Haber

BM: İsrail saldırıları sonucu Gazze’de 50 binanın hasar gördüğü belirtildi

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Lahiya’da 4 İsrail askerinin öldürüldüğünü duyurdu.

Kassam Tugayları, Gazze’deki çatışmalara ilişkin son bilgileri Telegram hesabından paylaştı.

Kassam’a bağlı isyancıların Gazze Şeridi’nin kuzey kesimindeki Beyt Lahiya’da İsrail askerlerini pusuya düşürdüğü ve “sıfır noktasından” 4 askeri öldürdüğü belirtildi.

Bir diğer paylaşımda ise Kassam Tugayları’nın İsrail tankını 4 füzeyle hedef aldığı görüntüler yer aldı.

Aynı şekilde Gazze şehrinin kuzeyinde de 3 zırhlı aracın füzelerle hedef alındığı görüldü.

İsrail ordusundan bu sabah yapılan açıklamada, Gazze Şeridi’nde 4 İsrail askerinin daha hayatını kaybettiği, kara operasyonunda çıkan çatışmalarda öldürülen asker sayısının da 31 Ekim’den bu yana 23’e çıktığı belirtildi.

İsrail’in Gazze saldırılarında son durum

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı “İsrail’in Filistinliler’e ve Mescid-i Haram başta olmak üzere kutsal değerlerine yönelik sürekli ihlallerine yanıt vermek” gerekçesiyle kapsamlı bir saldırı başlatırken. -Aksa”nın ardından İsrail ordusu da ağır hava koşulları nedeniyle Gazze Şeridi’ne saldırdı. bombardımanı başlattı.

İsrail, Gazze’den gerçekleştirilen saldırılarda 315’i asker olmak üzere 1.400’den fazla İsraillinin öldürüldüğünü, 5.132 kişinin de yaralandığını duyurdu.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre Gazze’de İsrail’in saldırılarında 3 bin 760’ı çocuk, 2 bin 326’sı kadın olmak üzere 9 bin 61 Filistinli öldürüldü, en az 32 bin kişi de yaralandı.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 138 Filistinliyi öldürdü.

Binlerce yaralı ve sivilin bulunduğu Gazze’nin en büyük sağlık tesisi Şifa Hastanesi’ni hedef alan İsrail ordusu, El-Ehli Baptist ve Türk-Filistin Dostluk hastanelerini vurdu, Kudüs çevresini ve Filistin Kızılayı’na bağlı Endonezya hastanelerini bombaladı. tahliye.

İsrail ordusu ile Hizbullah arasında 8 Ekim’den bu yana yaşanan çatışmalarda 52 Hizbullah üyesi ve 4 İsrail askeri hayatını kaybetti.

haber-domanic.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu