Ekonomi

Bodrum lahmacun 450 lira

Dünyanın en değerli turizm merkezlerinden biri olan Bodrum’da yaz sezonunun başlamasıyla birlikte yabancı turist hareketliliği de başladı. Bodrum’a son 100 günde 25 bin yabancı yolcu geldi. Turistler hizmet kalitesine göre farklı fiyat tarifeleri ile ağırlanmaktadır.

Her bütçeye uygun konaklama hizmeti veren Bodrum’da kişi başı konaklama hizmeti 450 liradan başlarken, lokasyon ve konsepte göre 200 bin liraya kadar çıkıyor. Geçen yıl 150 liradan başlayan ve 10 bin euroya kadar çıkan özel plaj giriş ücreti bu yıl netlik kazanmazken, geçen yıl plajlardaki lüks işletmelerde 200 lira olan lahmacun 450 liraya satılıyor. .

“GEÇEN YILA GÖRE YÜZDE 45 ARTIŞ”

Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, son 100 günde dış hatlardan 25 bin yolcunun Bodrum’a indiğini kaydetti. “Önümüzdeki haftalarda bu sayının daha da artmasını temenni ediyoruz. İlk etapta İngiltere pazarına yüklenen misafirlerimiz var. Sırada Rusya pazarı var. Önümüzdeki hafta Rusya’dan uçuşlar daha da artacak. Geçen seneye göre rakamlar arttı. 100 günde ulaştık yüzde 45 arttı. Bodrum-Milas Havalimanı” Didim ve Milas’a iniş yapan yabancı misafirlerimiz Didim ve Milas gibi noktaları da ziyaret ediyor. Bodrum’da bazı oteller açılmadı. Oteller birkaç hafta içinde açılacak. Mayıs ayında doluluğun yüzde 50 civarında olacağını düşünüyoruz. Yerel misafirler seçim nedeniyle herkes kendi bölgesinde oy kullanacağı için tatili erteleyecek. Bodrum çok özel bir yer. İç pazarda vazgeçilmez bir destinasyon”söz konusu.

”FİYATLAR İSİM, MALİYET VE BÖLGEYE GÖRE DEĞİŞMEKTEDİR”

Bodrum otel fiyatlarının her bütçeye uygun olduğunu belirten Dengiz, şöyle konuştu: “Bodrum’un pahalı bir yer olduğu kafa karışıklığını ortadan kaldırmamız gerekiyor. Kişi başı günlük 450 liraya oteller de var. Sezonda 1 milyon liraya 5 gece kalınan yerler de var. Bu tür yerler villa gibi oluyor. ve otel içi apartlar.Burada 7 kişi konaklayabilir.Bodrum’da pahalı fiyat algısını kaldırmamız lazım.Fiyatlar isme, maliyete ve bölgeye göre değişiyor.Bodrum’da plaj fiyatları henüz netlik kazanmadı.Bodrum sadece özelden ibaret değil plaj işletmeleri ve lahmacun.Bodrum’da her şey var.Bölgesel olarak fiyatlar.Bodrum’da 20 liraya Lahmacun var ve daha popüler başka bir bölgede bu fiyat 450 liraya kadar çıkıyor. 450 liraya lahmacun alan kişi, partiler, eğlenceler ve daha birçok şeyin tadını çıkarabilir.”dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu