Ekonomi

Cumhuriyetin 100’üncü yılında 100 kız çocuğuna eğitim bursu

İSTANBUL (İGFA) – Otomotiv sektörü başta olmak üzere yetkili satıcılık ve servis, lojistik ve sigorta sektörlerinde 34 yıldır faaliyet gösteren FDN Cluster, Cluster firmasının ve Avrupa’nın en büyük araç kiralama şirketi Europcar’ın Türkiye temsilciliğini yapmıştır. 2002 yılından bu yana sosyal sorumluluk projeleri yürütmektedir. ile de dikkat çekiyor.

Topluma fayda sağlamayı ve cinsiyet eşitliği, eğitimde fırsat eşitliği gibi konularda kamuoyunu bilinçlendirmeyi amaçlayan FDN Kümelenmesi, Cumhuriyetimizin 100. yılına özel olarak bu kez ‘Cumhuriyet Bizim, Gelecek Bizim’ sloganıyla , Tüvana Okumak İsteyen Çocuklar Eğitim Vakfı (TOÇEV) bünyesinde 100 kız çocuğuna burs sağlıyor. fırsatı sağladı. Bu projeyle Cumhuriyetimizin ikinci yüzyılına girerken eğitimde fırsat eşitliği misyonunu daha da anlamlı kılmak isteyen grup, sosyal medya kanallarında Atatürk’ün geleceğe dair sözlerini paylaştığı bir yazı dizisi yayınladı: 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nden bu yana eğitim ve kız çocukları. .

Birleşmiş Milletler Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi (UN WOMEN) ve Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi ortaklığıyla 2018 yılında kurulan Kadının Güçlenmesi Prensipleri (WEPs) Platformu’nun imzacıları arasında yer alan küme, aynı zamanda; Kadın Dostu Marka ünvanı. Bu kapsamda FDN Group’un ‘Tanıtım’ programı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde hayata geçirildi. Eşitsizliğe Dur Deyin!Kız çocuklarının kalıplara sığmadan yetiştirilmesi gerektiğine dikkat çeken proje, Kadın Dostu Markalar Platformu tarafından ‘Cinsiyet Eşitliği Farkındalık Kategorisi 2023 Kadın Dostu Markalar Farkındalık Ödülü’ne layık görüldü. Kalıplara Uymayan Bir Kızım Var‘ Kadın Dostu Markalar Platformu Kadın Dostu Marka Bilinirliği Ödülü’ne ve Aile İşletmeleri Derneği (TAİDER) Kuzey Yıldızı Ödülü’ne layık görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu