Haber

‘Diyarbakır’ın sorunları’ çantasıyla kürsüye çıktı

Halkın Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Diyarbakır Milletvekili Mehmet Kamaç, TBMM Genel Kurulu’nda kentin sorunlarına ilişkin konuştu. Kamaç, üzerinde “Diyarbakır sorunları” yazan bir çuvalla Meclis kürsüsüne geldi. “Diyarbakır’da birine dokunsan bin iç çekiş duyarsın” diyen Kamaç, şöyle devam etti: “O yüzden bu çuvalla Meclis’e geldik. Diyarbakır’ın en büyük sorunu kayyum sıkıntısı. 2016’dan bu yana belediye başkanları görev başında. Diyarbakır’ın iradesiyle seçilenler görevlerini yapamıyor, kayyımların sorunu ise Diyarbakır’ın “En büyük sorunu bu” dedi.

Mezopotamya Haber Ajansı’nda yer alan habere göre, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından atanan AK Partili Hüseyin Beyoğlu yönetimindeki Bağlar Belediyesi’ndeki yolsuzluğa değinen Kamaç, “Belediye Başkan Yardımcısı gösteriyle tutuklandı” Mızrak çuvala sığmadığı için operasyon yapıldı. Belediye Başkanı yurt dışına gitti.” Çıkış yasağıyla serbest bırakıldı. Mızrak artık çuvala sığmadığı için bunu yaptıklarını biliyoruz. Yargı kararına rağmen göreve getirilmeyen belediye başkanları var. Bunların en büyük örneği Ergani Belediyesi’dir. Yargı kararına rağmen görevine iade edilmedi. Ergani’deki servis noktasında halen otogar bulunmaktadır. “150 bin nüfuslu ilçede arıtma tesisi yok” dedi.

‘BELEDİYE BİNASI GÜVENCEYE ALINDI’

Bismil ilçesindeki sorunlara dikkat çeken Kamaç, “DBP eşbaşkanları döneminde belediye hizmet binası için yapılan bina, kayyımlık döneminde tamamlanarak emniyete tahsis edildi. Dicle Nehri kıyısında yer alan Dicle İlçesi’nde dere açılır, o köyde yaşayanların canı ve malı tehlikeye girer.” kayıt edilmiş.

Ulaşımda sorunlar yaşandığını ve hafif raylı sisteme ihtiyaç duyulduğunu belirten Kamaç, şöyle devam etti: “Karaz ilçesinde Ambar Barajı’nın kamulaştırılmasından dolayı vatandaşlarımız ciddi mağduriyet yaşıyor. Daha da önemlisi tıpkı Hasankeyf’te uygulandığı gibi. , ‘Girê Filla’ denilen bölgenin baraj suları Barajın yapılması halinde sular altında kalacağı gerçeğini burada ifade etmek gerekiyor.Diyarbakır’da sağlık sektörü ‘SOS’ veriyor.Sağlık altyapısı yok, yok. Yeterince sağlık hizmeti var.Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi 65 yıllık bir bina.Devlet şu ana kadar Diyarbakır’ın sağlık sorunlarına çözüm bulmadı.Diyarbakır’daki depremde 440 canımızı kaybettik.İhtiyaç duyulan 5 bin 500 bina var. Bu binalar gerektiği gibi yıkılmıyor.

Tarımsal sulama kanallarının tamamlanmaması çiftçilerimizi kuru tarıma zorlamaktadır. Çiftçilerimiz bu konuda ciddi kayıplar yaşıyor. Pamuk toplama zamanı çiftçiler pamuğu tarlada bıraktı çünkü girdi maliyetleri artık çiftçilerin çalışma sistemini sekteye uğrattı. DEDAŞ’ın topluma yaptığı gerçek bir zulüm var. ‘Kaçak elektrik’ adı altında ya da ağır faturalarla adeta hem çiftçilerimizi hem de Diyarbakır’daki vatandaşlarımızı cezalandırıyorlar. Diyarbakırlıların 5 No’lu Diyarbakır Cezaevi’nin insanlık müzesi olması yönünde bir talebi var. Doğal olarak dediğim gibi; “Başta da söylediğim gibi bu çantayla getirdik ama içine sığdırabildik.” (HABER MERKEZİ)

golmarmarahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu