafından yayınlanan aksiyon, macera, rol yapma, gizlilik oyunu Yüzüklerin Efendisi: Gollum, Nacon, 25 Mayıs’ta oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. odaklı yapım, hem kitaplardan hem de televizyon uyarlamalarından aşina olduğumuz Sméagol isimli karakteri kontrol ederek çeşitli düşmanları alt etmek için arkadan gizlice yaklaşarak büyük bir maceraya atılacağız. Oyunda bu karakter ile ilerleyip farklı bölgelere adım atacağız ve bu bölgeleri keşfederek çeşitli bulmacaları çözmeye başlayacağız.
Hem zımni hem de eylem
Oyunda yukarıda da belirttiğim gibi kapanmaya dayalı bir yapı karşımıza çıkacak. Yani oyun içerisinde hep çimlerin ya da nesnelerin arkasına saklandığımız bir sekans karşımıza çıkacak. Bu sekanslardan sonra karşımıza çıkan çeşitli düşmanları gizlice yeneceğiz ya da onlara görünmemek için gizlice ilerlemeye başlayacağız. Normal oyunda saklanarak ilerleyebileceğiz ve düşmanlara karşı çeşitli baskınlar gösterebileceğiz. Oyunda zımnen temel prensip olduğu için tabi ki gizli göreve gitmek her zaman yapacağımız şey olacaktır. Bununla birlikte aksiyon ve rol yapma ögeleri de bizlere aktarılacak. Yani kendi dövüş sistemimizle birlikte oyundaki düşmanları ortadan kaldırabileceğiz. Bu da oyunun çeşitliliğine fayda sağlayan bir durum.
 
 
Yüzüklerin Efendisi serisi içerisinde yer alan bu yapım aksiyon ve macera unsurlarını da bizlere sunacaktır. Ayrıca bu yapımda çeşitli bölgelere tırmanabileceğiz, yüksek yerlerden atlayabileceğiz, çeşitli bulmacaları çözebileceğiz ve daha fazlasını yapabileceğiz. Oyunda yeniden değerini arayan bir karakteri, Sméagol’ü kontrol edecek. Elbette bu karakterin ne istediğini ve yapmak zorunda olduğunu hem eserlerden hem de televizyon uyarlamalarından biliyoruz. Bundan dolayı oyunda bir yüzük aramaya başlayacağız, bu yüzüğün gizemli güçlerinden yararlanmaya başlayacağız ve bu oyunda kendi kurnazlığımızı kullanabileceğiz.
Orta dünyada bulunduğumuz bu yapımda elbette karakterimiz çeşitli marifetlere ve yeteneklere sahip olacak. Bu marifet ve yetenekleri kullanmak için her zaman saldırabileceğiz, bu saldırıları geliştirebileceğiz ve oyunda yeni yeteneklerin kilidini açabileceğiz. Oyunda gerçek her zaman farklı bölgelere ilerleyebilecek, bu bölgelerdeki tehlikeler ortadan kalkacak ve üstü kapalı olarak ilerlediğimiz sekanslar da çokça karşımıza çıkacak. Oyunda bu kapalı üssün dışında yeniden ortaya çıkacak çeşitli bulmacalar olacak. Bu bulmacaları da çözmeye çalışacağız ve bu bulmacaları geçtikçe yeni bölgelerin ve bölümlerin kilidini açabileceğiz.
 
 
Oyunda tehlikeli bir dünya bizleri bekliyor olacak. Tehlikeli dünyada çeşitli görevleri yerine getirebileceğiz, hikayenin son bölümünü deneyimleyebileceğiz ve bu hikaye tabanlı tek oyunculu yapımda kendi rolümüzü oynamaya başlayacağız. Elbette bu oyun bize tek oyunculu bir yapı aktaracak herhangi bir online yapı içermeyecek. Dolayısıyla hikaye tabanlı tek oyunculu aksiyon macera ve rol yapma deneyiminin bize aktarılacağını söyleyebiliriz. Bu tarz oyunlar biz oyuncular tarafından tercih edilen çeşitlilik içerisinde yer almaktadır. Yani oyunda rastgele bir online unsurun olmaması, bir hikayeyi ve tek oyunculu bir esası yansıtması aslında bizim gözümüzde bir artı. Bu yapımdan umudumuz var ancak çeşitli oynanış fragmanlarına ve görsellerine baktığımızda beklentileri biraz daha düşük tutmakta fayda var diyebiliriz.
Çünkü bir oyunda beklentilerimiz büyük olunca beklentilerimiz çoğu kez karşılanmıyor. Bu nedenle, bir oyundan zevk almak ve bu oyunun bize sunduğu dünyayı deneyimlemek istiyorsak, beklentileri düşük tutmak ve iyi gördüklerinizle bizi şaşırtmak daha iyi olabilir.
 
 
JRR Tolkien’in kitaplarına sadık kalınarak hazırlanan bu yapımda kitabı okuyanlar için elbette daha hoş sürprizler olacak. Çünkü kitabı okuyanların ve ortaçağ dünyasına hakim olanların elbette bu üretimden tutarlılık beklemesi gerekiyor. Ancak diğer oyuncular bu oyunu sadece aksiyon macera ve rol yapma ögeleri için deneyimleyecek ve kendisine sunulan hikayeleri oynayabilecekler. Bu nedenle bu tür yapımlar pek çok oyuncunun istemese de beklentilerini yükselten yapımlar olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü adından da anlaşılacağı gibi büyük bir markayı ve kitleyi temsil ediyor. Doğal olarak, bu bizim için yeterli bir şey bulmamızı gerekli kılıyor. Siz de biliyorsunuz ki bu Orta Çağ Dünyası çok büyük bir dünyadır. Burada karşımıza çıkan hikayeler farklılık gösteriyor ve her biri kendi içinde dengeli bir yapıyı hayranlarına aktarmayı amaçlıyor. Bu oyundan beklentimiz belirtildiği gibi kendi dünyasına sadık kalması, kendi içinde güzel animasyonları ve içeriği olan bir yapıya sahip olması.
Oyunda kontrol ettiğimiz karakter oldukça sinsi ve kurnaz bir karakter. Hem kitaplarda hem de televizyon uyarlamalarında bu karakterin nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilirsiniz. Dolayısıyla oyun içinde bu tür hileler ve akıl oyunları yapmak zorundayız ve bu şekilde çeşitli saldırılar ve hareketler gerçekleştirebiliyoruz. Oyun yine bu karakter üzerine kurulu ve bu karaktere odaklanmış durumda. Bu nedenle ortaçağ dünyasını bu karakter üzerinden yorumlayacak, bu karakterle çeşitli hikayelere dalacak ve bu karakterle birlikte bir aksiyon macerada kendine yer bulacağız.
 
 
Yukarıda da belirttiğim gibi oyunda aksiyon ve dövüş sistemleri olacak. Elbette bu aksiyon ve dövüş sistemi, onlara doğrudan saldırmaktan çok, onları gardını indirme ve yok sayma şeklinde olacak. Oyunda fırsat buldukça düşmanları ve tehlikeleri alt edebilecek, yere serebilecek ve daha fazlasını yapabileceğiz. Akıl oyunları oynayacağımız bu yapımda her zaman tehlikelere atılabilecek, kendi hırslarımız doğrultusunda ilerleyebilecek ve bu tehlikeli dünyada hayatta kalmaya çalışacağız.
Oyunda kullandığımız karakter doğası gereği tabi ki kambur bir karakter. Bu nedenle oyunda bu kambur karakteri kullanmak muhtemelen bize farklı bir his verebilir. Oyunda bu karakter ile birlikte düşmanları avlamak için çeşitli akıl oyunları oynayabileceğiz, doğrudan karşılarına çıkmayacak, onlara arkadan yaklaşıp gardlarını indirebileceğiz. Oyunda tekrar yükseklere çıkabilecek, çimlerin arasına saklanabilecek ve nesnelerin arkasına saklanarak düşmanlardan saklanabileceğiz. Oyunda saklanabileceğimiz oldukça fazla kısım olacak. Bundan dolayı bu saklanma seansları çok görülecektir.
 
Hayranlarının merakla beklediği aksiyon-macera rol yapma oyunu The Lord of the Rings: Gollum 25 Mayıs’ta biz oyun severlerin karşısına çıkmaya hazırlanıyor. dilerseniz Steam sayfasındaki istek listenize ekleyebilir ve yayınlandığı gün bildirim alabilirsiniz. Oyunun ön siparişleri de şu anda mevcut. Standart versiyonu Steam üzerinden 595 TL’ye sipariş edebilir ve direkt olarak kütüphanenize ekleyebilirsiniz. Diğer versiyonu ise 695 TL’den satışta. Bu sürüm ayrıca çeşitli oyun içi paketleri, sanat kitaplarını ve daha fazlasını içerir.
 
– Yarasa Uzunluğu (25 Mayıs: platform oyunu, aksiyon, macera)
 
 
Sonzai Games tarafından geliştirilen ve X PLUS tarafından yayınlanan platform, aksiyon, macera oyunu Bat Length X PLUS 25 Mayıs’ta geliyor. Bu yandan görünüm platform aksiyon macera oyununda farklı bölgelere ilerleyebileceğiz, üstesinden geleceğiz. Kontrol ettiğimiz karakter ile birçok tehlikeyi atlatıyor ve diğer bölgelere ilerleyerek buradaki tehlikelerin üstesinden geliyorsunuz. Oyunda sporla ilgilenen bir karakteri kontrol edecek, bu karakter okul yıllarında beyzbol oynayan bir karakter olarak karşımıza çıkıyor. Bu nedenle oyunda sahip olduğumuz sopa ile düşmanlara birlikte karşı koyabiliyoruz, onların bize attığı topları vurabiliyor ve o topları onlara zarar verecek şekilde fırlatabiliyoruz.
Oyunda 2D grafikler bizleri bekliyor. Bu yapım, çeşitli platform zorluklarını, üstesinden gelinmesi gereken çeşitli düşman zorluklarını ve daha fazlasını içerir. Oyunda karşılaşabileceğimiz çeşitli zorluklarla birlikte farklı atılımlar yapmamız gerekiyor yani oyunda bir yerden başka bir yere atlayıp, o yerden farklı bir yere gidip zıpla butonuna basarak ilerleyebiliyoruz. Ortadaki boşlukları kapatmak için. Bundan dolayı oyun içerisinde çeşitli platform zorluklarıyla sıklıkla karşılaşıyoruz ve bu zorlukların üstesinden gelebilmek için oyun içerisinde çeşitli saldırılar yapmamız gerekiyor.
 
 
Kendisi bir beyzbol sporcusu olarak Bat Uzunluğu’nda yer alıyor ve biz de elimizdeki beyzbol sopasıyla birlikte düşmanları alt edebiliyoruz. Düşmanlar bize çeşitli beyzbol topları gönderir ve onları vurabiliriz. Bu şekilde toplarına karşı gidebiliriz. Onlara gerçekle topları atabilirsek, onlara zarar verebilir ve sonunda onları yenebiliriz. Bundan dolayı oyunda böyle bir yapı benimsenmiştir. Karakterimiz yukarıda da bahsettiğim gibi beyzbolda usta.
Oyunun adından da anlaşılacağı gibi beyzbolda usta bir karakterle çıktığımız bu macerada istediğimiz gibi ilerleyebiliyor ve çeşitli platform zorluklarını aşabiliyoruz. Yandan görünüş yapısında bir spor kahramanı olarak aslında kendi kadromuzu kurtarmaya niyetliyiz. Oyunda kendi personelimiz bir güç tarafından esir alınıyor ve bu gücü ortadan kaldırmak ve personellerimizi kurtarmak için büyük bir maceraya atılıyoruz. Yol boyunca çeşitli zorluklarla karşılaşıp üstesinden geliyoruz ve bu sayede tüm karakterleri kurtarmaya başlıyoruz.
Oyunda kendi takım arkadaşlarımızla karşılaşıyoruz ama takım arkadaşlarımız bize karşı düşmanca bir tavır sergiliyor. Çünkü bu arkadaşlarımızın aklı yerinde ve biz de onların zihinlerini boşaltmak ve eski grup arkadaşlarımızın rolüne sokmak için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Oyunun birçok bölümünde kötü adamlarla savaşabiliyoruz, kendi personel üyelerimizi kurtarmaya çalışabiliyoruz ve bu oyunda her türden farklı düşmanla mücadele ediyoruz.
 
 
Doğal olarak karakterimiz oyun içerisinde atletik bir yapıya sahip. Kalçasıyla zıplayıp zıplayabilir, sağa sola kaçabilir, beyzbol sopasıyla birlikte üzerine gelen topları vurabilir. Bundan dolayı oyunda esnek bir yapıya sahip olan bu karakter ile daha hızlı ilerlemeye çalışıyoruz, çeşitli platform zorluklarını aşmaya başlıyoruz ve bu zorlukları kolaylıkla aşabiliyoruz. Oyunda daha çok arcade benzeri bir manzara bizi bekliyor bu yüzden eski tarz bir grafik yapıya sahip olan bu yapımda adeta bir arcade oynuyormuş gibi hissedebiliyoruz. Dolayısıyla bu tarzı sevenler ve bu tarza ilgi duyanlar bu oyuna göz atabilirler.
Oyunda kullandığımız karakter ile çok yüksekten uçabiliyoruz, oyunda yine kullandığımız karakter ile çeşitli hareketler yapabiliyoruz, bu hareketleri düşmanlar üzerinde gerçekleştirebiliyoruz ve farklı saldırılar ile yüksekten aşağı süzülebiliyoruz. Oyunda farklı düşmanlar ve tehlikeler bizleri bekliyor. Oyunda karşımıza çıkacak düşmanların tam ortasında her zaman geri dönmeye başlayan bir tehlike var ve onların üzerinden atlamamız gerekiyor bunun dışında üzerimize top atan takım arkadaşlarımız ve dahası var.
Öte yandan oyunda çeşitli platform meydan okumaları bulunuyor ve bu platform meydan okumalarının ortasında çeşitli tuzaklar bulunuyor. Bu tuzakları aşmak için zamanlamayı doğru tutmak gerekiyor. Örneğin bir alana atıldık ve bu alanda sallanan bir topuz var. Bu düğmeyi aşmak için doğru zamanda gerçek bir atılım yapmaları gerekiyor. Yani bu çörek ortadan kaldırılamaz, ancak zamanlamamızla o çörek tuzağına düşmemiz gerekir. Bundan dolayı bu tarz tuzaklar da oyunda yer almaktadır.
 
 
Oyunda kullanacağımız farklı yetenekler ve beceriler var. Karşımıza çıkan düşmanlara karşı bu yeteneklerimizi ve el becerimizi kullanabilir ve bu düşmanları yenmek için bu özelliklerden faydalanabiliriz. Oyunda farklı düşünce biçimleri var ve bu düşman türlerini alt etmek için çeşitli atılımlar yapabiliyoruz. Oyunda karşımıza çıkan düşmanların ortasında sağa sola dönen düşmanlar, üzerimize çeşitli nesneler fırlatan bitki tarzı şeyler ve dahası bulunuyor. Her düşmanın kendine has özelliği ve becerisi vardır. Bu nedenle onlardan kaçınmak ve onları yenmek için önce ne yaptıklarını öğrenmeye çalışıyoruz ve öğrendikten sonra kendi saldırımızı gerçekleştirebiliyoruz.
 
Bat Boy’da kullandığımız karakter esnek bir yapıya sahip olduğu için sürekli sağa sola zıplayabiliyor, en üste zıplayabiliyor ve çeşitli platformlardan faydalanabiliyor. Oyunda yine karakterimiz ile düşmanın üzerine atlayıp üstün bir kahraman vuruşu yapabiliyoruz. Bundan dolayı oyunda kullanacağımız çeşitli yetenekler ve beceriler bulunmaktadır.
Platform aksiyon oyununda geniş bir dünya bizi bekliyor. Oyunda 8 bitlik bir görsel formatın yanı sıra renkli ve ilgi çekici atmosferler, bulmacalar ve keşfedilmeyi bekleyen parçalar bizlere aktarılıyor. Tabii arka planda çeşitli müzikler de bize eşlik ediyor. Bundan dolayı bu tarzda çalan müziklerle çalmak oldukça keyifli olabiliyor. Oyunlardaki bu müzik türü, arka planda çalan müzikle birlikte çeşitli maceralara ve zorluklara dayanabileceği için büyük önem taşımaktadır.
 
 
Oyunda yeniden keşfedilecek çeşitli unsurlar var. Bu öğelerin ortasında koleksiyonlar, araçlar ve daha fazlası bulunur. Onları keşfederek ve yeni müziğin kilidini açarak eğlencenin dozunu artırabiliriz. Çevrede yeniden keşfedilecek çeşitli manzaralar da var.
Oyunda karşımıza çeşitli görseller kendi hallerinde çıkıyor ve normalde bu görsellere göz atabiliyoruz. Oyunda farklı bölgeler gerçek anlamda ilerleme kaydedebiliyor, bu macerada farklı bölgelerdeki düşmanları yenmeye çalışıyoruz ve bu bölgelerdeki zorlukları ve tuzakları aşmaya başlıyoruz.
 
 
25 Mayıs’ta çıkacak olan bu platform aksiyon macera oyununun Steam sayfası şu anda açık. Dilerseniz oyunu Steam sayfasından ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz. Oyunun şu an Steam sayfasında yine demo versiyonu bulunuyor. Dilerseniz bu demo versiyonu deneyebilir ve oyunun bir kısmını oynayabilirsiniz. Bu demo versiyonu aynı zamanda oyunu satıp satmayacağınıza nihai olarak karar veren bir versiyon olarak karşımıza çıkıyor.
 
– Beyond Snakes (25 Mayıs: açık dünya, hayatta kalma, macera)
 
 
Square Glade Games tarafından geliştirilen ve Crytivo tarafından yayınlanan açık dünya, hayatta kalma, macera oyunu Above Snakes, 25 Mayıs’ta biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. İzometrik yapıya sahip bu hayatta kalma oyununda, yırtıcı western esintili bir tema sizi bekliyor olacak. bizim için. Oyunda hayatta kalma unsurları, rol yapma unsurları, aksiyon ve macera unsurları bulunacak. Oyunda bu yapı ile birlikte keyifli bir deneyim bizleri bekliyor olacak.
Oyunda kendi dünyamızı yaratacağız ve yarattığımız dünya ile birlikte hayatta kalmanın tüm sırlarını öğrenmeye çalışacağız. Oyunda yapabileceğimiz çok fazla iş olacak ve bunun ortasında kendi dünyamızı yaratmak, çeşitli kaynakları toplamak, bu kaynakları birleştirmek ve bu kaynaklarla yeni eşyaların kilidini açmak gibi detaylar olacak. Oyunda bir yandan farm yaparken çevreyi keşfedeceğiz, bir yandan da keşfettiğimiz bu dünya ile birlikte yeni kaynaklara ulaşabileceğiz. Oluşturduğumuz araçlarla bu kaynakları toplayabileceğiz, bu kaynakları crafting sistemi ile birleştirebileceğiz ve bu kaynaklarla birlikte yeni araçlar üretebileceğiz. Oyunda tam bir hayatta kalma rol yapma deneyimi bizleri bekliyor olacak.
 
 
Oyunda yapabileceğimiz çok iş olacağını ve çeşitlilik açısından oyunun bizlere ideal bir deneyim aktaracağını söyleyebiliriz. Oyunda öncelikle tek başımıza gidebileceğimiz bu dünyada hayatta kalmanın temel sırlarını öğrenmeye çalışacağız, bu unsurlar ile ilerleyip çevreyi keşfedebileceğiz. Çevreyi keşfettikçe yeni kaynaklara ulaşabileceksiniz ve bu kaynakları toplamak için mutlaka araçlara ihtiyaç duyacaksınız. Elbette belirli araçlarla topladığımız kaynakları başka araçlar üretmek için kullanabiliriz ve bu araçları her kaynakta kullanabiliriz.
Oyunda ister çiftçilik yapıyor olun ister farklı iş tarzları ile uğraşıyor olun tamamen sizin tercihinize göre değişecektir. Dolayısıyla oyundaki her oyuncu farklı bir deneyim yaşayacak. Yine bu kapsamda çeşitli bina ve yapılar inşa edebileceğiz, bu binaları güçlendirmek için kaynak toplayabileceğimiz ve kendimize çeşitli aletler yapabileceğiz. Yani oyunda topladığımız kaynakları hep bir şeyler üretmek için harcayacağız. Bu nedenle oyundaki bu crafting mekaniği çok değerli olacaktır. Bu crafting mekaniği sayesinde yeni araç ve gereçlerin kilidini açabileceğiz ve bu sistemle birlikte yeni yapılar inşa edebileceğiz.
 
 
Above Snakes’te yukarıda bahsettiğim gibi izometrik bir kamera perspektifi bizleri bekliyor olacak. Oyunda bir karakteri kontrol ederek hayatta kalma mekaniklerini kullanabilecek ve bu dünyada hayatta kalabilmek için bu oyunda avlanabilecek, balık tutabilecek, çiftçilik yapabilecek ve daha fazlasını deneyimleyebileceğiz. Yani oyunda yapabileceğimiz çok iş olacak. Bu sayede aralarından en karlı olanı seçebileceğiz ve bu oyunda hayatta kalmanın tüm temellerini öğrenmeye başlayacağız.
Above Snakes’te çıktığımız bu macerada uçsuz bucaksız bir dünya bizi bekliyor olacak. Bunun yanı sıra aslında kendi atılımlarımızda bu dünyayı genişletebileceğiz, yeni adalar ekleyebileceğimiz ve daha çok yere birlikte ulaşabileceğiz. Oyunda hayatta kalmanın temellerini öğrenirken bir yandan da farklı tehlikelere karşı mücadele edebileceğiz ve çeşitli eylemlerde bulunabileceğiz. Oyunda çevrede bulduğumuz kaynaklarla birlikte çeşitli silahlar üretilecek, bu silahları güçlendirip karşınıza çıkan kayıp ruhları ortadan kaldırabileceğiz. Oyunda dövüş sistemine girebileceğimiz kısımda düşman çeşitliliği artacak. Bu nedenle oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan da bu düşmanları yenmeye çalışacağız.
 
 
Oyunda tekrar ilerledikçe karakterimizin becerilerini ve özelliklerini artırabileceğiz ve yeni özelliklerin kilidini açabileceğiz. Oyunda kullanabileceğimiz benzersiz yetenekler ve özellikler olacak. Bu özelliklerden yararlanmak için kendimizi hayatta kalmaya adayacağız. Oyunda büyük bir dünyada yer alacağız ve bu dünyayı keşfederek yeni kaynaklara ulaşabilecek, bu kaynaklarla yeni araçlar üretebilecek ve bu araçlarla birlikte kendi seviyemizi ve seviyemizi yükseltebileceğiz. yeni yeteneklerin kilidini kendileri açın.
Oyunda hayatta kalmanın en ideal yolunu bulmak için her zaman gezebileceğiz, gezerken avlanabileceğiz ve bulduğumuz göl kıyılarında ve su kıyılarında balık tutabileceğiz. Oyunda bulduğumuz taşları kazmamızla kırabilecek, bu taşları toplayabilecek ve bir yandan da baltamızla ağaç kesebileceğiz. Bu kaynakları toplayarak kendi konutumuzu – kulübemizi ve küçük hayatta kalma merkezimizi inşa etmeye başlayacağız.
Oyunda yapabileceğimiz yapıların ortasında fırınlar, banklar, konutlar, karakol şeklindeki yapılar ve daha fazlası olacak. Yani oyunda yapabileceğimiz bir çok bina ve yapı olacağı için bunları kurarak kendi yaşam merkezimizi kuracağız, bu merkez ile birlikte dışarıdan gelecek tehlikelere karşı kendimizi koruyabileceğiz. ve hayatta kalmak için tüm temel sistemleri bu merkezde hayata geçirebileceğiz.
 
 
Oyunda her detay çok değerli olacak. Örneğin avcılıkta usta olmak çok değerlidir. Becerilerimizi avlanmaya yönlendirebileceğiz, avladığımız her hayvanın derisini yüzebileceğimiz, dericilikte ve kumaş üretiminde ustalaşabileceğiz. Yani bu yapımda her olayın detaylarına inip o konuda usta olmaya çalışacağız.
Oyunda bir yandan hayatta kalmaya çalışırken diğer yandan kendimizi beslemek zorunda kalacağımız alışılmış bir durum. Çiftçilik bizi besleyecek ana kaynak olacak. Bu çiftçilik oyunu bize çok kolaylık sağlayacak ve yabani otlardan sebzelere kadar çeşitli tohumları üretebileceğiz, ekebileceğiz ve hasat edebileceğiz. Bu nedenle oyunda yine çiftçilik konusunda uzman olmaya çalışacağız ve kendi hasadımızı yapacağız. Oyunda hayatta kalmamıza yardımcı olacak unsurlardan biri de bu. Bu vesileyle ürettiğimiz sebze ve meyvelerle birlikte karnımızı doyurabileceğiz ve bu döngüyü her zaman devam ettirmeye çalışacağız.
Uzun zaman geçirebileceğimiz bu hayatta kalma macera rol yapma oyununda kendimizi her zaman farklı şeyler yaparken bulabileceğiz. Oyun yine yüzün üzerinde farklı dünya segmentini ve bölgesini kendi kombinasyonlarıyla içerecek. Bu modüller ile birlikte bu bölgeleri keşfedebileceğiz ve yeni bölgelerin kilidini açabileceğiz.
 
 
Oyunda elbette arka planda bir hikaye anlatılacak. Bu kıssa kapsamında hayatta kalmaya çalışacağız ve kendimizi bu konuda geliştirebileceğiz. Temel olarak oyun içerisinde bir kadın karakteri kontrol edebileceğiz, bu kadın karakterin bir çatışmanın ortasında olduğunu görebileceğiz ve bu bağlamda müdahale edip hayatta kalmasını sağlayabileceğiz. Yani oyunun bu hikaye etrafında döndüğünü söyleyebilirim.
Renkli grafikleri ve atmosferi ile hayatta kalma rol yapma oyunu Above Snakes, 25 Mayıs’ta biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Oyunun Steam sayfası şu anda açık ve dilerseniz Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilirsiniz. Bu tarz oyunları seviyorsanız, bu oyuna bir göz atabilir ve deneyebilirsiniz.
 
– Chronicles of 2 Heroes: Amaterasu’s Wrath (26 Mayıs: platform oyunu, aksiyon, macera)
 
 
Infinity Experience tarafından geliştirilen ve Catness Game Studios tarafından yayınlanan platform, aksiyon, macera oyunu Chronicles of 2 Heroes: Amaterasu’s Wrath 26 Mayıs’ta geliyor. Retro grafiklere sahip bu platform oyununda bir Ninja karakterini kontrol edebileceğiz, Bu Ninja karakteri ile çeşitli bölümlere atıl ve bu bölümleri geçmeye çalışarak yeni bölümlerin kilidini aç. Oyunda farklı platform tuzakları, aksiyon eşyaları ve macera eşyaları olacak. Bu unsurları harmanlamak ve bizlere sunmak oyun içerisinde eğlenmemizi sağlayacaktır.
Oyun bize güçlü bir yapı aktaracak ve bu sıkıntılı yapı içinde hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da bu Ninja’yı yeterince kontrol etmeye çalışarak yüzünden, el becerisinden ve çeşitli özelliklerinden faydalanabileceğiz. Oyunda yer alan Ninja karakteri ile çeşitli bölümlere atlayabileceğiz, bu bölümleri aşmak için kendi marifetlerimizi kullanabileceğiz ve platform zorluklarını aşmak için elimizden gelenin en iyisini yapacağız.
Eski tarz bir görsele ve farklı bir grafik yapıya sahip olacak bu oyunda bu Ninja karakteri ile birlikte dash özelliğini hızlı bir şekilde kullanıp, alevlerin ortasından birlikte çıkıp, tehlikelerin üstesinden geleceğiz. Bu kısa çizgi özelliği sayesinde tuzaklar. Oyunda farklı platform mücadeleleri olacak ve bu platform mücadelelerinin ortasında alevler, aşağı yukarı hareket eden keskin tekerlekler, bize karşı çıkmaya çalışan çeşitli düşman türleri ve dahası olacak.
 
 
Oyunda bu zorlukların üstesinden gelebilmek için karakterimizin hem yüzünden hem de gücünden faydalanmamız adettendir. Oyunda yine kullanacağımız bu karakterin toplamda üç canı olacak. Bu üç canla birlikte ilerleyebileceğiz ve bu üç canı tamamen kaybedersek tekrar o yeri oynamak zorunda kalacağız. Oyunda kolaydan zora gerçek bir yapı bizleri bekliyor olacak. Bundan dolayı oyunun ilk etabında bizim için kolay sekanslar olacak, ardından oyunun ilerleyen bölümlerinde daha güçlü ve sınırları aşan kısımlar gelmeye başlayacak. Bu platform aksiyon oyununda farklı atılımlar yapabileceğiz, düşmanları alt edebileceğiz ve platform zorluklarını aşmak için çeşitli becerilerimizi kullanabileceğiz.
Feodal bir Japonya teması bu yapımda 16 bit grafiklerle bizlere aktarılacak. Bu feodal dönemdeki Japonya’da, ülkenin başında kötü bir yönetim var, bu yönetimi ortadan kaldırmak ve yönetim değişikliği ile halkı barışa kavuşturmak için çeşitli adımlar atabiliriz. Oyundaki tüm umutlar aslında Ninja karakterimize bağlı. Bu nedenle bu Ninja karakteri ile çeşitli saldırılar yapabiliyor, bu düşmanlar üzerinde kendi yeteneklerimizi kullanabiliyor ve daha fazlasını bu oyunda yapabiliyoruz.
 
 
Oyunda iki farklı karakter var ve istediğimiz zaman bu iki farklı karakter arasında geçiş yapıp o ninja karakterlerin özelliklerinden faydalanabiliyoruz. İstediğimiz zaman geçiş yapabildiğimiz bu yapıda, bu iki karakter ile ilerleyip, iki karakterin becerilerini gerçek zamanlı olarak gerçek zamanlı olarak kullanmaya çalışabilir ve karşılaştığımız platform zorluklarını aşabiliriz. Oyunda farklı bölgeler bulunuyor ve farklı bölgelerin her birinin kendine has yapısı, özellikleri ve zorlukları bulunuyor. Bu zorlukların üstesinden gelebilmek için öncelikle bu zorlukların neler olacağını öğrenmek, nasıl aşabileceğimizin ana hatlarını çizmek ve ninja becerilerimizi kullanmak elbette çok önemlidir. Dolayısıyla bu oyun bu üç unsurun ortasında ilerliyor ve biz de bu döngü içindeyiz.
Feodal dönem Japonya’sının oyundaki tüm umutları bu oyunda biziz yani kontrol ettiğimiz iki karakter aslında bu oyundaki tüm umudun kaynağı. Dolayısıyla oyunda hayatta kalmaya çalışırken bir yandan da halka zulmeden feodal Japon yönetimini ortadan kaldırmak için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Elbette oyunda farklı yetenekler var ve bu yetenekleri kullanmak tamamen bizim işimiz. Yukarıda da belirttiğim gibi bu oyunda istediğimiz an iki karakter arasında geçiş yapabiliyoruz ve bu iki karakter arasında geçiş yapmak için gerçek zamanı bekleyebiliyoruz.
 
 
Tabii yukarıda da belirttiğim gibi Chronicles of 2 Heroes: Amaterasu’s Wrath’da kolay bir yapı bizleri bekliyor. Bu platform aksiyon macerasında her zaman çeşitli düşmanlar, platform zorlukları ve tuzaklar belirir. Bunları aşmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bu oyunda menzilli saldırıların bize doğru geldiğini görüyoruz, bu saldırıları yenmek için karakterimizin çehresinden, özelliklerinden ve yeteneklerinden yararlanmaya çalışıyoruz ve oyun içinde bu düşmanlara karşı kendi kılıcımızı çekebiliyoruz.
Oyunda tamamen eski tarz bir platform ve aksiyon ögeleri var bu yüzden oyunda aşmamız gereken tuzaklar tamamen eski karşı platform oyunlarını bize yansıtıyor ve biz de bu zorlukların ortasında ilerlemeye başlıyoruz. Oyunda 20 farklı yetenek var, bu 20 farklı yeteneği oyunun ilerleyen bölümlerinde açıp bu yetenekleri geliştirebiliyoruz. Oyunda tekrar zirvelere sıçrayabiliyoruz, sağa ve sola gerçek atılma özelliğini açabildiğimiz gibi hızlı ilerleyip atılım yaparak düşmanları ikiye bölebiliyoruz.
Oyunda açabileceğimiz yeteneklerin ortasında farklı özellikler yer alıyor. Bu özelliklerin ortasında düşmanları sersemletmek, yere güçlü bir darbe indirmek ve daha fazlası var. Oyunda bu farklı becerileri kullanarak düşmanları daha kolay yenebiliyoruz ve yenerek yeni bölümlere geçebiliyoruz.
 
 
Bu oyunda güçlü düşman ordularıyla baş etmeye başlıyoruz ve bu kötü yönetimi ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. İki karakterimiz de yıllarca oyun içinde eğitilerek Ninja seviyesine ulaşıyorlar. Bu iki karakterle çıktığımız macerada Ninja olarak yer alıyoruz ve karşımıza çıkan düşman ordularını ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Oyundaki tüm umutlar bize göre değişiyor.
Oyunda iki kardeş olarak büyük bir maceraya atılıyoruz ve bu macerada hayatta kalabilmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya ve aslında oyunda insanları huzura kavuşturmaya çalışıyoruz. Oyunda yapacağımız saldırılar çok değerli çünkü oyunda hem düşmanlarla hem de tuzaklarla her zaman karşılaşabiliyoruz. Bu nedenle reflekslerimizi iyi tutabilmek ve tam hakimiyet sağlayabilmek için karakteri uygun şekilde kontrol etmemiz gerekiyor. Bu oyunda imparatorluğun başındaki hükümdarları yenip güçlerini kesmek için 3 kutsal hazinenin çalınıp ele geçirilmesi gerekiyor. İşte burada devreye giriyoruz.
 
 
Bu üç kutsal hazineyi çalmak, imparatorluğa barış getirmeye başlamak ve oyunda daha fazlasını görmek için büyük bir maceraya atılıyoruz. Bu tür platform aksiyon oyunlarını seviyorsanız ve zorluğu seven oyunculardansanız bu yapımıza göz atabilir ve deneyebilirsiniz. Oyunun Steam sayfası şu anda açık ve demo versiyonu da yayınlandı. Dilerseniz bu demo versiyonu indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. En azından bu demo soru sayesinde oyunun nasıl bir yapıya sahip olduğunu öğrenebilirsiniz.
 
– Farworld Öncüleri (30 Mayıs: platform oyunu, aksiyon, macera)
 
 
Igloosoft tarafından geliştirilen, tinyBuild tarafından yayınlanan bir platform aksiyon macera oyunu olan Farworld Pioneers, 30 Mayıs’ta geliyor. Piksel grafiklerle bu açık dünyada geniş bir maceraya atılacağız, bu macerada farklı gezegenlerde koloniler kuracağız ve başlayacağız. kendi merkezimizi kuruyoruz. Tek oyuncu olarak veya arkadaşlarımızla birlikte oynayacağımız bu yapımda çeşitli yapılar inşa edebileceğiz, çeşitli yapıları onarabileceğiz ve yeni yapılar elde etmek için kaynak toplayabileceğiz.
Oyunda merkezimize ve kolonimize çeşitli çalışanlar alabilecek, bu çalışanları yönlendirebilecek ve bu çalışanları yapay zeka ile istediğimiz formda çalıştırabileceğiz. Oyunda çevreyi yeniden keşfedebileceğiz, çevreyi keşfettikçe yeni kaynaklar toplayabileceğiz, bulduğumuz madenleri işleyebileceğiz, kendi kolonimizde çiftçilik yapabileceğiz ve daha fazlasını bu oyunda yapabileceğiz. Oyunda bir çok içerik bizlere sunulacak ve aslında hayatta kalma itemlerinin bizlere sunulduğunu görebileceğiz. Bu nedenle bu oyuna aslında bir platform aksiyon macera oyunundan çok piksel grafiklere sahip bir hayatta kalma oyunu diyebiliriz.
arkadaşlarla oynamak
 
 
Farworld Pioneers’da ister tek başımıza ister çok oyunculu formda arkadaşlarımızla çeşitli gezegenlere ilerlemek, bu gezegenleri keşfetmek, çevredeki kaynakları görmek ve ayrıca istediğimiz bir yapı inşa etmek için birlikte oynayabileceğiz. birlikte kolay bir formda. Bu oyunları arkadaşlarla birlikte oynamak doğal olarak bize daha eğlenceli bir yapı aktaracaktır. Bu nedenle bu tarz oyunları arkadaşlarınızla birlikte oynamanızı tavsiye ederim.
Piksel grafiklere sahip hayatta kalma aksiyon macera oyununda elbette ateşli silahlar da olacak. Bu ateşli silahlarla birlikte çeşitli düşmanları ve tehlikeleri yenebileceğiz ve bu düşmanları ve tehlikeleri yendikçe onlardan çeşitli kaynaklar toplayıp daha fazla iyileştirmenin kilidini açabileceğiz. Doğal olarak oyunda açık bir dünya bizi bekliyor ve bu açık dünyada hem çevreyi keşfedebiliyoruz hem de çeşitli arkadaşlar edinebiliyoruz. Oyunda yine karşılaşacağımız çeşitli karakterler var ve bu karakterlerle iş birliği yapabileceğiz.
 
 
Oyunda çeşitli kümeleri yeniden oluşturabiliyoruz ve bu kümelerle gerçekten bir merkeze konsantre olabiliyoruz. Mesela bir küme kurduk, bu kümeyle birlikte bir bölgeyi merkez yapmaya karar verdik. Bu bölgede kurduğumuz kümes ile hızlı bir şekilde kolonimizi kurabiliyoruz ve kurduğumuz bu merkez ile geniş bir alana sahip olabiliyoruz. Kurduğumuz merkezle bu bölgeyi korunaklı bir yer haline getirebilir, diğer düşmanlardan kendimizi koruyabilir ve hayatta kalma şansımızı artırabiliriz.
Elbette kurduğumuz bu setler online olarak gerçekleşebilir yani başka bir oyuncu ile kurduğumuz sete yeni arkadaşlar alabilirler ve bu oyuncular da doğal olarak bizim gibi bilgisayar başında oynayan oyunculardır. Bu sebeple oyunda kurmuş olduğumuz kümeye gerçek oyuncuları dahil edebiliyoruz ve bu küme ile birlikte onlarla dilediğimiz gibi iletişime geçip çalışmaları daha etkin ve hızlı bir biçimde yürütebiliyoruz. Bu sayede oyunda bir cluster kurarak ve bir clustera dahil olarak işleri daha kolay yapabilirsiniz. Kümedeki arkadaşlarınızla bağlantı kurarak bölgeleri daha hızlı keşfedebilir, çevredeki kaynakları toplayabilir, maden çıkarabilir, çiftlik yapabilir ve oyun içinde daha hızlı yapabilirsiniz.
 
 
Oyunda elbette bir yandan hayatta kalmaya çalışacağız, diğer yandan yukarıda da belirttiğim gibi kendi kolonimizi yani bölgemizi korumak için büyük bir çaba içerisine gireceğiz. Ayrıca oyunda büyük bir Starship inşa edeceğiz, çevreyi keşfederek bu Starship’i inşa etmek için çeşitli modüller toplayacağız ve bu segmentlerle Starship’imizi tamamlamaya çalışacağız. Bu nedenle bu Starship aslında oyun içinde arka planda hikayenin bir modülü olacak. Doğal olarak bu Yıldız Gemisini inşa etmek için elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışacağız.
Oyunda çevreyi keşfettikçe yeni tehlikelerin ve düşmanların olduğunu görebileceğiz ve bu düşmanları yenmek için elimizden gelenin en iyisini yapacağımız oyunda adettendir. Oyunda çeşitli işverenler görünebilir ve işverenleri yenmek için kümemizle koordineli saldırılar yapabileceğiz. Çeşitli amansız düşmanlar, işverenler, farklı tehlikeler ve dahası yine oyun içerisinde bizleri bekliyor olacak. Onları yenmek için elbette elimizdeki silah ve araçlarla hareket edebileceğiz.
Farworld Pioneers bünyesinde farklı bölgeler olacak ve bu bölgelerin her birinin kendi teması, yapısı ve dinamikleri olacak. Oyunda örneğin bir yere taşınırken buranın çok karanlık bir orman olduğunu görebileceğiz ve diğer tarafa geçerken bunun kurak bir çöl olduğuna şahit olabileceğiz. Oyunda yeniden keşfettiğimiz bölgelerde farklı keşifler yapabilecek, doğrulara inerek madenlere geçiş yapabileceğiz ve bu madenleri kazarak kendimiz hakkında çeşitli kaynaklar çıkarabileceğiz. Bu kaynaklar çok değerli olacak çünkü bu kaynaklarla birlikte çeşitli yapılar inşa edilecek ve bu kaynaklar kendi merkezimizin kurulmasına fayda sağlayacaktır.
 
 
Bunların dışında oyunda daha da geniş bir içerik yelpazesi bizleri bekliyor olacak. Örneğin bir mağazada her zaman çevreden kaynak çekerek kaynak satabileceğiz ve bu mağazalarla çeşitli alışverişler yapabileceğiz. Bu mağazalar ve alışveriş yaptığımız kısımlar büyük önem arz edecek. Çünkü onlarla birlikte yeni araçların, silahların ve daha fazlasının kilidini açabileceğiz. Oyunda yine çeşitli mağazalar olacak ve bu mağazalardan lazer tüfekleri, çeşitli modüller ve daha fazlasını satın alabileceğiz. Bu mağazalara uğramak, çevreden çeşitli kaynakları toplamak ve bu mağazalardaki araçları satın almak çok değerli.
Kısacası oyun bize piksel grafiklerde bir hayatta kalma aksiyon macera deneyimi sunmayı amaçlıyor. Oyunda farklı karakterler bulunuyor ve bu oyunu ister tek oyunculu ister çok oyunculu formda arkadaşlarımızla birlikte deneyimleyebiliyoruz. Oyunda birçok farklı bölge var ve bu bölgeleri keşfederek istediğimiz kaynakları toplayabiliyoruz. Topladığımız bu kaynaklarla kendi kolonimizi kurabiliyoruz ve bu koloni ile birlikte Starship’i inşa etmeye başlıyoruz.
 
 
Araştırma ve geliştirmenin oldukça değerli olduğu Farworld Pioneers, 30 Mayıs’ta biz oyun severlerle buluşmaya hazırlanıyor. Bu oyunun piksel grafiklere sahip olması normaldir ki bu pek çok oyuncu tarafından kabul görmeyebilir ancak bu şekli sevenler ve bu grafik yapıya sahip bir hayatta kalma oyunu deneyimi yaşamak isteyenler bu oyuna göz atabilir ve bir şans verebilir. Oyunun şu anda bir demo versiyonu da var. Bu demo sürümünü Steam’den indirebilir ve oyunun bir kısmını deneyimleyebilirsiniz. Bu demo sürüm, oyunu satın alıp almayacağınıza karar vermenizi sağlayacak bir yapı içeriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu