Haber

Akşener’den kurmaylarına ‘aday’ uyarısı: Altı Masa’da konuşulmadı cümle bile kurmayın sabırlı olun

DÜZGÜN Parti lideri Meral Akşener, önceki gün Ankara’da Cumhurbaşkanlığı Divanı, milletvekilleri ve başdanışmanlarıyla bir araya geldi. Üç saat süren görüşmede adaylık tartışmaları gündeme geldi.

Cumhuriyet’ten Gamze Kolcu’nun haberine göre, YETERLİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu’nun CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun olası adaylığına ilişkin sözleriyle başlayan polemik değerlendirildi.

Altı Tablo’da kimin cumhurbaşkanı adayı olacağı konusunun henüz gündemde olmadığını ifade eden Akşener, “Cumhurbaşkanlığı ile ilgili cümle kurmayın” uyarısında bulunarak, “Kazanacak aday” vurgusunu yineledi. Tavrlarının “Kim aday olsun ya da olmasın” olmadığını vurgulayan Akşener, “Şu ya da bu değil, kazanan aday olun. Altı Masa’da tartışılmadı, sabırlı olun” dedi.

2023 seçimlerinin “son çıkış” olduğunu kaydeden Akşener, “Bu seçime gidilmiştir; ‘Laiklik, Kemalizm ve Cumhuriyet değerlerimizi kaybedebiliriz’ dedi.

Akşener, “Kemal Bey’in cumhurbaşkanı adaylığının c’si ile ilgili yaptığı bir açıklama yok” ifadelerini kullandı.

Toplantıda; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Akşener’e “masayı terk edin” daveti gündeme geldi. Altı Sofra’yı asla dağıtamayacaklarını vurgulayan Akşener, “Bizden dağıtmamızı isteyenler var. Manipülasyondan taviz vermeyeceğiz” dedi. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu