Haber

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, Zonguldak’ta düzenlenen “Kent Buluşmaları”nda konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Türk Yüzyılının başında Türkiye’nin geleceğinde ve Türk siyasi tarihinde derin izler bırakacak çok önemli günlerden geçiyoruz. Şimdi önümüzde 2024 yerel seçimleri var. Sadece yerel seçim olarak değerlendirilse de bu seçim Türkiye’nin geleceğine yön verecektir.” söz konusu.

AK Parti’nin düzenlediği “Kent Buluşmaları”nda konuşan Bakan Uraloğlu, milletin 14 Mayıs ve 28 Mayıs seçimlerinde yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ve Cumhur İttifakı’nı seçtiğini hatırlattı.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde milletin ve ülkenin geleceğe umutla bakacağı yeni bir dönemi başlattıklarını ifade etti. Sadece bir yerel seçim gibi düşünülse de bu seçim Türkiye’nin geleceğine yön verecektir.” dedi.

Uraloğlu, AK Parti’nin “İnsan yaşasın ki devlet yaşasın” anlayışıyla milletin gönlüne girmiş, milletin teveccühünü kazanmış, devleti vatandaştan ayıran siyasi anlayışı yerle bir etmiştir. Zonguldak halkının 2019 yerel seçimlerinde Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’ı destekleyerek AK Parti’yi tercih ettiğini söyledi. Kaybedilen zamana ‘Dur’ dediğini anlatan oyuncu, şöyle devam etti:

“Son genel seçimlerde yine milletimizin temel değerleri ortak hassasiyetleri üzerinden sömürü politikası yapanların yanında yürümemiş, Türkiye’yi saf dışı bırakan Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı ile devam etmiştir. Doğruları haykıranlarla hizmet ve iş siyaseti ile taş üstüne taş koyarak dünyada liderler ligi.Yüzde 54 dedi..8 oyla Cumhurbaşkanımızı seçti ve %48.5 oyla Cumhur İttifakını destekledi. .

“Hizmet üstüne hizmet ekliyoruz”

Zonguldak’ın yıllardır eksik olan hizmeti, yüksek yaşam standardını, şehrin değerini artıracak projeleri AK Parti ile yakaladığını vurgulayan Uraloğlu, şehrin daha çok çalışan bir şehir haline geldiğini kaydetti, AK Parti ile üretir, büyütür, zenginleştirir, geliştirir ve yeniler.

Uraloğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde aralıksız çalıştıklarını ve hizmet üstüne hizmet kattıklarını vurgulayarak, kara, hava, demiryolu ve deniz yollarında hayata geçirdikleri projelerden bahsetti.

Zonguldak’ta ulaşım ve haberleşme yatırımlarına hız kesmeden devam ettiklerini ifade eden Bakan Uraloğlu, kentin inşa ettikleri tünel ve köprüler, gelişen ulaşım ağları ve Filyos Limanı ile Türkiye’yi uluslararası bir lojistik üs olarak dünyaya bağlayacağını söyledi. faaliyete geçmiştir.

Uraloğlu, Bakanlık olarak son 21 yılda Zonguldak’ta ulaşım ve haberleşme yatırımlarına 39 milyar 411 milyon lira harcadıklarını belirterek, karayoluyla ilgili çalışmalarını anlattı.

Uraloğlu, Karadeniz Sahil Yolu projesinin tamamlanmasıyla Filyos Limanı’na daha güvenli ve konforlu yolculuk yapmanın mümkün olacağını belirterek, “Böylece mevcut 45,6 kilometrelik yol 34,3 kilometreye inecek ve yolculuk süre 71 dakikadan yaklaşık 25 dakikaya inecek.Güzergah ile Sinop, Bartın ve Zonguldak illerinden Düzce, Sakarya, Kocaeli ve İstanbul’a ulaşım daha kolay olacak.” söz konusu.

Zonguldak-Kilimli ortasındaki bu projenin 6,5 kilometrelik kısmını tamamlayarak 5 Şubat 2022’de hizmete açtıklarını belirten Uraloğlu, “Bu yol hattı üzerinde bulunan Prof. Dr. Teoman Duralı Tünellerini hizmete açtık. Ağır sanayi konumunda olan Zonguldak ile Kilimli’yi birbirine bağlayan yolu, “Tünel ve bağlantı yollarıyla hızlı, konforlu ve güvenilir ulaşımı kurduk. Rotayı 4,5 kilometre kısalttık, 40 dakikada geçilen rotayı 35 dakikada kısalttık, 5 dakikada ulaşımı sağladık.” ifadesini kullandı.

“Filyos Limanı, Karadeniz hinterlandının en değerli limanı haline geldi”

Filyos Limanı’nı hayata geçirdiklerini hatırlatan Bakan Uraloğlu, “Cumhurbaşkanımızın huzurunda 4 Haziran 2021’de hizmete açtık. Karadeniz hinterlandının en değerli limanı haline geldi. Yıllık 25 milyon ton konteyner elleçleme kapasitesi ile büyük tonajlı gemilerin yeni adresi Hafriyat çalışmaları sırasında sismik arama ve tarama gemilerinin yanı sıra Legal ve Fatih sondaj gemilerine de ev sahipliği yaptı. Arkasında yükselen organize sanayi bölgesi ile bölgenin sınai ve ticari faaliyetlerinin gelişmesine ve yeni istihdam alanlarının oluşmasına kesinlikle katkı sağlayacaktır.” dedi.

Irmak-Karabük-Zonguldak Elektrifikasyon Projesi ile hattı elektriklendirecek çalışmalara başladıklarını belirten Uraloğlu, “Filyos Limanı ve Filyos Organize Sanayi Bölgesi’ne Bağlantı Sınır İlişkisini de aynı şekilde sağlayacağız. Karasu Limanı-Akçakoca Ereğli Limanı-Bartın Limanı demiryolu revizyon ve rölöve projesi bitti.” söz konusu.

Sadece yol, köprü, fabrika ya da seçim malzemesi olarak yatırım yapmadıklarının altını çizen Uraloğlu, “Ortada büyük bir resim var. Güçlü Türkiye resmi. hizmet bu tablonun birer birer fırça darbeleridir.İnançlı,hızlı ve kolay ulaşım ticaretin,üretimin ve ihracatın en değerli unsurudur.Bakanlık olarak Zonguldak için planladığımız her projemizin ticaret,üretim potansiyelini artıracağına inanıyoruz. ve bölgede turizm faaliyetleri.” değerlendirmesini yaptı.

Abdulkadir Uraloğlu, 21 yıldır ülkeyi ileriye götüren AK Parti hükümetlerinin Türkiye Asrında bu kutlu yolculuğu hızlarını arttırarak sürdürdüklerini sözlerine ekledi.

Daha sonra basına kapalı gerçekleşen toplantıya AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Muammer Avcı, Saffet Bozkurt ve Ahmet Çolakoğlu, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, AK Parti İl Başkanı Mustafa Çağlayan ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.

Öte yandan Bakan Uraloğlu, il ve ilçe teşkilatları, STK’lar ve iş insanlarıyla basına kapalı gerçekleştirilen toplantıda öne çıktı.

elmalihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu