Ekonomi

Amerikan-Türk İş Konseyi’nin yeni başkanı Hamdi Ulukaya oldu

Chobani’nin işvereni Hamdi Ulukaya, 100’den fazla Amerikan ve Türk şirketini temsil eden Amerikan-Türk İş Konseyi’nin yeni Lideri oldu.

Konseyin bağlı olduğu ABD Ticaret Odası Lideri ve CEO’su Suzanne P. Clark, Hamdi Ulukaya’nın Amerikan-Türk İş Kurulu Başkanı olması münasebetiyle yaptığı açıklamada, “Hamdi Ulukaya yeni başkan. Amerikan-Türk İş Konseyi lideri, liderliğini ve yenilikçiliğe olan bağlılığını Türkiye ile ikili ilişkilerimize de taşıyacaktır” dedi.

ABD Ticaret Odası’ndan yapılan açıklamada, Nisan 2018’den bu yana Amerikan-Türk İş Kurulu misyonunu yürüten Cargill ile Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David MacLennan’a tutarlı liderliklerinden dolayı teşekkür edildi.

Chobani’nin Kurucusu ve CEO’su Hamdi Ulukaya yaptığı açıklamada, “Ortak bilgi ve kaynaklarımızı kullanmak ve olumlu değişimi yönlendirmek ve herkes için daha adil ve sürdürülebilir bir dünya yaratmak için işbirliği yapmak üzere Amerikan-Türk İş Konseyi’ne katılmaktan onur duyuyorum. ” söz konusu.

Görevi devralan David MacLennan’a katkılarından dolayı teşekkür eden Ulukaya, “İş konseyi, Türkiye ve ABD halklarını bir araya getirmek, yeni bağlantılar ve müreffeh bir ilişki geliştirmek için güçlü ve etkili bir yol sunuyor. bu iki ülke Konseyin şimdiye kadar başardıklarından ve gelecekte birlikte yapacaklarımızdan şimdiden gurur duyuyorum.”

Amerikan-Türk İş Konseyi, 16 Mayıs 2013 tarihinde ABD Ticaret Odası bünyesinde The Coca-Cola Company’nin Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent’in başkanlığında ve 40’tan fazla şirketin katılımıyla kuruldu. Muhtar Kent liderliğindeki Konsey, özellikle tarım, savunma, dijital ekonomi, enerji, sağlık, seyahat ve kadınların güçlendirilmesi gibi stratejik alanlarda iki ülkenin ekonomilerini ve tedarik zincirlerini daha iyi bağlamak için hem hükümetler hem de iş çevreleriyle birlikte çalıştı. Cargill Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su David MacLennan, 2018 yılında liderlik görevini Kent’ten devraldı ve Yönetim Kurulu’nun ikinci başkanı oldu. Kurulun 10. yılını kutlarken, Amerika Birleşik Devletleri ile Türkiye arasındaki ticaret hacmi kuruluşundan bu yana iki kattan fazla artarak yaklaşık 35 milyar dolara ulaştı.

genc-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu