Haber

ABD’de 18 kişinin ölümüne neden olan silahlı saldırının zanlısı ölü bulundu

ABD’nin Maine eyaletindeki silahlı saldırıda 18 kişiyi öldürdüğünden şüphelenilen şüphelinin, üç gün süren yakalama çalışmalarının ardından ölü bulunduğu açıklandı.

Maine Kamu Güvenliği Komiseri Michael Sauschuck, 40 yaşındaki Robert Card’ın kurşun yarası sonucu ölü bulunduğunu, şüphelinin kendini vurduğunun anlaşıldığını söyledi. Androscoggin İlçesi Şerif Ofisi de Facebook üzerinden yaptığı açıklamada, “Çarşamba gecesi yaşanan silahlı saldırıların şüphelisi ölü bulundu.” dedi.

OPERASYONA YÜZLERCE POLİS KATILDI

Lewiston Belediye Binası’nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Maine Eyalet Valisi Janet Mills, cesedin Lizbon’da, silahlı saldırının gerçekleştiği yere yakın bir yerde bulunduğunu söyledi. Mills, açıklamasında, “Bu gece Robert Card’ın kimseye tehdit oluşturmayacağını bilerek rahat bir nefes alıyorum” dedi.

Şehir polisi, saldırganın 25 Ekim Çarşamba günü iki noktaya daha saldırı düzenlediğini duyurdu. Yerel saatle sabah 7’de bowling salonuna düzenlenen ilk saldırıda, saldırganın açtığı rastgele ateş sonucu bir kadın ve altı erkek hayatını kaybetti. İkinci saldırı ise yaklaşık 10 dakika sonra yakındaki bir restoranda gerçekleşti ve saldırganın silahından çıkan kurşunlarla sekiz kişi hayatını kaybetti. İki saldırıda yaralanan 13 kişiden 3’ü kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Saldırganın yakalanması için operasyona yüzlerce polis katıldı.

POLİS SİLAH EĞİTİMİ OLDUĞUNU TEZİNİ DOĞRULAMADI

Maine Eyalet Polisi, şüphelinin geçtiğimiz günlerde zihinsel sorunları nedeniyle yardım istediğini açıkladı. Card’ın, ‘Güney Maine’deki bir askeri merkeze saldırıyla ilgili kafasında sesler duyduğunu’ söylediği de belirtildi.

ABD medyasında yer alan haberlere göre Card, yaz aylarında bir ruh sağlığı merkezine yatırılmıştı. Card’ın askeri eğitim sırasında aşırı davranışlar sergilediği ve bunun sonucunda hastaneye kaldırıldığı bildirildi. Maine eyalet polisi, saldırının zanlısı Card’ın ateşli silah eğitmeni olduğu yönündeki iddiaları doğrulamadı. Polis tarafından yapılan açıklamada, ileri düzey silah eğitimi aldığına dair bilgilerinin bulunmadığı kaydedildi. (BBC Türkçe)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu