Ekonomi

ABD banka hisseleri üç yıllık düşüşün ardından toparlanıyor

KBW Banka Endeksi’nin 03 Kasım 2023 Cuma günü %3,4 artmasıyla ABD banka hisseleri önemli bir toparlanma göstererek üç yılın en düşük seviyesini sonlandırdı. Bu artış, art arda beş gün süren büyümeye ve üst üste %3’lük ikinci gün artışa işaret ediyor. yada daha fazla. Endeksin bu haftaki performansı %11 artışla Kasım 2020’den bu yana en iyi performansı oldu.

Bu toparlanma, Silikon Vadisi Bankası gibi büyük başarısızlıkları içeren bölgesel bir bankacılık krizinin ardından geldi. Bankacılık sektörü, sermaye gereksinimlerinde önerilen artışlar, kötüleşen krediler ve ekonomik belirsizlik gibi zorluklarla karşı karşıya kaldı. Ancak beklenmedik derecede düşük olan istihdam verileri sektöre güven verdi ve ABD Merkez Bankası’nın faiz artırım sürecini beklenenden daha erken sonlandırabileceğine işaret etti.

Faiz indirimi ihtimali, mevduat maliyetleri ve kredi kalitesine ilişkin endişeleri azaltarak sektörde iyimserliğe yol açtı. Ancak bazı uyarılar devam ediyor. Wedbush, mevduat ve fonlama maliyetlerini olumsuz yönde etkileyecek potansiyel “uzun dönemler için yüksek faiz oranı ortamı” konusunda uyardı.

Bu zorluklara rağmen bakanlığa olan güvenin tazelendiğine dair işaretler var. Özellikle Bill Gross, sektörün toparlanmasına ilişkin iyimserliğini dile getirerek Truist Financial Corp., Citizens Financial Group Inc., KeyCorp ve First Horizon Corp.’un şirketlere yatırım yaptığını söyledi.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

felahiyehaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu