Haber

BBP Genel Başkanı Destici: Gelin Türkiye’yi bu darbe anayasasından hep birlikte kurtaralım

BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, “Anayasa Mahkemesi bir hak ihlalinden bahsediyor. 10 binlerce insanımızın katili, binlerce askerimizin, şehidimizin, polisimizin katili, terör örgütü üyesi” 40 yıldır ülkemizin geleceğine zarar veren ya da bunu destekleyen, sempati duyan biri.” Hangi hak ihlalinden bahsediyorsunuz? Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in milleti sokağa davet ettiğini görüyoruz. Grubu parlamentoda oturma eylemi düzenliyor. Bunları yapmak yerine gelin sivil, demokratik yeni bir anayasayı hayata geçirin. Meclis içindekiler, dışındakiler, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler bunu yapıyor. “Birlikte yapalım, Türkiye’yi bu darbe anayasasından kurtaralım diyoruz” dedi.

BBP lideri Mustafa Destici, partisinin genel merkez binasında düzenlediği basın toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Destici, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin (KKTC) kuruluşunun 40’ıncı yılını kutlayarak, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devletimizin, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Devleti olarak varlığını sürdürmesini ve sonsuza kadar yaşamasını diledi. dünya sürer.

İsrail’in Filistin’e yönelik gerçekleştirdiği soykırıma karşı son dönemde yapılan eylemlerin takdire şayan olduğunu belirten Destici, “İslam dünyasının dışında Amerika, Güney Amerika ülkeleri ve Avrupa’daki bazı ülkeler ile Afrika’daki bazı ülkelerde de İsrail’in eylemleri takdire şayandır. Filistin’e karşı tavır takdire şayandır.” Yaptığı soykırıma ve katliama karşı yapılanlar takdire şayandır. Birden fazla İslam ülkesinde göremediğimiz mitingler ve eylemler yapılıyor, tüm insanlık ayakta. Maalesef birçok İslam ülkesinde bunu göremiyoruz. İsrail 11 bin 240 kişiyi öldürdü. Neredeyse hepsi saf sivillerdi. 5 binin tamamına yakını çocuk, 3 binden fazlası kadın, geri kalanı ise saf sivillerden oluşuyordu. Ve 49 gazeteci öldürüldü. Bunlar dünyanın başka bir yerinde olsaydı tüm uluslararası kuruluşlar ayağa kalkmaz mıydı? Kamuoyunun görüşü çok değerli. Ne yazık ki bu yansımayı İslam ve Arap ülkelerinde yeterli miktarda ve yeterli dozda göremiyoruz. “Görmedik” dedi.

‘ARAP ÜLKESİNİN LİDERLERİNİ KINIYORUM, ONLARA UTANIN DİYORUM’

Destici, İsrail’in yeryüzünden silineceğini ve yaptıklarının hesabını vereceğini belirtti. “Dünyaya meydan okuyan çocukların, kadınların, yaşlıların, masumların katili İsrail, elbette bir gün bunların hesabını verecek ve yok olacak. Yeryüzünden silinecek. Buna tüm kalbimizle inanıyoruz. yaptığı doğrudur.” Zulümlerle, soykırımlarla anılacak. Bugün Nazilerin soykırıma uğramasının acısını Filistinlilerden, masum çocuklardan ve kadınlardan çıkarmaya çalışıyor. İsrail elbette bunun hesabını verecektir. Bugün değilse yarın, terörist ve katil soykırımcı İsrail’e ve onun yöneticilerine karşı o hesap sorulacaktır. İsrail, Hamas’ı terör örgütü olarak tanımlıyor. ABD ve Batılı ülkeler İsrail’in yalanlarını araç olarak kullandılar. Çünkü Hamas’ın terör örgütü olmadığını, siyasi bir hareket olduğunu biliyorlar. İsrail Başbakanı Netanyahu bir keresinde Arap ülke liderlerinin aleyhinde söylediği sözleri söylemişti. Tekrar söylüyorum: ‘Sessiz olun, yoksa koltuklarınızı kaybedersiniz.’ “Bir Arap ülkesi lideri çıkıp buna ciddiyetle ve cesaretle cevap veremezdi. Netanyahu’nun cezasının muhatap olduğu tüm Arap ülkesi liderlerini kınıyorum, yazıklar olsun diyorum. Türkiye artık ikinci aşamaya geçmelidir. bu konuda çok ciddi olduğunu gösteriyor: “Eğer katliamlar, bu işgal, bu soykırım devam ederse ve İsrail bunu durdurmazsa, İsrail ile ilişkilerini kesmek zorundadır. Büyükelçimiz buraya konuşmak üzere çağrıldı. Ancak bir sonraki adım büyükelçiyi geri çekmek ve İsrail’le tüm ilişkileri durdurmak olmalı” dedi.

‘TÜRKİYE’NİN ACİL, TAM DEMOKRATİK BİR ANAYASAYA İHTİYACI VAR’

Destici, Anayasa Mahkemesi ile Yargıtay arasındaki duruma ilişkin şunları söyledi:

“Biz Büyük Birlik Partisi olarak prensip olarak kuvvetler ayrılığından ve güçlerin birbirini kontrol edebildiği bir sistemden yanayız. Bu aynı zamanda hukuk devleti anlayışımızın da bir gereğidir. Adalet, adaletin temelidir. Adalet kurumları arasındaki tartışmalardan vakfın zarar görmesini istemiyoruz.Yaşananlardan çıkarılabilecek ilk sonuç, hukuk sistemimizin, kendi içindeki boşlukları ve zaafları ortadan kaldırması ve bu durumun önüne geçebilmesi için gerekli olduğudur. Kanunun zaman zaman karşılaştığımız benzer sorunlar, suiistimaller ve devlete karşı faaliyetlerde araç olarak kullanılmasından kaçınılması gerektiğini tekrarlamakta fayda var. Kanun, devlete karşı faaliyetlerde araç olarak kullanılamaz. Son yıllarda anayasal Mahkeme, devletin aleyhine faaliyetlerde hukukun kullanılmasına karşı karar vermiştir.Maalesef milletimiz tarafından takdir edilmeyen, adalete ve hukuka olan inancı zedeleyecek bazı şahıslar hakkında kararlara imza atmıştır.Başta üyeler olmak üzere, zalimleri kurtarma çabaları. Terör örgütünün yargıdan, parlamentoya getirilerek cezalandırılması demokrasimize, siyaset kurumumuza, siyasi partilere ve parlamentomuza zarar vermektedir. verir. Teröristlerin Meclis’te bulunmasının nedeni yargı, adalet sistemi ve yasalarımızdaki eksikliklerden kaynaklanmaktadır. Anayasa Mahkemesi bu eksiklikleri ispatlayan ve yeniden meclise girmelerini sağlayan bir kurum haline geldi. Hak ihlali var. Onbinlerce insanımızın katili, binlerce askerimizin, şehidimizin, polisimizin katili, terör örgütü mensubunun, binlerce askerimizin, şehidimizin, polisimizin katili olan bir terör örgütü mensubunun ihlal ettiği hangi haktan bahsediyorsunuz? 40 yıldır ülkemizin geleceğine zarar veren mi, yoksa bunu destekleyen, sempati duyan biri mi? Türkiye’nin acilen yeni, sivil, tam demokratik bir anayasaya ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi’nin yeni Genel Başkanı Sayın Özgür Özel’in milleti sokağa davet ettiğini görüyoruz. Grubu parlamentoda oturma eylemi düzenliyor. “Bunları yapmak yerine parlamento içi ve dışı, sivil toplum kuruluşları ve üniversitelerle birlikte yeni sivil, demokratik bir anayasa yapalım, Türkiye’yi bu darbe anayasasından kurtaralım diyoruz.”

haber-arapgir.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu