Haber

CHP heyeti Düzce’de ziyaretlerde bulundu

CHP Küme Başkanvekili Engin Özkoç, Genel Lider Yardımcısı Seyit Torun ile İstanbul Büyükşehir Belediye Lideri Ekrem İmamoğlu’nun yer aldığı heyet, Düzce’de ziyaretler gerçekleştirdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesince Çilimli ilçesinde kurulan Melen İdari Binası’nın açılış merasiminde konuşan Torun, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birçok süreci aştığını, kıymetli tecrübeler ve zorluklar yaşadığını söyledi.

Sorunların çözülebileceğini belirten Torun, “Ama ne zaman ayrışırsak ne zaman ötekileşirsek işte o zaman çözümde zorlaşırız.” dedi.

Özkoç ise Melen Barajı konusuna değinerek “Çok yakın zamanda CHP ve Millet İttifakı iktidara gelecek. O gün bitecek, milletimizin hizmetine girecek. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın. Nasıl bir Türkiye istediğimizi millet masasının değerli genel başkanları, Anayasa’da yapacakları değişikliklerle ve parlamenter sistemi nasıl güçlendireceklerini anlatarak tüm kamuoyuna duyurdular. Sıra milletimizin iradesine geldi.” tabirini kullandı.

İmamoğlu ise İstanbul’a su götürmek için hazırlanan Melen Barajı projesinde başlandığı andan itibaren aradan geçen sürede yaşanan gelişmelerden bahsetti.

CHP heyeti çadırlarda kalan depremzedeleri ziyaret etti

Daha sonra Düzce kent merkezine geçen Torun ve İmamoğlu ile beraberlerindeki CHP il yönetimi ve çevre illerden gelen CHP’li belediye liderleri, esnafı ziyaret etti, vatandaşlarla bir ortaya geldi.

CHP heyeti, 23 Kasım’da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından Anıt Park Millet Bahçesi’nde kurulan çadırlarda kalan depremzedeleri dinledi.

Torun ziyaretin akabinde yaptığı açıklamada, sarsıntının herkesi korkuttuğunu söyledi.

Bundan ders alınması gerektiğini vurgulayan Torun, “Bütün bilim adamları önümüzdeki süreçte belli fay hatlarının kırılmasından dolayı her an deprem tehlikesiyle yan yana olduğumuzu ifade ediyor. Bize düşen; dayanıklı binalar yapmak. Bina envanterimizi elden geçirip depreme dayanıklı olmayanları rehabilite etmek.” diye konuştu.

İmamoğlu da insanların tasa yaşadığını lisana getirerek şunları kaydetti:

“Burada 23 yıl evvel acıları daima birlikte yaşadık. Kayıplarımız olmuştu. Bugün baktığımızda bu zelzele bizleri çok çok ürkütecek şiddette bir zelzele değildi. Burada temel olan; yapıların güvenliği ve sağlamlığı. Burada hem gruplarımızla hem de vilayet liderlerimizle saha tespitleri yapılacak. Nasıl katkılar sunabiliriz? Devletimizin kurumları aslında burada; AFAD ve başkaları. Orada yapılan ve eksik kalan kimi şeyler varsa İstanbul halkı ismine elimizden geleni yapacağımızı hem yetkililerle hem de şu an çadırda olan vatandaşlarımızla paylaştık.”

Daha önce yaşanan acıların bir daha yaşanmamasını umduklarını belirten İmamoğlu, “1999 zelzelesinden sonra hangi önlemleri ne kadar aldık ne kadar alamadık, bunun daima birlikte muhakemesini yapıp İstanbul’da da yoğun mücadele içerisindeyiz. Türkiye’nin farklı yerlerinde de bunu ele alıp topyekün bir seferberlikle çözmemiz gereken bir konu. Bir kere daha bunu burada gördük.” değerlendirmesinde bulundu.

CHP heyeti, daha sonra Gölyaka ilçesinde kurulan çadır kenti ziyaret ederek depremzedeleri dinledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu